Transforma singuratatea in terapie, foloseste timpul in dezvoltarea ta!

Transforma singuratatea in terapie, foloseste timpul in dezvoltarea ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in Dezvoltare Personala

Singurătatea mă întăreşte, fără ea sunt ca fără de apă şi mâncare. Fiecare zi fără ea mă sleieşte de puteri. Eu nu mă mândresc cu singurătatea mea, dar eu depind de ea. spunea Charles Bukowsky

Prin legăturile pe care le formăm unul cu celălalt, suntem capabili să creăm o lume nouă, să realizăm schimbarea pe care o vrem și să găsim tovărășie și iubire. Cu toate acestea, trebuie să învățăm că este bine să fim singuri din când în când.

Este important ca fiecare om să fie fericit în propria companie, dar este o sarcină dificilă, deoarece, ca o societate, ne echivalăm că suntem singuri cu un fel de deficiență. Această noțiune a fost dezmințită, iar rezultatele au arătat că persoanele care preferau singurătatea ocazional ”aveau la fel de mult capital social” – definit de atractivitatea fizică, înălțime, greutate, statut socio-economic și realizări – ca și colegii care nu erau niciodată singuri.

De fapt, persoanele care stau singure ocazional se bucură de mai multe beneficii:

Îmbunătește creativitatea

Unul dintre beneficiile pe care le are ”timpul pentru mine” este că singurătatea impusă de sine îmbunătățirea creativitatea. Kieth Sawyer, psiholog în cadrul Universității Washington, spune în lucrarea sa că grupurile de brainstorming vin cu mult mai puține idei decât persoanele care lucrează singure și apoi pun bazele ideilor în grup. Singurătatea îi ajută să profite de creativitatea pe care au reușit să o împărtășească cu ceilalți. În timpul ”meditației” este îmbunătățită atenția și concentrarea de care au nevoie pentru a reuși să gândești mai bine și să îți creezi un potențial.

Crește nivelul de concentrare

Chiar și extrovertiții trebuie să se ”reîncarce”. Potrivit doctorului de psihologie, Sherrie Bourg Carter, atunci când ne oferim câteva momente de singurătate, ne permitem să ne odihnim. În această stare de singurătate, poate fi golită mintea, pot fi adunate gândurile, reîncărcarea bateriilor, având posibilitatea de a ne reseta. Numai în acel moment va crește nivelul de concentrare prin eliminarea distragerilor, cum sunt plăcerea socială, pentru a permite un moment de claritate.

Timpul poate fi un reabilitar de relații

Din moment ce suntem creaturi sociale, avem tendința de a crede că orice lucru bun pentru individ este bun pentru relațiile noastre personale. Când suntem singuri, putem să ne gândim mai mult la felul de prieteni și parteneri pe care dorim să îi avem în viața voastră.

De asemenea, puteți deveni mai apreciativ față de relațiile actuale, petrecând ceva timp departe de acestea. Acest timp singuratic îți poate dezvălui sau reafirma afirmațiile și prioritățile.

Bucură-te de singurătatea productivă în doze mici, cum sunt deconectarea seara sau în timpul orelor de muncă (5 minute, nu mai mult). Oamenii pot fi creaturi sociale, dar toți beneficiem atunci când ne acordăm un pic de timp pentru a fi singuri, nu însingurați.

Vă propunem 30 de citate ale lui Charles Bukowsky despre dragoste, viaţă şi singurătate:

1. E bine să ai unde să mergi când ţi-e rău.

2. Cu viziunile mele asupra vieţii, primul lucru – este să evit comunicarea cu oamenii. Cu cât îi întâlnesc mai puţin, cu atât mai bine mă simt.

3. Singurătatea mă întăreşte, fără ea sunt ca fără de apă şi mâncare. Fiecare zi fără ea mă sleieşte de puteri. Eu nu mă mândresc cu singurătatea mea, dar eu depind de ea.

4. Pur şi simplu să trăieşti până ai să mori – deja e un lucru greu.

5. Sărăcia şi ignoranţa nasc propriul adevăr.

6. Ca să începi să salvezi lumea, trebuie să salvezi pe fiecare om în parte, unul după altul. Să-i salvezi pe toţi – e romantism şi politică.

7. Să vezi pe ecran numai rahat a devenit atât de obişnuit , că oamenii au încetat să conştietizeze că ei se uită numai la rahaturi.

8. Depresia şi sinuciderea deseori au fost rezultatul dietei incorecte.

9. Scriitorii sunt oameni trişti şi când le apare speranţa, ei încetează a mai fi scriitori.

10. LA 25 de ani geniu poate fi oricine. La 50 de ani – deja trebuie să faci ceva pentru asta.

11. Ambiţia rareori ajută talentul. Altă treabă este norocul. Talentul tot timpul merge în urma lui.

12. Lucrurile mergeau bine, dar nu se ştie încotro.

13. Desigur, pe om poţi să îl iubeşti , dacă nu îl cunoşti îndeaproape.

14. Problema omenirii constă în aceea că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, iar cei proşti sunt plini de încredere.

15. Dacă ţi-a reuşit să minţi un om asta nu înseamnă că el e prost, ci înseamnă că au avut încredere în tine mai mult decât meriţi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!