Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si demonstreaza ca le poti depasi!

Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si demonstreaza ca le poti depasi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2020 in Dezvoltare Personala

Judecam , punem etichete si distrugem suflete ! Ne formam pareri – fara sa ne dam seama uneori – despre cei pe care ii vedem, despre cei cu care interactionam doar o data si despre cei cu care lucram in fiecare zi. Ne luam dupa aparente, dupa spuse, dupa fapte. La randul nostru am fost, probabil, judecati de ceilalti. Multi oameni fac asta, dar oare de ce?

Lectia unui fluture

Intr-o zi intr-un cocon a aparut o mica gaura; un om, care trecea din intamplare prin preajma, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa prin aceasta gaura mica.

Dupa multe incercari se parea ca fluturele a abandonat, si gaura ramasese la fel de mica. Parea ca fluturele a facut tot ce putea si nu mai era in stare de nimic altceva.

Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat. Insa corpul fluturelui era slab si anemic; aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau.

Omul a continuat sa observe crezand ca dintr-un moment in altul aripile fluturelui se vor deschide si vor putea suporta greutatea fluturelui pentru ca acesta sa poata zbura.

Acest lucru nu s-a intamplat! Fluturele si-a trait restul vietii tarandu-se pe pamant cu corpul sau slab si cu aripile chircite. Nu a putut zbura NICIODATA !

Ceea ce omul, prin gestul sau de bunatate si prin intentia sa de a ajuta, nu a inteles, este ca trecerea prin gaura stramta a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele sa trimita lichidul din corpul sau catre aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viata il punea sa treaca pentru a putea creste si pentru a se dezvolta.

Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie in viata. Daca ni s-ar permite sa ne traim viata fara a intalni obstacole, am fi limitati. Nu am putea fi atat de puternici cum suntem. Nu am putea zbura NICIODATA!

Am cerut putere… Si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic. Am cerut intelepciune… Si viata mi-a dat probleme ca sa le rezolv. Am cerut prosperitate… Si viata mi-a dat un creier si muschi pentru a munci.

Am cerut sa pot sa zbor… Si viata mi-a dat obstacole de a le depasi. Am cerut iubire… Si viata mi-a dat oameni pe care sa ii ajut in problemele lor.

Am cerut favoruri… Si viata mi-a dat potential. Nu am primit nimic din ce am cerut… Dar am primit tot ce aveam nevoie.

Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si demonstreaza ca le poti surmonta ! Trimite acest mesaj prietenilor tai pentru ca ei sa stie cat ii pretuiesti. Trimite-l oricarei alte persoane pe care o consideri un prieten, chiar si daca asta inseamna a-l trimite doar celui care ti l-a trimis. Daca acest mesaj se intoarce la tine, poti fi sigur(a) ca cercul tau de prieteni este format din prieteni adevarati. ( tradus din franceza de Dan S. )

Nu renunțați niciodată la aspirațiile voastre. Toate lucrurile, indiferent de rezultat vă clădesc cu și mai multă siguranță viitorul. Cu cât mai multe mici “eșecuri” cu atât mai mult succes pe viitor, pentru că acele mici “eșecuri” nu au fost niciodată eșecuri, ci alte trepte urcate pe scara succesului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!