Traim cu iluzia ca avem timp… insa, nu putem sti niciodata cand poate veni sfarsitul…

Traim cu iluzia ca avem timp… insa, nu putem sti niciodata cand poate veni sfarsitul…

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2020 in Personalitate

“Succesul nu consta in a nu comite greseli, ci in a nu comite niciodata o greseala a doua oara.” – Josh Billings

Stim cand si ce sa facem cu atat de multe lucruri din viata noastra – cand sa purtam pantofii din cutia albastra, unde trebuie sa ajungem la ora 16:00, pe cine avem de sunat inainte, ce urmeaza sa cumparam, cum sa ne imbracam diseara, si ce sa ne punem in bagajul pe care il luam cu noi in vacanta. Si lista continua cu multe alte lucruri pe care credem ca le cunoastem cu certitudine in viata noastra.

Insa daca persoana spre care ne poarta pantofii din cutia albastra nu ar mai fi acolo? Daca la ora 16:00 am ajunge intr-un loc gol? Daca nu am mai auzi ”alo, da”? Daca nu am mai avea pentru cine sa cumparam? Daca planurile pentru diseara s-ar suspenda definitiv? Daca in bagajul pentru vacanta ar ramane un singur gand – ce s-a intamplat cu viata in tot timpul acesta in care am gandit, ne-am grabit, si ce-am trait?

Viata. O traim sau ne lasam trati de ea, cu iluzia ca avem timp. Cat de des nu ne spunem ca putem sa sunam si maine prietenul cu care nu am mai vorbit de multa vreme, ca saptamana viitoare poate reusim sa mai stam putin de vorba cu bunicii sau cu parintii? De parca maine sau saptamana viitoare e undeva la noi in dulap si asteapta precum perechea de pantofi sa fie scoase la purtat.

Nu. Nu avem aceasta certitudine. Numai prezentul poate fi purtat – iar pentru asta ai nevoie sa nu te lasi purtat la timpul trecut, ori viitor. Pentru ca in trecut nu poti fi decat prins, iar in viitor doar pretins. Singurul timp viu este prezentul. Iar altadata, poate insemna.. niciodata.

De ne-am aminti mai des asta, n-ar mai ramane atatea promisiuni uitate, vorbe prea la intamplare aruncate, si am deveni constienti de cat de responsabili suntem fiecare in parte, de ce asezam unii in vietile altora.

Noi nu vom sti niciodata daca vom avea timp vreodata sa reparam ceva ce din graba, am stricat astazi.

Asa ca uita-te Bine la ce faci. Si la ce le faci celorlalti. Vezi in inima ta lucrurile care bat acum, ca sa nu te pierzi de drum. M-as bucura ca aici si acum, sa va fi ramas un gand desprins dintre randurile acestea.

de Camelia Capitanu

Iubire… ce cuvant! Cuvant care nu inseamna nimic daca nu e insotit de actiuni…

Nu cred ca se poate iubi si atat! Nu cred ca exista iubire acolo unde nu exista intelegere, empatie. Iubirea este un sentiment complex si complet care ne inalta… nu mai putem fi “oameni de rand” atunci cand iubim… nu mai putem avea acelasi comportament, pentru ca gandim in DOI ca intr-o singura persoana! Nu mai putem avea impulsuri si imbolduri de natura a ne aduce placere decat daca aceasta placere e traita intre noi… NOI DOI! Nu poate exista altceva decat ceea ce poate fi cu noi, intre noi, pentru noi, despre noi…

Iubirea e un act “egoist” menit sa fericeasca doua persoane. Ceea ce aduce fericire unui singur om nu se poate numi decat iubire de sine, fara a se numi ca iubesti persoana langa care iti petreci existenta. Iubirea de sine si iubirea pentru o persoana pot face o realitate vesnic indragostita daca se mentine in timp. Ca sa se mentina, trebuie sa existe in mod real de la inceput. Cum iti dai seama daca e la inceput acea iubire…adevarata? Simplu! Te verifici cu timpul. Timpul nu minte niciodata. In timp,aduni actiuni menite sa-ti demonstreze realitatea iubirii.

In orice impresie “falsa” exista un adevar. Adevarul poate fi neadevarat doar daca iti face placere sa te minti. Te rog sa nu te minti niciodata, oricat de mult ti se pare ca iubesti: ai dreptate, doar ti se pare! Nu pot exista pareri atunci cand esti iubit, pentru ca simti! Simti si atat. Simti ca esti iubit si dorit in mod absolut. Nu exista o modalitate de a arata aceasta iubire, exista doar ceea ce simte persoana iubita. Simte, se vede si atat!

Iubirea se simte, nu se demonstreaza, iubirea e modalitatea Universului de a demonstra… absolutul.

de Denisa TanaseDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!