Trupul nostru este templul sufletului!

Trupul nostru este templul sufletului!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in De SufletLecții de viațăSpiritualitateViata

Subiectul pe care îl vom aborda astăzi este foarte complex și strict individual, deoarece astfel de “suferințe” provoacă, în primul rând traumatisme psihologice personale și în al doilea rând stereotipuri sociale.

Recomand bărbaților să citească acest articol pentru a înțelege mai bine lumea interioară a femeii. Contextul general al articolului poate fi aplicat și de către bărbați, iar ei pot trage concluziile corespunzătoare.

Vom începe prin a explica ce înseamnă următoarea afirmație “corpul este templul sufletului”.

Mulți consideră că, corpul este locul care găzduiește sufletul, de aceea este numit templu. Trebuie să avem grijă de corp, să-l protejăm, să-l menținem curat și frumos, pentru ca sufletul să se simtă confortabil în această “casă”.

Într-un corp sănătos locuiește un spirit sănătos! Dacă corpul este slăbit, bolnav, murdar și neîngrijit, despre ce realizări putem vorbi, despre ce echilibru mental și viață fericită?

Dacă predomină: lenea, înfometarea, dependențele și așa mai departe, acest lucru indică o slăbiciune a voinței și/sau o atracție către sfere distructive ale vieții. Dacă suntem prea preocupați de plăcerile gastronomice, atunci avem un viciu care ne strică viața atât nouă, cât și celor dragi, deoarece:

1. Avem probleme de sănătate: inimă, stomac, ficat, rinichi și așa mai departe.

2. Dacă ne simțim rău, ne îmbolnăvim sau pierim, este clar că cei dragi nouă se vor simți foarte rău, deoarece se îngrijorează pentru noi.

Acest lucru se aplică și altor vicii care distrug corpul și, prin urmare, întreaga noastră activitate vitală. De exemplu, dacă nu aveți grijă, nu reparați și nu întrețineți în mod corespunzător mașina voastră (automobilul), în cele din urmă riscați să se strice și să se oprească într-o noapte de iarnă, la minus 30 de grade, pe o șosea pustie. La fel se întâmplă și cu corpul, sau mai precis, cu menținerea corespunzătoare a funcțiilor vitale ale acestuia.

Cu toate acestea, în ceea ce privește îngrijirea acestui templu al sufletului, sună a “robie”. E ca și cum un suflet sacru ar coborî în corpul acesta, iar tu trebuie să slujești, să faci curățenie, să faci mișcare, să alimentezi doar cu combustibil de lux (mâncare sănătoasă, apă) și așa mai departe. O glumă, desigur, dar în fiecare glumă există o doză de adevăr.

În ultima perioadă, observând oamenii, aceasta este exact impresia pe care o am. Mulți sunt atât de preocupați de propriul corp, încât acesta a început să provoace o serie de probleme.

Aici voi pune următoarele întrebări:

1. De ce sunteți atât de concentrați pe propriul corp și ce beneficii vă aduce acest lucru?

Dacă aspectul exterior nu este “perfect” conform tiparelor de masă, veți pierde locul de muncă, scopul vieții, toate privilegiile și faima?

Sau vă este frică să pieriți? Adică aveți o fobie: dacă încetați să vă străduiți atât de mult pentru corp, credeți că sufletul îl va părăsi?

Sau vreți să trăiți două sute de ani pentru a face o descoperire importantă pentru civilizație, pentru a salva lumea, pentru a lăsa o moștenire profundă, de aceea este atât de important să aveți grijă de corp și să trăiți “veșnic”?

Ce vă motivează, de ce corpul și aspectul exterior este pe primul loc pentru voi?

Sau ați uitat că trupul este temporar pe pământ și muritor în orice situație, ați uitat de suflet? Dar acest lucru nu se potrivește, deoarece în principal cei pasionați de spiritualitate, yoga, ezoterism, arte marțiale orientale și așa mai departe sunt fixați pe corp.

2. Când și unde a apărut această obsesie la voi?

Este aceasta “moștenirea” părinților voștri, care sunt și ei concentrați pe același lucru și v-au însușit mentalitatea lor? Sau poate ați fost puțin mai plinuți în copilărie și ați fost ironizați, astfel încât a apărut obsesia de a arăta “suplu”? Unde a început această obsesie?

Apropo, obsesia de propriul corp ocupă în lumea modernă o pondere la fel de mare ca dependențele de alcool, mâncare… Este o dependență la fel de reală ca celelalte, care vă expune la stres constant.

Unii spun că pur și simplu le place când totul este frumos, estetic, tonifiat.

Și eu iubesc foarte mult când totul în jurul meu este frumos, estetic, confortabil, drăguț. Cu toate acestea, mă voi măsura pe mine sau pe persoana pe care o iubesc după acest criteriu?

Adică, dacă partenerul meu pune câteva kilograme în plus și îmbătrânește, ar trebui să-l părăsesc sau să râd de el, să-i fac reproșuri și observații că trebuie să devină “mai bun”? Nici eu, nici rudele mele nu suntem obiecte de decor în casă. Suntem ființe vii, care evoluează în cicluri diferite, îmbătrânesc, se schimbă. Este vorba doar de fiziologia normală.

Sufletul este cel care contează cu adevărat, de el trebuie să avem grijă. Nu mai puneți atât de mult accent pe aspectul fizic, nu mai încercați să ajungeți la standardele nerealiste de frumusețe care se promovează pe rețelele de socializare. Fiecare persoană este unică și a venit pe lume cu un scop: să aibă grijă de suflet.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!