Trasaturile oamenilor care adora singuratatea. Chiar daca sunt mai mult singuratice, aceste persoane sunt foarte speciale

Într-o țară, oamenii credeau atât de mult în providență că aveau următorul obicei: persoana condamnată la moarte, înainte de executare, trăgea la sorți. În sac se puneau numai două bilețele: pe unul era scris „Viață”, iar pe altul „Moarte”. Dacă vinovatul trăgea primul bilețel, acesta era amnistiat, dacă al doilea, sentința se executa imediat. În acest fel, fiecare condamnat avea o speranță până în ultimul moment. Așa s-a întâmplat că un om și-a deschis propria afacere, care a început să înflorească. Dar succesul i-a adus din păcate și dușmani, a căror calomnie a dus până la arestul său și, într-un final, până la pedeapsa cu moartea. Știind că fiecare condamnat are o șansă să supraviețuiască, dușmanii au furat din sac bilețelul pe care scria „Viață” și au mai adăugat unul pe care scria „Moarte”. În acest fel, răufăcătorii l-au lipsit de orice posibilitate să tragă biletul norocos, așa că îl aștepta executarea pedepsei cu moartea. Dar omul avea și prieteni. Ei au aflat despre fapta dușmanilor, au pătruns în camera condamnatului și i-au povestit ce-l așteaptă. Prietenii l-au sfătuit să solicite judecătorilor verificarea sacului înainte de tragerea la sorți. Auzind toatea astea, condamnatul s-a bucurat, și-a rugat prietenii să nu spună nimănui despre cele aflate și s-a arătat convins că propunerea lor nu-l va salva. Prietenii au crezul că situația creată l-a făcut să-și piardă mințile, dar au acceptat să păstreze secretul. A doua zi dimineața, omul a tras la sorți și a fost eliberat. Atât prietenii, cât și dușmanii nu puteau înțelege cum a reușit el să scape de moarte. Acesta a procedat în felul următor: atunci când a scos bilețelul, el l-a înghițit, fără să-l citească. Astfel, judecătorilor nu le-a rămas decât să verifice bilețelul rămas. Iar așa cum pe el era scris „Moarte”, reieșea că pe cel scos scria „Viață”. Reține: dușmanii și invidioșii nu apar din cauza unei vieți proaste. Dacă îi ai, înseamnă că au pentru ce să invidieze. Un om talentat și prosper întotdeauna va avea defăimători.

Grădina sufletului (o pildă foarte frumoasă)

Un creştin l-a întrebat pe duhovnicul său: – Părinte, aş vrea să fiu un bun creştin, să am o viaţă fără păcate. Ce trebuie să fac mai întâi, ce este cel mai important? – O, fiule, totul este important. Ia spune-mi, dacă ai o grădină în care plantezi tot felul de flori frumoase, aştepţi să crească ? Aşa, fără să faci nimic, or să răsară ele? – Nu, părinte, trebuie să le ud… – Dar dacă le uzi şi atât, vor creaşte ele mari şi frumoase? – Nu, părinte, trebuie şi să muncesc, să am grijă de ele, să nu fie distruse de buruieni… – Dar dacă le dai toate acestea, şi nu vor avea lumină, pot ele să crească? – În nici un caz, părinte, atunci toată munca mea nu-şi are rostul, florile nu vor creşte niciodată. – Acum ai înţeles, fiule ?! Sufletul nostru este asemenea unei grădini, în care sunt semănate cele mai frumoase flori: dragostea, credinţa, bunătatea, cumpătarea, omenia… Noi, însă, trebuie să avem grijă de această grădină din sufletul nostru, ca tot ce este acolo să înflorească. Doar astfel sufletul omului se umple de frumuseţe. Ce trebuie să facem pentru toate acestea ? Să avem grijă ca buruienile păcatelor să nu prindă rădăcini în suflet, să veghem mereu ca răul să nu se cuibărească în noi, fiindcă, odată intrat, este foarte greu să-l mai scoţi. Şi ce mai trebuie să facem pentru grădina sufletului ? Să o udăm mereu cu apa dătătoare de viaţă, care este rugăciunea. Dar ele tot n-ar creşte, dacă nu le-ar încălzi pe toate lumina binefăcătoare a dragostei dumnezeieşti. Şi unde ar putea găsi sufletele noastre mai multă căldură şi lumină dumnezeiască, dacă nu în Biserică ?! E, poţi tu să-mi spui, fiule, ce este mai important ? Toate sunt importante. Fii mereu atent la sufletul tău, ai grijă de el, fiindcă atunci şi Dumnezeu te va ajuta. Doar aşa, prin munca noastră şi cu ajutorul Domnului, florile minunate din sufletele noastre, adică dragostea, credinţa şi toate lucrurile bune pe care Dumnezeu ni le-a dăruit, vor creşte nestingherite, iar viaţa ni se va umple de fericire. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

„Omul se naşte şi moare în singurătate absolută, dar această singurătate e populată de vise, de himere şi de iluzii.” – Mircea Eliade

Cu toții cunoaștem acei oameni care trăiesc într-o bulă. Dacă și ție îți place mai mult singurătatea, decât compania celor din jur, atunci te vei regăsi în aceste 22 de trăsături.

1. TIMPUL INESTIMABIL

Știm cât valorează timpul, așa că ni-l petrecem în compania propriei persoane, pentru a ne descoperi mult mai bine.

2. TE CUNOȘTI FOARTE BINE

Ești cel mai bun prieten al tău și îți cunoști foarte bine țelurile vieții, nu ai nevoie de aprobarea nimănui pentru a decide pentru tine!

3. RĂMÂI CALM ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ

Nu îți ieși din pepeni prea ușor, căci tu ești liniștea din interiorul unei furtuni.

4. ORIZONTURILE TALE SUNT VASTE

Gândești mult și observi tot ceea ce te înconjoară. Nu îți plac discuțiile mărunte șu te bucuri de momente în care meditezi.

5. SINCERITATEA ESTE UN ELEMENT IMPORTANT ÎN VIAȚA TA

Nu suporți ca cei din jur să te mintă, pentru că tu nu minți, ba chiar consideri înjositor acest act.

6. IMPUI BARIERE

Ai bariere rigide, greu de trecut de cei din jur.

7. ÎȚI CUNOȘTI PLUSURILE ȘI MINUSURILE

Ai înțeles deja ce anume te face mai puternic și ce te doboară, așa că îți conduci viața în funcție de aceste limite.

8. EȘTI EMPAT

Ai foarte multe sentimente frumoase în interiorul tău, pe care le oferi cui merită.

9. NIMENI NU ESTE PERFECT

O lozincă după care îți conduci viața.

10. AI ÎNCREDERE ÎN SENTIMENTELE TALE

Petrecând mult timp de unul singur, ai ajuns să îți cunoști foarte bine simțurile, tocmai de aceea ai încredere în ele.

11. INDEPENDENȚĂ

Publicitate

O valorifici și te asiguri că îți conduci viața în funcție de ea.

12. ÎNȚELEGI IMPORTANȚA BUNĂTĂȚII

Umanitatea suferă deja din cauza răutății, așa că nu te ferești să faci acte de bunătate ori de câte ori ai ocazia.

13. EȘTI CURAJOS

Asta nu înseamnă că nu ai temeri, însă nu le lași să îți conducă viața.

14. TE PUI PE PRIMUL LOC

Tu ești prioritatea ta, iar asta te ferește de suferințe.

15. IMPORTANȚA ÎNCREDERII

Tu nu ai prea repede încredere în oameni, însă cei din jurul tău au în tine, deoarece se simt în siguranță, în prezența ta.

16. PUTERE EMOȚIONALĂ

Ai nevoie de ea, mai ales atunci când ești singur, căci ea te ajută să te concentrezi pe acceptare.

17. PRINCIPIILE MORALE SUNT CHEIA

Crezi în ele cu toată tăria și asta te face integru.

18. EȘTI LOIAL

Nu ai trădat pe nimeni niciodată și nici nu o vei face.

19. TE ADAPTEZI UȘOR

Ești flexibil în orice circumstanță, iar aceasta este o tactică de supraviețuire.

20. COMPROMISURILE SUNT IMPORTANTE

Nu aștepți nimic de la nimeni și astfel îți conduci viața în tihnă.

21. NU-I RĂU SĂ TE PLICTISEȘTI UNEORI

Nu tot ceea ce este plictisitor este neapărat rău. Nu judeci imediat lucrurile și asta îi poate plictisi pe unii.

22. NU CONSIDERI CĂ TOȚI TREBUIE SĂ FIE ASEMENI ȚIE

Tu înțelegi nevoia de a-ți petrece timp cu tine însuți, însă asta nu înseamnă că toți oamenii trebuie să o facă. Accepți că fiecare individ este diferit.

„Singurătatea este atât de necesară pentru imaginaţie pe cât este de folositoare societatea pentru caracter.” – James Russell Lowell

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Personalitate
"Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume "– Mohandas Gandhi Viata nu te intreaba niciodata daca esti pregatit sau nu de o nenorocire. Nu iti da niciun preaviz si niciun avertisment inainte sa te surprinda cu un necaz, care sa iti prabuseasca intreg universul. Nu te intreaba daca e prea devreme sau prea tarziu, nici daca e corect sau nu. Nu te intreaba daca vei suporta sau nu, nici daca esti pregatit sau nu ca sa pierzi tot ce ai. Nu te intreaba cat de mult iubesti pe cineva sau cat de mult depinzi sufleteste de anumiti oameni, atunci cand ii va rapi de langa tine, obligandu-te sa induri chinul si amaraciunea singuratatii. Nu te intreaba daca esti copil sau inca prea tanar ca sa iti pierzi parintii. Nu, viata nu te intreaba nici daca esti sau nu destul de puternic pentru a trece printr-o deceptie. Nu te intreaba cat ai ras, inainte sa te faca sa plangi, nici cat te-ai bucurat, inainte sa te faca sa suferi. Nu te intreaba daca meriti sau nu sa fii ranit, batjocorit, umilit, tradat, parasit, judecat. Nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune. Nu te intreaba daca vei putea trai intr-un alt loc sau daca esti pregatit sa renunti la visele tale si la drumul ales atunci cand iti schimba brusc directia de mers si te smulge din locul in care sufletul tau se simte acasa. Nu te intreaba cate ai si cate ai sacrificat pentru a avea un ceva, atunci cand te pagubeste de tot ce ai agonisit. Nu te intreaba cat de fericit ai fost sau daca macar ai fost fericit vreodata, inainte de a te coplesi cu nefericire. Nu te intreaba daca ai apucat sa traiesti si daca ti-ai implinit macar o parte din vise, inainte sa te loveasca nemilos cu o boala care iti va arata cu pasi uneori lenti si nemilosi sfarsitul. Sfarsitul planurilor tale, viselor tale, gandurilor tale, iar intr-un final, sfarsitul tau. Nu. Viata nu te intreaba niciodata nimic. Nu tine cont de cine esti si de ce ai facut bun sau rau. Ea doar iti da un test de supravietuire, o lovitura si te lasa sa te descurci. Si aici apar optiunile... toate sub forma de lectii, unele mai dure altele mai blande, dar in urma carora cu siguranta te vei schimba, de multe ori atat de mult, pana la a nu te mai recunoaste pe tine. Toate aceste lovituri iti dau ocazia sa iti testezi limitele si sa fortezi depasirea acestora. Iti dau ocazia sa vezi cine te-a iubit cu adevarat si cine te-a iubit doar declarativ si interesat. Iti vor da ocazia sa vezi cine esti, ce poti si ce insemni, atat pentru cei din jurul tau, cat si pentru tine insati. Cu toate acestea, oricat de multe experiente vei trai, nu vei sti niciodata cate poti indura. Pentru ca oamenii nu isi cunosc limitele. Nu vei sti unde vei ajunge si nici felul in care te vor schimba loviturile primite, care te pot inrai sau te pot face mai bun; te pot transforma intr-un om puternic, increzator, luptator sau te pot transforma intr-un om vulnerabil, speriat, resemnat. Viata, drumurile, loviturile si oamenii ei, te pot indeparta sau te pot apropia de tine... totul tine doar de alegeri. Cu multumiri Irinei Binder Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!