Trăiți fericiți toată viața: sfatul unui medic de 105 ani care a lucrat până în ultima zi din viața sa

Trăiți fericiți toată viața: sfatul unui medic de 105 ani care a lucrat până în ultima zi din viața sa

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Un medic care a trăit și lucrat până la vârsta de 105 ani era foarte interesat de întrebarea: cum să prelungim viața umană? Acesta ne-a sfătuit exact ce ar trebui să facem ca să trăim mai mult și să fim fericiți.

Sfaturile sale despre longevitate includ câteva puncte destul de simple, dar foarte evidente, pe care ar fi trebuit deja să le facem:

Bucuria este cel mai bun calmant al durerii

Medicul nu s-a plâns niciodată altor oameni de durerea sau suferința sa. În ceea ce privește lupta cu durerea, el a recurs la modul copiilor de a uita de disconfortul lor dacă îi distragi cu altceva. O persoană fericită, care se concentrează numai pe lucruri pozitive, îi va da putere corpului său să uite de durere. Nu degeaba oamenii spun că râsul este cel mai bun medicament.

Nu te gândi excesiv lucrurile materiale

De regulă, cele mai bune amintiri sunt asociate cu un fel de experiență. S-a dovedit științific că momentele, nu bunurile materiale, fac o persoană mai fericită, mai ales dacă împărtășește aceste momente cu alte persoane. Sfatul doctorului este să scapi de povara de a te gândi mereu a lucruri materiale. Până la urmă lucrurile materiale nu le vom putea lua cu noi când plecăm de pe Pământ, ceea ce contează cu adevărat este să fi fericit.

Fă mișcare, plimbă-te, urcă pe scări

Activitatea fizică regulată este una dintre cele mai importante condiții pentru menținerea sănătății atât la 8, cât și la 80 de ani. Activitatea fizică regulată face mușchii să funcționeze și stimulează producerea factorului neurotrofic al creierului BDNF, care este principala proteină responsabilă de formarea și dezvoltarea de noi celule ale creierului.

Nu mânca în exces

Mâncatul în exces are un efect foarte negativ asupra corpului. Mâncatul excesiv frecvent poate duce la obezitate, iar cantitatea de grăsime din organism crește semnificativ riscul de a dezvolta diferite boli. În plus, devine foarte dificil pentru sistemul digestiv să facă față cantităților exagerate de mâncare, de aceea apar tulburări digestive. Asta nu înseamnă că nu poți servi o masă mai copioasă de sărbători, doar să nu îți faci un obicei din asta.

Continuă să fi activ și după pensionare

Medicul a observat că majoritatea oamenilor par să nu mai facă nimic după pensionare. Cheia longevității este să rămâi activ planificându-ți ziua de lucru și având hobby-uri. Dacă nu ai niciun fel de activitate toată ziua și te gândești doar la ce oră este următoarea masă sau la ce oră poți să dormi din nou, viața nu va mai avea farmec.

Poți continua să lucrezi și după 65 de ani

Oamenii care continuă să lucreze la bătrânețe trăiesc mai mult și mai bine. Cu toate acestea, este important de menționat că acest lucru este valabil pentru persoanele care iubesc ceea ce fac. Munca stresantă la bătrânețe va avea exact efectul opus.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!