Transforma singuratatea in terapie, foloseste timpul in dezvoltarea ta!

Sunt câteva lucruri care merită să fie ţinute întodeauna secret. Să vorbeşti despre ele – oricât de mult ţi-ai dori – nu îţi va aduce nimic bun. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ţii doar pentru tine: 7 lucruri pe care trebuie să le ţii secret Nu face publice cele mai ambiţioase planuri pe care le ai. Ţine-le secret până când eşti pe punctul de a le realiza. Asemenea planuri au întotdeauna şi puncte slabe pe care tu poate nu le-ai observat iar ceilalţi pot profita pentru a le duce ei la bun sfârşit, pentru a te descuraja şi sau pentru a te determine să renunţi. Nu împărtăşi de bună voie informaţii despre activităţile caritabile pe care le-ai desfăşurat. Cea mai mare calitate este să faci fapte bune fără să aştepţi recunoştinţă. Să vorbeşti despre aceste planuri poate foarte uşor aluneca în aroganţă. Dacă simţi această nevoie atunci trebuie să afli motivul real pentru care faci aceste fapte caritabile: din altruism sau din dorinţa de a fi lăudat? Nu dezvălui niciodată secrete despre stilul tău de viaţă. Nu are nici un rost să te lauzi cu informaţii despre cum merge dieta ta, despre faptul că îţi place să dormi dimineaţa până târziu sau despre apetitul tău pentru sex. Dacă vorbeşti cu ceilalţi despre aceste lucruri doar pentru amuzament atunci chiar nu are rost să le faci publice. Nevoia de îi impresiona pe cei din jur şi de a fi lăudat este un semn de dezechilibru emoţional. Un alt lucru care merită să fie ţinut ascuns sunt acele momente când ai dat dovadă de curaj sau eroism. Cu toţii trebuie să facem faţă, zi de zi, diverselor provocări ale vieţii – atât cu lumea exterioară cât şi cu cea interioară, cu gândurile noastre. Încercările prin care treci pentru a te descurca cu ambele trebuie să fie cunoscute şi răsplătite pe măsură. Nu ţine însă de tine să apreciezi dacă sunt demne sau nu de apreciere – în asta constă lecţia. Nu împărtăşi niciodată viziunea ta despre Univers, despre viaţă şi moarte. Este doar punctul tău de vedere, nu adevărul absolut, obiectiv. Foarte rar cineva va avea vreun avantaj de pe urma filosofiei tale de viaţă. Nu foloseşte la nimic să vorbeşti cu alţii despre conflictele sau problemele care sunt în familia ta. Cu cât divulgi mai puţine lucruri cu atât eşti mai puternică. Asemenea probleme se rezolvă întotdeauna în intimitatea casei tale. Cu cât te plângi mai mult unor persoane din afară, cu atât mai greu îţi va fi să îţi revii. Nu vorbi despre lucrurile urâte pe care ceilalţi le-au spus sau făcut. Aşa cum îţi murdăreşti hainele, îţi poţi murdări sufletul şi mintea. Persoana care povesteşte cu lux de amănunte, de îndată ce a ajuns acasă, toate lucrurile mărunte, prosteşti pe care le-a auzit nu este cu nimic mai diferită şi mai bună de aceea care uită să îşi scoată pantofii după ce a trecut pragul uşii. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Singurătatea mă întăreşte, fără ea sunt ca fără de apă şi mâncare. Fiecare zi fără ea mă sleieşte de puteri. Eu nu mă mândresc cu singurătatea mea, dar eu depind de ea. spunea Charles Bukowsky

Prin legăturile pe care le formăm unul cu celălalt, suntem capabili să creăm o lume nouă, să realizăm schimbarea pe care o vrem și să găsim tovărășie și iubire. Cu toate acestea, trebuie să învățăm că este bine să fim singuri din când în când.

Este important ca fiecare om să fie fericit în propria companie, dar este o sarcină dificilă, deoarece, ca o societate, ne echivalăm că suntem singuri cu un fel de deficiență. Această noțiune a fost dezmințită, iar rezultatele au arătat că persoanele care preferau singurătatea ocazional ”aveau la fel de mult capital social” – definit de atractivitatea fizică, înălțime, greutate, statut socio-economic și realizări – ca și colegii care nu erau niciodată singuri.

De fapt, persoanele care stau singure ocazional se bucură de mai multe beneficii:

Îmbunătește creativitatea

Unul dintre beneficiile pe care le are ”timpul pentru mine” este că singurătatea impusă de sine îmbunătățirea creativitatea. Kieth Sawyer, psiholog în cadrul Universității Washington, spune în lucrarea sa că grupurile de brainstorming vin cu mult mai puține idei decât persoanele care lucrează singure și apoi pun bazele ideilor în grup. Singurătatea îi ajută să profite de creativitatea pe care au reușit să o împărtășească cu ceilalți. În timpul ”meditației” este îmbunătățită atenția și concentrarea de care au nevoie pentru a reuși să gândești mai bine și să îți creezi un potențial.

Crește nivelul de concentrare

Chiar și extrovertiții trebuie să se ”reîncarce”. Potrivit doctorului de psihologie, Sherrie Bourg Carter, atunci când ne oferim câteva momente de singurătate, ne permitem să ne odihnim. În această stare de singurătate, poate fi golită mintea, pot fi adunate gândurile, reîncărcarea bateriilor, având posibilitatea de a ne reseta. Numai în acel moment va crește nivelul de concentrare prin eliminarea distragerilor, cum sunt plăcerea socială, pentru a permite un moment de claritate.

Timpul poate fi un reabilitar de relații

Publicitate

Din moment ce suntem creaturi sociale, avem tendința de a crede că orice lucru bun pentru individ este bun pentru relațiile noastre personale. Când suntem singuri, putem să ne gândim mai mult la felul de prieteni și parteneri pe care dorim să îi avem în viața voastră.

De asemenea, puteți deveni mai apreciativ față de relațiile actuale, petrecând ceva timp departe de acestea. Acest timp singuratic îți poate dezvălui sau reafirma afirmațiile și prioritățile.

Bucură-te de singurătatea productivă în doze mici, cum sunt deconectarea seara sau în timpul orelor de muncă (5 minute, nu mai mult). Oamenii pot fi creaturi sociale, dar toți beneficiem atunci când ne acordăm un pic de timp pentru a fi singuri, nu însingurați.

Vă propunem 30 de citate ale lui Charles Bukowsky despre dragoste, viaţă şi singurătate:

1. E bine să ai unde să mergi când ţi-e rău.

2. Cu viziunile mele asupra vieţii, primul lucru – este să evit comunicarea cu oamenii. Cu cât îi întâlnesc mai puţin, cu atât mai bine mă simt.

3. Singurătatea mă întăreşte, fără ea sunt ca fără de apă şi mâncare. Fiecare zi fără ea mă sleieşte de puteri. Eu nu mă mândresc cu singurătatea mea, dar eu depind de ea.

4. Pur şi simplu să trăieşti până ai să mori – deja e un lucru greu.

5. Sărăcia şi ignoranţa nasc propriul adevăr.

6. Ca să începi să salvezi lumea, trebuie să salvezi pe fiecare om în parte, unul după altul. Să-i salvezi pe toţi – e romantism şi politică.

7. Să vezi pe ecran numai rahat a devenit atât de obişnuit , că oamenii au încetat să conştietizeze că ei se uită numai la rahaturi.

8. Depresia şi sinuciderea deseori au fost rezultatul dietei incorecte.

9. Scriitorii sunt oameni trişti şi când le apare speranţa, ei încetează a mai fi scriitori.

10. LA 25 de ani geniu poate fi oricine. La 50 de ani – deja trebuie să faci ceva pentru asta.

11. Ambiţia rareori ajută talentul. Altă treabă este norocul. Talentul tot timpul merge în urma lui.

12. Lucrurile mergeau bine, dar nu se ştie încotro.

13. Desigur, pe om poţi să îl iubeşti , dacă nu îl cunoşti îndeaproape.

14. Problema omenirii constă în aceea că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, iar cei proşti sunt plini de încredere.

15. Dacă ţi-a reuşit să minţi un om asta nu înseamnă că el e prost, ci înseamnă că au avut încredere în tine mai mult decât meriţi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
"Limpede nu vezi decât cu inima, ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor." –Antoine de Saint Exupery Ochii sunt fereastra sufletului, iar unii ar putea spune ca ochii sunt fereastra universului. Fiecare dintre noi am auzit aceasta fraza pana acum, “ochii sunt fereastra sufletului”. De cele mai multe ori folosim aceasta fraza atunci cand putem vedea durere, fruie sau orice alta emotie in ochii cuiva. Cu toate acestea, studii recente ofera un sens nou acestei fraze. Ochii nu sunt numai ferestrele prin care vedem emotiile unei persoane, ci sunt si oglinda sufletului. Cum asa? Raspunsul are de-a face cu globul ocular in sine. Fiecare dintre noi avem o structura diferita de linii, culori si puncte la nivelul irisului nostru. Unii dintre noi pot avea o culoare asemanatoare a ochilor, dar liniile si punctele sunt la fel de unice precum amprenta degetelor noastre. Desi variaza de la om la om, exista anumite tipare intalnite la nivelul irisului larg raspandite, iar cercetatorii de la Universitatea Orebro din Suedia au dorit sa vada daca aceste tipare au legatura cu anumite trasaturi specifice de personalitate. Acestia si-au concentrat atentia asupra criptelor (depresiunile care radiaza de la nivelul pupilei) si asupra liniilor curbate din jurul marginii exterioare, care se formeaza atunci cand pupilele se dilata. Acestia au studiat 428 de subiecti pentru a vedea daca criptele si liniile curbate reflecta trasaturile lor de caracter. Ce au descoperit? Descoperirile au aratat ca persoanele ale caror cripte sunt mai dense sunt mult mai inimosi, blanzi, de incredere si mult mai probabil sa simpatizeze cu cei din jurul lor. In comparatie, cei cu mai multe brazde de contractie au fost mai nevrotici, impusivi si mult mai probabil sa dea frau liber poftelor. Pare incredibil atunci cand ne gandim ca simplele tipare prezente la nivelul globului ocular al unei persoane poate dezvalui cele mai profunde trasaturi de caracter al unui individ. Oamenii de stiinta au constatat o corelatie extrem de puternica intre irisul unei persoane si trasaturile sale de personalitate. Dar corelatie nu implica cauzalitate, corect? Corect. Dar se pare ca atat tiparele prezente la nivelul globului ocular cat si trasaturile de caracter ale unei personae sunt cauzate de acelasi lucru. Cercetatori au declarat faptul ca structura globului ocular si personalitatea s-ar putea afla intr-o foarte stransa legatura deoarece gena responsabila pentru dezvoltarea structurii irisului contribuie, de asemenea, la dezvoltarea lobului frontal al creierului nostru, aceasta fiind placa de baza a personalitatii noastre. “Rezultatele noastre sugereaza faptul ca personanele cu diferite caracteristici ale irisului tind sa dezvolte diferite trasaturi de personalitate”, a declarat Matt Larsson, cercetatorul care a condus studiul la Universitatea Orebro. “Aceste constatari sprijina ideea potrivit careia diferitele configuratii ale irisului au tendinta de a dezvolta diferite trasaturi in ceea ce priveste personalitatea. Diferentele prezente la nivelul irisuli pot fi folosite ca un biomarker care reflecta diferentele dintre oameni.” De asemenea, oamenii de stiinta au mentionat ceva foarte interesant despre o gena numita Pax6, o gena care controleaza formarea ochiului in primele stadii ale dezvoltarii embrionare. Cercetarile au aratat ca mutatia genei rezulta in competente sociale slabe, in impulsivitate si in abilitati slabe de comunicare. Culoarea ochilor dezvaluie mult mai multe Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pittsburgh, femeile cu ochi de culoare mai deschisa experimenteaza mai putina durere in timpul nasterii, in comparatie cu femeile cu ochi de culoare mai inchisa. Mai mult decat atat, persoanele cu ochi deschisi la culoare consuma semnificativ mai mult alcool, deoarece persoanele cu ochi inchisi la culoare necesita o cantitate mai mica de alcool pentru a ajunge in stare de ebrietate. Motivul are legatura directa cu genetica. Un lector superior in domeniul stiintelor biomoleculare din cadrul Universitatii John Moores, din Liverpool, a declarat: “Ceea ce cunoastem in momentul de fata este ca culoare ochilor se bazeaza pe 12-13 variatii individuale in genele oamenilor. Aceste gene fac si alte lucruri la nivelul organismului.” Melanina, de exemplu, pigmentul care ofera nuante mai inchise ochilor. Melanina nu numai ca determina culoarea ochilor, dar este, de asemenea, un izolator pentru conexiunile electrice dintre celulele creierului. Cu cat exista mai multa melanina la nivelul creierului, cu atat mai sensibil, mai eficient si mai rapid poate lucra creierul. Cu alte cuvinte, pigmentul responsabil pentru culoarea ochilor este, de asemenea, responsabil si pentru eficienta creierului. Ochii sunt literalmente ferestrele catre cele mai interioare aspecte ale personalitatii si ale caracterului nostru. In cazul in care te uiti in ochii cuiva, poti cu o foarte mare usurinta sa-ti dai seama daca persoana respectiva este speriata, trista sau ingrijorata. Dar, daca te vei uita si mai profund, iti vei putea da seama ce fel de personalitate are persoana respectiva. Ochii sunt literalmente ferestrele sufletului nostru. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!