Tratamentul pancreasului: cele mai bune plante și rețete

Tratamentul pancreasului: cele mai bune plante și rețete

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pancreasul îndeplinește multe funcții importante în organism, iar una dintre ele este reglarea nivelului de zahăr din sânge. Disfuncțiile în activitatea acestui organ crește riscul de a dezvolta diabet. Alimentația nesănătoasă, dependențele și alți factori provoacă inflamație, intoxicație și alte probleme.

Cel mai mult, problemele în activitatea acestui organ se referă la insulină. Pancreasul sintetizează hormonul menționat, care este important pentru digestie și metabolismul carbohidraților. În plus, organismul sintetizează sucul pancreatic implicat în digestia proteinelor și grăsimilor.

Când utilizați remedii populare în tratamentul pancreasului, este important să țineți minte că progresul se realizează cu respectarea strictă a regulilor și instrucțiunilor. În timpul unei exacerbări, medicii recomandă să urmați acest regim:

  • În caz de durere acută, excludeți consumul de alimente timp de două până la trei zile pentru a evita iritația ulterioară a pancreasului.
  • Dacă vă simțiți rău, trebuie respectat repausul strict la pat.
  • Dacă simțiți o durere severă, iar starea se deteriorează rapid, ar trebui să chemați imediat o ambulanță. Țesuturile pancreatice pot suferi necroză, apoi procesul de infecție a cavității abdominale și peritonita progresează, iar acest lucru este extrem de periculos.

Puteți folosi remedii populare în tratamentul pancreatitei numai după o ameliorare competentă a fazei acute.

Când se utilizează metoda alternativă de terapie, trebuie amintit că se realizează progrese semnificative după o serie de cure, din acest motiv nu este recomandabil să se schimbe o metodă cu alta. Consolidați rezultatul pozitiv al terapiei populare în combinație cu o alimentație adecvată.

Ce plante și produse vor ajuta la îmbunătățirea pancreasului și la îmbunătățirea stării cu pancreatită:

1. Salcâmul japonez are un efect analgezic în pancreatită. Cum se prepară un decoct: puneți o lingură de salcâm japonez într-un termos, turnați un pahar cu apă clocotită, lăsați câteva ore la infuzat și beți cald câteva guri înainte de masă (nu dimineața) sau de mai multe ori în timpul zilei.

Acest decoct nu trebuie utilizat mai mult de 10 zile, după cură este necesar să faceți o pauză de câteva săptămâni și să repetați cura din nou.

2. Frunzele și fructele de afine (atunci când sunt preparate) reduc la minimum iritarea țesuturilor. Faceți un ceai cu acestea.

3. Decoctul de imortelle ameliorează inflamația pancreasului. Cum se prepară un decoct: puneți o lingură de imortelle în 250 ml apă clocotită, lăsați la infuzat și împărțiți în 3 doze pe zi.

La această plantă se poate adăuga aceeași cantitate de flori de mușețel, care au efecte antimicrobiene și antiinflamatorii. Acest remediu de imortelle și mușețel trebuie consumat timp de 2 săptămâni.

4. Decoctul de ovăz reface celulele pancreatice, ameliorează iritația și elimină toxinele. Cum se prepară un decoct: înmuiați boabele de ovăz curate și lăsați să germineze la căldură. Când mugurii se sparg, spălați ovăzul, uscați-l și măcinați-l până la consistența făinii.

Se amestecă cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 30 de minute. Bea decoctul fără a-l strecura, 2 pahare pe zi sunt suficiente.

5. Terapia cu lămâie pentru pancreas calmează durerea și reduce iritația. Rețetă: Se fierbe o lămâie în apă timp de 5 minute, apoi se stoarce sucul și se amestecă cu un gălbenuș de ou crud (de preferință un ou de casă).

Beți amestecul pe stomacul gol și nu mâncați în următoarele 3 ore. Trebuie să luați acest remediu de lămâie de 5 ori:

  • în prima zi
  • în a 3-a zi
  • în a 6-a zi,
  • în a 12-a zi
  • în a 24-a zi de la începerea terapiei.

Repetați cura după 6 luni.

6. Hrișca cu chefir va curăța pancreasul și tractul digestiv. Mod de preparare a compoziției: măcinați 1 kg de hrișcă uscată până la consistența făinii. Zilnic înainte de culcare puneți câte o lingură din făina rezultată peste o cană de chefir și lăsați peste noapte să se umfle.

Dimineața, mâncați chefirul pregătit pe stomacul gol. Hrișca cu chefir îmbogățește organismul cu minerale și elimină toxinele, restabilind în același timp peristaltismul.

7. Pelinul activează secreția bilei și a sucului pancreatic. Cum se prepară un decoct: puneți o lingură de pelin uscat peste un pahar de apă clocotită, se ține pe foc 5 minute, apoi se ia de pe foc și se mai lasă 30 de minute. Bea 1-2 linguri cu 20 minute înainte de masă.

8. Rădăcina de lemn dulce va ajuta la sintetizarea enzimelor pancreatice. Cum se prepară un decoct: puneți 5 g rădăcini uscate și zdrobite de lemn dulce, 5 g plantă uscată de brusture, 5 g păpădie într-un ibric cu apă clocotită, se lasă la infuzat, se strecoară și se bea o jumătate de cană fierbinte de 3-4 ori pe zi.

Alte plante și efectele lor asupra sănătății pancreatice

Infuzie de pătlagină și lemn dulce . Este suficient să preparați rădăcina de lemn dulce și frunza de pătlagină cu apă fierbinte. Beneficiul băuturii este următorul: rădăcina de lemn dulce conține un compus care controlează producția de glucoză.

Lemnul dulce ameliorează inflamația. Patlagina are proprietăți bactericide și antiinflamatorii. În combinație, aceste două plante acționează ca o prevenire a afecțiunilor care preced apariția diabetului (rezistența la insulină).

Infuzia de rozmarin și salvie ajută la curățarea pancreasului, relaxează mușchii, îmbunătățește somnul. Rozmarinul ameliorează inflamația și promovează eliminarea toxinelor. Salvia are un efect similar.

Este recomandat să bei ceai din aceste plante medicinale după cină, o dată pe zi. Rețetă: puneți o crenguță de rozmarin și 5 frunze de salvie în apă clocotită și lăsați 5 minute la infuzat.

Ceai de ciulin de lapte. Această plantă include un complex de compuși biologic activi silimarină. Este un flavonoid puternic care este folosit în terapia și restaurarea ficatului și pancreasului. Prin urmare, ciulinul de lapte este folosit ca hepatoprotector și antioxidant.

Rețeta pentru prepararea ceaiului: 1 linguriță de semințe de plante se pune într-un pahar cu apa clocotită. Se lasă la infuzat și se bea după masă.

Sunătoare, mentă. Rețetă: luați ierburile indicate în proporții egale de 1,5-2 linguri și puneți-le în jumătate litru de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de o jumătate de oră, strecurați, apoi lăsați la răcit. Luați de trei ori pe zi, 170 ml înainte de mese.

Coada șoricelului, mușețel, calendula. Rețetă: puneți câte 1,5 linguri din fiecare plantă în jumătate litru de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de o jumătate de oră, apoi strecurați. Luați de 5 ori pe zi, câte 100 ml, cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă și gustare.

Imortelle, mușețel, pelin. Rețetă: Puneți 5 linguri de imortelle, 3 linguri de mușețel și 2 linguri de pelin în jumătate litru de apă clocotită și lăsați la infuzat 50 de minute. Luați de 4 ori pe zi cu 40 de minute înainte sau după masă.

Toate plantele, alimentele și băuturile enumerate ajută la normalizarea funcțiilor pancreasului. Pancreasul trebuie tratat cu grijă, nu supraîncărcat cu o alimentație vicioasă, iar pentru disfuncțiilor sale trebuie luate măsuri preventive, chiar dacă nu te deranjează. Dacă apar probleme cu pancreasul, rețetele populare vor fi de mare folos.

Articolul are doar scop informativ și educațional și nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!