Tu bei apa dimineata pe stomacul gol? Iata de ce este foarte bine sa deprinzi acest obicei

Tu bei apa dimineata pe stomacul gol? Iata de ce este foarte bine sa deprinzi acest obicei

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2018 in Sanatate

6 motive pentru care este bine să bei apă dimineața, pe stomacul gol

Tu consumi apă dimineața? Ei bine, poate nu știai, însă în Japonia există o regulă nescrisă care stipulează ca orice persoană trebuie să bea un pahar cu apă dimineața, imediat cum se ridică din pat.

Dacă stăm să analizăm nu este ceva foarte greu de înfăptuit, mai ales că oferă destul de multe beneficii. Un pahar cu apă pe stomacul gol, la trezire, are un efect tămăduitor și ajută organismul uman în cazul multor boli cum ar fi: dureri de cap, dureri musculare, dezechilibre cardio-vasculare, tahicardie, epilepsie, nivel crescut de grăsimi în sânge, bronșite, astm, tuberculoză, meningită, probleme cu rinichii și probleme urinare, gastrită, etc.

În plus, studii științifice au relevat faptul că, stomacul fiind gol, apa are efectul de a grăbi trezirea și de a te transforma într-o persoană mai vioaie. Aproximativ 70% din organismul uman rezidă în apă, așadar aceasta joacă un rol crucial în buna funcționare a trupului nostru.

Chiar dacă la început nu poți bea un pahar întreg cu apă, consumă cât reușești, iar apoi, pe parcurs, crește cantitatea. Este important să iei micul dejun la cel puțin 45 de minute după ce ai băut paharul cu apă.

De asemenea, acest tratament durează între 10 sau chiar 180 de zile, totul în funcție de afecțiunea de care suferi:

  • Diabet – 30 de zile
  • Epilepsie – 60 de zile
  • Constipație – 10 zile
  • Gastrită – 10 zile
  • Hipertensiune arterială – 30 de zile

Nu uita că hidratarea organismului încă de dimineață te ajută să scapi de stres, așa că vei avea parte și de o stare de spirit cât mai bună.

Mai jos poți vedea și alte motive pentru care este bine să bei apă dimineața, pe stomacul gol.

1. Îți îmbunătățește metabolismul

Consumul de apă dimineața, pe stomacul gol, ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv și detoxifierea organismului. Astfel, 4 pahare cu apă băute dimineața ajung să accelereze cu până la 24% metabolismul în primele ore ale zilei.

2. Reduce arsurile stomacale și indigestia

Apa băută dimineața curăță acizii alimentari de la nivelul esofagului. Este bine de reținut că atunci când alimentele consumate stau pentru mai mult timp în organism, acidul gastric va fi mai agresiv, realizându-se astfel o absorbție exagerată a tuturor componentelor alimentelor (și a toxinelor), ceea ce poate duce în timp la apariția cancerului.

3. Previne formarea pietrelor la rinichi

Lipsa lichidelor din organism poate favoriza apariția pietrelor la rinichi.Una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni litiaza renală este de a te menține hidratat 24 de ore pe zi. Astfel, încă de dimineață consumă apă, pentru că este esențială la diluarea substanțelor din urină.

4. Te scapă de durerile de cap

Deshidratarea poate produce dureri de cap, așa că cea mai bună metodă pentru a preveni o migrenă este să te hidratezi corespunzător, încă de dimineață.

5. Îmbunătățește activitățile musculare și echilibrul limfei în organism

Aceste glande te ajută să îți desfășori activitățile zilnice, îți echilibrează fluidele din corp și te susțin în lupta împotriva infecțiilor. Așa că, nu evita să te hidratezi.

6. Oferă luminozitate tenului

Apa stimulează producția de noi celule, ajută la purificarea sângelui și elimină toxinele din organism. Astfel, pielea ta va avea un aspect mult mai plăcut.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!