Trei intrebari pe care trebuie sa ti le pui daca vrei sa traiesti in prezent

Trei intrebari pe care trebuie sa ti le pui daca vrei sa traiesti in prezent

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Omul are nevoie de un singur vis pentru a suporta realitatea.” – Sigmund Freud

Toti am avut momente in viata in care am fost pe pilot automat. Uneori este o situatie intentionata, strategica, programata ca o modalitate de reincarcare pentru a fi gata pentru urmatorul pas important. In aceste cazuri, ia-ti o vacanta! Nu poti fi mereu in priza.

De cele mai multe ori nu recunoastem ca viata noastra este blocata pe pilot automat, condus de programele mintii noastre ocupate, de calendarele si notitele de pe telefon in locul propriei persoane. Te trezesti la realitate prea tarziu ca sa iti dai seama ca luni intregi ai fost prinsa intr-un timp pe care l-ai pierdut muncind non stop si nu ai avut nicio zi in care sa te relaxezi si sa iti odihnesti mintea si sufletul. De-asta spun oamenii “Timpul trece prea repede. Cum de zboara asa?”

Timpul curge in acelasi ritm, cu sau fara permisiunea noastra. Diferenta consta in faptul ca unii suntem prezenti in viata noastra, altii nu.

Asadar, ce este de facut pentru a prelua din nou controlul asupra vietii tale? Primul pas este sa recunosti cand ajungi pe scaunul pasagerului. Incepe cu aceste trei intrebari recomandate de specialistii de la succes.com:

1. Unde doresc sau fiu, profesional sau personal, intr-un an?

Incearca sa nu privesti mai mult de un an in viitor. Multe persoane fac asta si au tendinta sa subestimeze propriul lor potential si sa isi puna un scop prea mic, cu mai putin timp. Un an este perfect deoarece te ajuta sa ai un obiectiv principal si iti ofera un sentiment mai mare de putere asupra lui (il poti realiza).

Fii sincera cu tine. Daca nue sti fericita acum, cauta si pune-ti intrebari inconfortabile despre ce ar trebui schimbat.

2. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pentru a ajunge acolo?

Ai la dispozitie 365 de zile. Cum vrei sa le investesti? S-ar putea sa nu stii care sunt pasii necesari la prima vedere. Este in regula. Daca pana acum nu ai facut nimic in acest sens, indeparteaza-te de prezent si gandeste-te doar la viitor. Descopera cine iti doresti sa fii cu adevarat. Inchide ochii si imagineaza-ti cum ar arata ziua ta. Ce sarcini si taskuri vei avea? Acestea sunt lucruri pe care nu le-ai invatat inca, asa ca incearca sa descoperi cum poti acumula experienta, cum te poti pregati sau cum poti gasi un mentor in acest domeniu.

3. Folosesc timpul meu intr-un mod care ma ajuta sa ating aceste obiective?

In mod evident, toata lumea are nevoie de o slujba si, uneori, pasiunile noastre nu se aliniaza cu programul de munca de la 9 la 18:00. Nu spun sa renunti la job-ul tau pentru a iti urma visurile. Nu inca.

Insa nici nu poti renunta la ce iti doresti. Nu iti petrece restul vietii facand ceva ce nu iti place. Gaseste o solutie, schimba-ti planurile si fa-ti timp sa te ocupi si de visurile tale. Foloseste de tot ce ai pentru a te apropia mai mult de obiectivul tau. Important este sa fii realista. Daca Roma nu a fost construita intr-o zi, de ce inca atat de multe persoane cred ca succesul apare deodata?

Timpul trece si viata merge mai departe. Ai doua optiuni: sa detii fraiele sau sa ramai pe pilot automat, pe scaunul pasagerului. Intrebarea este… esti in regula cu asta?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!