Tratamentul gutei prin remedii populare

Tratamentul gutei prin remedii populare

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

„Boala regelui”, cum se numea, sau guta – este o boală foarte neplăcută care provoacă durere și poate provoca multe tulburări în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, guta poate fi tratată și simptomele ameliorate, așa că, cu un efort adecvat puteți învinge boala.

Remediile populare – ierburi și plante – au dovedit o eficiență ridicată în tratamentul gutei. Cum să tratezi corect guta acasă? Ce ierburi sunt potrivite pentru asta?

GUTA – CAUZE SI SIMPTOME

O tulburare metabolică comună a gutei reprezintă o patologie a articulațiilor, care apare din cauza depunerii excesive de săruri de uree în organism, iar aceasta, la rândul său, duce în cele din urmă la deteriorarea articulațiilor brațelor și picioarelor. Cel mai adesea este diagnosticată la pacienții cu vârsta peste 40 de ani și la vârstnici.

Guta apare în principal la cei care duc un stil de viață nesănătos. De obicei, atunci când este diagnosticată, se dovedește că pacientul are și diabet, obezitate, hipertensiune arterială și o serie de alte boli. Cel mai adesea, o persoană cu gută este un bărbat sau o femeie de peste 40 de ani care nu urmează o alimentație sănătoasă, mănâncă multe alimente grase și bea periodic alcool.

Datorită caracteristicilor hormonale, bărbații suferă adesea de gută, iar femeile sunt mult mai puțin predispuse să se confrunte cu această boală. Deși după menopauză și sistemul de producere a hormonilor din organism se modifică, probabilitatea de a fi diagnosticat cu gută crește.

În general, guta și cauzele ei au un efect complex. Printre principalele motive din punct de vedere fiziologic se numără:

Deteriorarea funcției renale în timp, ceea ce determină o excreție slabă a acidului uric. În starea normală a corpului, acesta ar trebui eliminat complet din organism, dar odată cu scăderea funcției de excreție a rinichilor, se acumulează în cele din urmă în articulații.

Compușii purinici intră în organism împreună cu alimentele și băuturile, însă o dată cu un consum excesiv de alimente nesănătoase, acești compuși se acumulează și provoacă gută. Acest lucru poate fi cauzat atât de alimentația nesănătoasă, cât și de predispoziția ereditară.

Cauza poate fi inflamația rinichilor sau procese inflamatorii, cum ar fi glomerulonefrita sau pielonefrita.

În cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și hipertensiune arterială frecventă, există un impact negativ constant asupra pereților vaselor de sânge, care, în consecință, afectează funcția rinichilor.

Cei care suferă de obezitate au o încălcare a metabolismului și a activității tractului gastrointestinal, care este cauza gutei. În plus, obezitatea este adesea însoțită de o alimentație nesănătoasă și de un consum excesiv de alimente care afectează negativ funcția rinichilor și sănătatea generală.

Sedentarismul și stilul de viață sedentar conferă un metabolism lent și crește riscul de tulburări metabolice, inclusiv guta.

În multe feluri (în majoritatea cazurilor de gută) dieta greșită devine factorul decisiv. Dacă pacientul nu are boli de rinichi sau alte tulburări care pot provoca gută, atunci alimentația în sine determină acest lucru. În special, acest lucru se aplică cantităților mari de alimente prăjite, grase sau de carne, precum și consumului de băuturi alcoolice, în special bere.

REMEDII POPULARE PENTRU GUTĂ

COMPRESA DE MUSETEL SI SOC

Ingrediente:

  • mușețel – 1 lingura;
  • soc – 1 lingura;
  • apă clocotită – 2 căni.

Mod de preparare: pentru a face o compresă pentru tratamentul gutei din plante, trebuie să amestecați fructe de soc uscate și flori uscate de mușețel (o lingură din ambele) și turnați apă clocotită. Se fierbe câteva minute, se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se strecoară, se umezește o cârpă, și se aplică o compresă peste noapte.

UNGUENT DE PĂTLAGINĂ ȘI PELIN

Ingrediente:

  • pătlagină – 20 de grame;
  • pelin – 20 de grame;
  • unt – 1 lingura.

Mod de preparare: prepararea unui unguent pentru uz extern din ierburi este foarte simplă. Pelinul și pătlagina trebuie amestecate în mod egal. Se adaugă apoi o lingură de unt pentru a face un amestec gros. Trebuie să lăsați unguentul timp de câteva ore, apoi să masați articulația afectată.

DECOCTUL DE MERISOARE, COACAZE SI MACESE

Ingrediente:

merișoare – 15 grame;

coacăze negre – 15 grame;

măceșe – 15 grame.

Mod de preparare: toate cele trei componente se amestecă în părți egale în apă, se aduce la fierbere și se lasă la infuzat timp de câteva minute. După ce amestecul a ajuns la temperatura camerei, trebuie să-l strecurați și să beți o jumătate de pahar înainte de fiecare masă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!