“Nu puteţi primi ceea ce nu oferiţi. Curgerea în exterior determină şi curgerea spre interior.” – Eckhart Tolle
Mergi la munca zi de zi, dar inca nu castigi suficienti bani? Rutina zilnica nu iti aduce nicio bucurie? Ai fost permanent sigura ca esti menita sa faci lucruri mai marete decat ceea ce faci acum? Atunci citeste mai departe, afla si transmite-le si prietenilor tai 3 adevaruri dureroase pe care trebuie sa le stii dupa varsta de 30 de ani.
Capcana marilor asteptari sau de ce nu vom fi niciodata complet fericiti
Rareori, bunicile noastre visau sa gaseasca un print care sa le dea pe spate, sa le ofere vacante scumpe si cine romantice. In vremea lor, toate aceste lucruri erau considerate un lux neobtinut . Bunicile noastre gaseau bucuria privind pur si simplu cerul instelat si se multumeau daca aveau un loc de munca stabil, care sa ofere suficient cat sa traiasca.
Multe dintre ele erau multumite sa gaseasca un om care sa le trateze cu respect. Atunci cand aveau putin timp liber la dispozitie, aceastea se relaxau in intimitatea caminului.
Generatia noastra nu isi mai aminteste acele vremuri. Astazi, persoanele trecute de 30 de ani abia daca isi mai amintesc de anii 1990, cu alte cuvinte, de copilaria lor.
Multi barbati viseaza sa ajunga oameni de afaceri de succes, in timp ce stau zi de zi in fata unul calculator si ii ajuta pe altii sa se imbogateasca. Unele femei fac aproximativ acelasi lucru pe care il fac majoritatea barbatilor, in timp ce viseaza sa gaseasca un barbat bogat care sa le tina in puf si sa le asigure un trai fara munca.
Desigur, toate aceste atitudini trag dupa ele neimpliniri, nefericire si scopuri neatinse. Comparand traiul pe care il avem cu cel pe care il aveau bunicii nosti, ajungem la concluzia ca viata a devenit mult mai confortabila pentru multe persoane, dar ca toata satisfactia materiala nu ne poate ajuta sa ne transformam visele in realitate.
Asteptarile care nu ne lasa sa fim fericiti
Multi dintre noi suntem nefericiti din cauza asteptarilor pe care le avem. Imagineaza-ti acel sentiment pe care il ai atunci cand ai mancat deja cel mai bun fel de mancare, la cel mai frumos restaurant, dar cand vine desertul pe care il asteptai, iti dai seama ca nu mai poti sa il mananci pentru ca esti satula. De indata devii nemultumita, chiar daca esti satula si nu mai simti cu adevarat nevoia sa il consumi.
Am devenit lacomi! Primim prea mult din ceea ce ne dorim, pentru ca este destul de usor sa obtinem acum. Nimic nu este suficient, nu ne putem satisface apetitul si speram la lucruri mai bune, fie ca este vorba despre sentimente sau lucruri materiale.
Pentru a fi fericita, trebuie sa iti stabilesti anumite limite. Daca o persoana este infometata, se va bucura de mancare mult mai mult cand o va primi, chiar daca va veni in portie mica. Daca are tot ce isi doreste, nimic nu va reusi sa ii umple stomacul.
Egoismul si dorinta de a avea in fiecare zi mai mult
In zilele noastre, suntem crescuti pentru a gandi ca meritam totul in viata. Atunci cand ne simtim cuprinsi de egoism, poate ar trebui sa ne gandim ca nu facem parte din generatia care trebuia sa mearga 5 kilometri pe zi pentru a ajunge la scoala si nici nu trebuia sa mergem la camp cu parintii pentru a ne castiga impreuna existenta.
Multi barbati cauta femei care sa aiba grija de ei fara a da nimic la schimb. Mai mult decat atat, nimeni nu isi doreste sa munceasca mult pentru a castiga ceea ce merita.
Tu ce vezi atunci cand te privesti in oglinda? Ai obtinut pana acum ceea ce ti-ai propus in viata?
“Asta e conditia fiintei: viata, nu durata vietii.” – Ion Luca Caragiale