Trebuie sa fim atenti ce fel de oameni ne inconjoara pentru ca acestia ne influienteaza felul in care traim

Trebuie sa fim atenti ce fel de oameni ne inconjoara pentru ca acestia ne influienteaza felul in care traim

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Păstrează alături de tine numai acei oameni care merită tot timpul, efortul, iubirea, sentimentele investite. Păstrează alături de tine acei oameni care sunt mândri că te au alături de ei și care te-au maturizat făcându-te omul de azi.”

Există multe posibilități pentru a te alinta, cum ar fi să savurezi desertul preferat, să-ţi cumperi o pereche de pantofi sau o bluză sau să faci meditaţie sub razele de soare. Totuși, există lucruri mult mai importante care reprezintă grija de sine şi despre care noi uităm foarte des. E vorba despre modul în care permitem oamenilor să intre în viaţa noastră.

Adevărul este că oamenii care ne înconjoară cumva fac parte din viața noastră și, într-un anumit sens, încep să o definească. Uneori se întâmplă într-un mod pozitiv și acest lucru este minunat. Și uneori – în negativ, care, desigur, nu ne mulțumește deloc.

La urma urmei, viața noastră este atât de scurtă și, desigur, vrem să o petrecem cu cei care o fac mai frumoasă și mai bună, care ne fac mai fericiți. De ce să nu îţi protejezi cercul social de cei care îţi fură energia. De ce să nu ai în jurul tău doar pe cei care inspiră credință și speranță, dând fericire și bucurie?

Probabil că cineva va spune că sunt un introvertit, dar cred cu adevărat că este mult mai bine să ai doar câțiva prieteni adevărați, sinceri și loiali, decât mulţi necunoscuți de dimensiuni diferite. De ce? Pentru că trebuie să acorzi întotdeauna prioritate calității şi nu cantităţii.

Îţi voi împărtăşi ritualul meu. Din când în când, iau o foaie de hârtie și o împart în două coloane. Prima coloană o numesc „Oamenii care mă inspiră”, iar a doua „Oamenii care mă asupresc”. În aceste două coloane, scriu toate cunoștințele mele și prieteni, colegi, vecini și așa mai departe. După aceea, după cum poți ghici, pur și simplu i-am tăiat pe cei prezenți în coloana a doua.

Unii dintre voi pot spune că acest lucru este prea categoric și dur. Fiecare dintre noi încearcă să ţină personalitățile toxice departe de viața noastră. Este doar alegerea mea. Și cred că este una de succes.

Gândeşte-te: de ce ar trebui să pierzi timp și energie cu oamenii care asupresc, te trag în jos și îţi ruinează viața?

A avea grijă de tine este un lucru foarte important. Este vorba despre a-ţi oferi iubirea pe care o meriţi. La urma urmei, dacă tu însuți nu vei avea grijă și nu te vei iubi, cum te poți aștepta ca alții să o facă?

Grijă de tine este să ai în jurul tău oameni buni și pozitivi care te vor umple cu energie și care te schimbă spre bine. Asta va aduce bucurie și fericire în viața ta.

Ai grijă de tine şi şterge din viaţa ta oamenii toxici care îţi abundă spaţiul cu dramă şi negativism, care sug din tine energia și puterea.

Încercă să fii mai selectiv în comunicare și să vei vedea că viața ta se va schimba spre bine.

Înconjoară-te de oameni care te fac să zâmbești chiar și atunci când totul pare trist, care găsesc soluții, nu scuze, care fac totul ca să petreceți timp împreună și nu îți spun doar că le e dor. Înconjoară-te de oameni care vor rămâne o viață, probabil deja ți-au plecat destui.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!