Traim intr-o lume in care majoritatea au uitat sa se bucure de lucrurile mici, lucrurile simple… poate ca sunt lucrurile care conteaza cu adevarat!

Traim intr-o lume in care majoritatea au uitat sa se bucure de lucrurile mici, lucrurile simple… poate ca sunt lucrurile care conteaza cu adevarat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 April 2019 in De Suflet

“Adevărul e că, de îndată ce nu mai suntem nevoiți să ne îngrijim de viața noastră, nu mai știm ce să facem cu ea și o irosim cu totul.” – Andre Gide

Cineva spunea candva ca isi doreste ca toti oamenii sa ajunga bogati pentru a descoperi ca nu asta ii implineste cu adevarat. Ei bine, daca iti folosesti putin intuitia, iti poti da usor seama ca nu e nevoie neaparat sa treci prin aceasta etapa pentru a afla ce anume te implineste cu adevarat, desi pentru multi oameni e o experienta necesara.

Insa atunci cand intelegi ca ai nevoie de lucruri pentru folosinta si nu pentru a te simti fericit, ca nu e nevoie sa fii ridicat in slavi de ceilalti pentru a face ceva cu adevarat bun pentru ei si ca ai nevoie de oameni pentru a darui, nu pentru a-ti fi implinite nevoile, ca ego-ul e cel ce vrea admiratie si recunoastere, in timp ce inima nu vrea decat iubire, atunci te intorci la…simplitate.

De fapt, ne regasim in lucrurile simple pentru ca acestea sunt cel mai aproape de natura profund umana. Cu alte cuvinte, intorcandu-te la ceea ce e simplu ne intorcem la noi insine. Poate ca nu intamplator, de-a lungul timpului, toti marii intelepti ne-au indemnat la simplitate cu mesajul sa alegem calea simpla, nu calea usoara.

Simplitatea poate fi dura uneori pentru ca nu lasa loc de interpretare si te aduce in prezent, la ceea ce este, nu la ceea ce mintea ta si-ar dori sa fie…A fi simplu inseamna a fi tu insuti, si nu masca pe care ti-ai creat-o pentru a fi acceptat in lume, sa te descoperi asa cum esti si nu asa cum ti-ai imaginat ca esti.

Traind intr-o societate care iti pune mii de optiuni la dispozitie pentru absolut orice vrei sa alegi, mintea omului s-a complicat atat de mult, incat acesta a ajuns sa duca o viata din ce in ce mai complicata, cu relatii tot mai complicate, indepartandu-se astfel tot mai mult de esenta lui.

De aceea, intr-o lume din ce in ce mai agitata si mai stresata, cea mai simpla si mai sigura solutie ramane intoarcerea la puritatea lucrurilor simple.

Un zambet fara un motiv anume, o umbrela ridicata deasupra unui trecator plouat pe strada, un „Te iubesc” scris pe geamul aburit de frigul diminetii, un mesaj scris de mana in loc de sms, o imbratisare in loc de clasicul „La revedere”, un „Multumesc” insotit de o privire calda, o mana intinsa celui care ii e greu sa se ridice, savoarea unui ceai dimineata, salutul unui rasarit de soare…acestea nu sunt decat cateva exemple de lucruri care sunt atat de simple incat…ma fac foarte fericita.

Din calendarul vietii s-a mai desprins o foaie. O noua zi, o noua luna, sute de ganduri. Trecerea timpului ne ingrijoreaza in aceeasi masura in care ne si bucura. Indiferent cat de mult timp s-a scurs din viata noastra continuam sa ne bucuram, sa simtim si sa traim fiecare clipa ca si cand ar fi ultima picatura. O zi in care nu ne-am bucurat, o zi care a trecut fara sens, este o zi pierduta. Nu merita sa irosim atata timp, atata fericire si implinire, atata frumusete doar fiindca grijile cotidiene ne acapareaza din ce in ce mai mult atentia.

Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alaturi de oameni dragi, de familie, de cei iubiti si nici un alt moment nu le va putea inlocui in inimile noastre. Fiecare este unic in felul sau si nu le putem suplini in ciuda straduintelor noastre. Ziua de ieri s-a dus, insa avem ziua de astazi la dispozitia sufletului nostru. Intotdeauna mi-a placut sa-mi doresc lucruri noi la inceput de luna.

Este ca un fel de deadline al sufletului. Sa-ti propui o multime de lucruri de realizat, lucruri care te fac sa zambesti, lucruri care iti reimprospateaza gandurile si sa le realizezi in acel interval. O luna, zic eu, este timp suficient pentru a bifa fiecare gand, fiecare dorinta de pe ” to do list-ul personal ”. Sa nu mai amanam nici o secunda fericirea noastra pentru ca fiecare clipa este importanta in felul ei.

Ce pline de vraja sunt momentele petrecute alaturi de oamenii dragi sufletului nostru, ce dulci si minunate sunt amintirile si ce parfum sublim poarta clipele in care inima capituleaza in fata mintii!!!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!