“Totul se întamplă pentru binele nostru” – o pilda pentru sufletul tau!

“Totul se întamplă pentru binele nostru” – o pilda pentru sufletul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 October 2018 in Pilde

Unui muncitor care lucra din greu covoare i s-a furat o oaie. Când vecinii săi au aflat ce s-a întamplat, au venit şi au adresat o mulţime de blesteme şi cuvinte rele despre hoţ. Păgubitul doar şi-a văzut de lucrul său, fără stres şi a răspuns doar atat: „totul se întâmplă pentru binele nostru”.

A doua zi hoţul este prins şi a trebuit să dea înapoi oaia şi în plus un cal, ca pedeapsă. Când vecinii au venit, s-au uitat la calul frumos şi au început să laude norocul muncitorului de covoare, iar el a răspuns doar atat „totul se întampla pentru binele nostru”.

Noaptea următoare calul fuge şi sparge uşa grajdului. Când vecinii vin să-l consoleze, el răspunde calm şi prietenos că „totul se întâmplă pentru binele nostru”. Vecinii au dat din cap şi s-au întors la casele lor.

Câteva zile mai tarziu, calul se întoarce şi mai aduce cu el alţi doi minunaţi cai sălbatici. Vecinii îl laudă, dar el rămâne centrat şi doar murmură „totul se întamplă pentru binele nostru”.

Când fiul muncitorului de covoare işi rupe piciorul în timp ce încearcă să călărească unul din caii sălbatici, toată lumea îl consolează pe muncitorul de covoare pentru soarta lui nedreaptă. El doar răspunde că „totul se întamplă pentru binele nostru”, astfel încat vecinii au devenit foarte furioşi şi au decis să nu mai vorbească cu el pentru că trebuie să fie nebun.

La o săptămână după asta, soldaţii regelui vin în sat, şi iau cu ei fiecare bărbat sănătos, deoarece regele avea nevoie de bărbaţi pentru un nou razboi. A fost multă tristeţe şi amărăciune în rândul celor care au rămas în sat.

Atunci când s-a aflat că fiul lucrătorului de covoare nu fusese luat la război din cauza piciorului rupt, au început iar să laude destinul norocos al bătrânului. El a răspuns din nou : „totul se întamplă pentru binele nostru”, atunci fiul său l-a întrebat „Tată, de ce spui mereu asta?”

Bătrânul răspunde: „Eu văd şi aştept întotdeauna ce este mai bun, chiar şi în cele mai grele momente. Rareori înţelegem de ce lucruri bune sau rele ni se întamplă nouă.”

Viaţa se aseamană cu partea din spate a unui covor: vedem o mulţime de fire talmeş-balmeş, ce par să fie fără sens. Dar într-o zi, atunci când mergem acasă, vom vedea covorul vieţii noastre privit dinspre partea bună şi ne vom da seama, că totul face parte dintr-un plan perfect.

Sursa: goodcompany.ro

Testul celor trei site ale lui Socrate.

In Grecia antica, Socrate era vestit pentru pretuirea aratata fata de cunoastere si intelepciune. Intr-o zi, o cunostiinta l-a oprit pe strada si i-a spus:

“Stii ce tocmai am auzit despre prietenul tau?”

“Asteapta putin”, i-a spus Socrate. “Inainte sa imi vorbesti despre prietenul meu , as vrea sa iti iei un scurt ragaz si sa te gandesti ce ai de gand sa imi zici. Este vorba despre ceea ce eu numesc testul celor trei site, prin care putem cerne cuvintele inainte de a fi rostite. Cea dintai sita este adevarul. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?”

“Pai nu”, a raspuns omul, “este ceva despre care am auzit astazi si…”

“Aha”, a exclamat Socrate , “deci de fapt, nu stii daca este adevarat sau nu. Sa trecem acum la cea de-a doua sita, sita bunatatii. Ceea ce ai sa-mi marturisesti despre prietenul meu este un lucru bun ?”

“Nu, din contra …”

“Asa”, a continuat Socrate, “vrei sa imi spui ceva rau despre prietenul meu dar nu stii sigur daca este adevarat. Cu toate acestea  a mai ramas o sita. Daca treci macar de asta, voi asculta ce ai de zis. Ea se numeste sita folosintei. Ceea ce doresti sa imi spui despre prietenul meu imi este de folos ?”

“Nu, nu cred .”

“Ei bine”,  a concluzionat Socrate, “daca vrei sa-mi spui ceva care nu este nici adevarat, nici bun si nici folositor, la ce bun sa imi mai spui?”

Asadar sa tecem prin cele trei site ce avem de spus…si abia apoi sa ne ducem gandul mai departe. Atunci cu siguranta multe lucruri  nu vor mai fi spuse…

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!