Trei sfaturi intelepte oferite de Buddha ucenicilor sai

Publicitate

“Să fim tot timpul recunoscători: poate n-am învățat prea multe lucruri azi, dar cel puțin am învățat câteva. Dacă n-am învățat nici măcar atât, măcar nu suntem bolnavi. Și dacă totuși suntem bolnavi, cel puțin suntem în viață. Să fim recunoscători pentru aceste lucruri.”

Buddha a fost un adevarat izvor de intelepciune si claritate. El a lasat in urma sa numeroase invataturi minunate, clare si concise. Acestea sunt unele dintre cele mai pretioase TREI sfaturi oferite de Buddha ucenicilor sai:

#1. “Pacea vine din interior. Nu o cauta in afara ta.””

Buddha afirma aici, in mod clar si succint, invatatura de baza a fiecarei traditii spirituale din istoria acestei planete. El a incercat sa ne faca sa intelegem ca fericirea, pacea si adevarata bunastare pot veni numai din interiorul nostru. Cautarea fericirii, iubirii si a pacii in exterior este o cautare zadarnica care ne impiedica sa descoperim iubirea, fericirea si pacea care se afla deja in interiorul nostru.

Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de lucrurile exterioare, dar pur si simplu nu ar trebui sa ne asteptam ca vom gasi vreodata implinirea de durata in “lucruri” sau “acolo”.

2. “Cand te plimbi, cand mananci si cand calatoresti, fii acolo unde esti. Altfel viata va trece pe langa tine.”

Cu alte cuvinte, practica meditatia moment de moment. Acorda intreaga ta atentie momentului prezent. Acesta este modul prin care poti descoperi fercirea, pacea si bunastarea mentionate mai sus. Un alt mod de a spune acest lucru este “Traieste-ti viata ca si cand conteaza cu adevarat.”

Din pacate, multi dintre noi ne traim zilele ca si cand acestea sunt un simplu mijloc pentru atingerea unui scop. Suntem adesea prinsi in mintea noastra si uitam pe deplin sa ne indreptam atentia catre singurul lucru care conteaza cu adevarat, acest moment.

3. “Nu crede orbeste ceea ce spun. Nu da crezare vorbelor mele pentru ca ai fost convins de altii. Nu crede tot ce vezi, citesti sau auzi de la altii, indiferent daca este vorba de o autoritate, de un lider sau de un text religios. Nu te baza numai pe logica si nici pe speculatii. Nu renunta la propria autoritate si nu ii urma orbeste pe ceilalti. Aceasta cale te va duce doar la iluzie. Afla pentru tine ceea ce este adevarat, ceea ce este real.”

Publicitate

Acesta este intr-adevar un sfat bun. Ceea ce Buddha spune este ca invataturile sale – si orice alte invataturi spirituale – nu au legatura cu credinta sau cu autoritatea. Nu este ceva ce crezi sau nu, ci mai degraba este ceva ce trebuie testat, incercat si descoperit in mod direct de fiecare dintre noi.De asemenea, el ne invita sa ne asumam o responsabilitate radicala pentru noi insine si pentru vietile noastre.

10 citate pline de intelepciune:

1.Fii milos față de toți oamenii, fie ei bogați sau săraci. Fiecare are suferința lui. Unii suferă mai mult, alții mai puțin.’

2.Răul este necesar pentru ca binele să poată triumfa.’

3.În ceruri, nu există diferență între Est și Vest. Diferențele le creează oamenii, apoi se autoconving de faptul că acestea sunt adevărate.’

4.Într-o controversă, în momentul în care începem să simțim mânie, încetăm să luptăm pentru adevăr.’

5.Nimeni nu ne poate salva dintr-o situație decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu o va face pentru noi. Noi suntem cei care trebuie să mergem pe drumul care ni se așterne în față.’

6.Secretul sănătății fizice și psihice este să nu plângem pentru trecut și nici să nu ne îngrijorăm pentru viitor, ci să trăim clipa prezentă cu înțelepciune și sinceritate.’

7.Degeaba citiți cuvinte sfinte, degeaba le rostiți. Ele nu servesc la nimic dacă nu acționați în consecință.’

8.Trei lucruri nu vor putea fi niciodată ascunse: soarele, luna si adevărul.

9.Faceți tot ce ține de voi pentru a vă mântui. Nu vă bazați pe alții.’

10.Noi suntem modelați de gândurile noastre: devenim ceea ce gândim. Când mintea este curată, bucuria îi urmează precum umbra care nu ne părăsește niciodată.’

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

De ce atragi zilele grele in viata ta. Iata cum sa iti faci viata mai frumoasa

Publicitate

Uneori oamenii confundă zilele negre cu oboseala și apatia, de care pot scăpa cu ajutorul mediației. Nu trebuie să exagerezi problemele: încearcă să analizezi situația la rece și să nu lași frica să intre în viața ta. De cele mai multe ori nu tot ce se întâmplă în viața noastră înseamnă zile negre.

Cum să identifici zilele negre

Există câteva trăsături specifice ale zilelor negre, care te vor ajuta la această etapă să diferențiezi linia neagră de circumstanțe nefericite sau încurcături.

Zilele negre încep brusc. Sunt ca un fulger pe cerul senin. Ele nu sunt prognozate de schimbări: apar brusc și transformă totul din bine în rău anume atunci când te aștepți mai puțin.

Liniștea dinaintea furtunii. De obicei, înaintea zilelor negre totul este foarte calm. Nici rău, nici bine – ceva mediu, fără emoții. Tu te relaxezi, iar apoi privești din plin lovitura sorții.

Îți sunt afectate toate sferele vieții. Dacă în locul norocului apare întunericul, atunci fortuna ți se întoarce cu spatele. Încep problemele și în dragoste și la muncă. Absolut toate te vor irita și de vor îngrijora.

Cauzele apariției zilelor negre

Cauza principală – energia negativă. Toate celelalte cauze duc anume la scăderea nivelului undelor pozitive din jurul tău. Atunci când câmpul bio slăbește, apar fisurile energetice. Din această cauză apar zilele negre.

1. EMOȚIILE NEGATIVE. Este vorba în primul rând de invidie, furie, dorința de a te răzbuna pe cineva. La prima vedere pare ceva banal, însă în jurul omului care invidiază și este furios se formează un inel de negativism. Iar acest lucru este foarte periculos. Energia nu poate pur și simplu să fie scăzută din cauza unor asemenea gânduri sau dorințe, ea pur și simplu se distruge.

Publicitate

2. IDEOLOGII NEGATIVE. Ideologiile diferă de gânduri prin faptul că ele sunt permanente. Chiar și când te gândești la altceva, ele acționează în subconștientul nostru. Practic fiecare persoană are asemenea ideologii, care sunt periculoase într-un fel anume. Să scapi de ele este posibil dacă îți vei aminti de fiecare dată că tu ești o persoană de succes și norocos.

3. PROBLEME DE SĂNĂTATE. Este unul dintre cei mai vizibili indicatori că zilele negre pot apărea în orice moment. Bolile ne scurg toate rezervele de energie din noi. Desigur, acestea depind de diferiți factori, însă în majoritatea cazurilor, starea negativă și stilul prost de viață au o mare influență asupra norocului.

4. SENTIMENTUL DE VINĂ. Este un sentiment îngrozitor, care distruge omul din interior expunându-l unui uriaș pericol. Cu acest sentiment de vină trebuie să lupți pentru că el nu va dispărea pur și simplu. Dacă ai făcut ceva rău, încearcă să te calmezi pentru că deja nu mai poți schimba nimic. Cere-ți scuze pentru acțiunile tale și încearcă să repari ceea ce ai stricat, însă nu te sacrifica pe tine.

5. ANTURAJUL GREȘIT. Oamenii alături de care trăiești sau muncești pot fi nu doar vampiri energetici, ci și dușmani ascunși. E o chestie când invidiezi tu și altceva este atunci când tu ești invidiat. Poți să nu observi asta, însă întotdeauna vor exista consecințe. Este aproape imposibil să identifici dușmanul sau persoana care te invidiază, din acest motiv alege-ți cu mare atenție anturajul.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole