Totul pleaca din mintea noastra! Sapte pasi de urmat pentru cei care vor sa iti curete mintea de ganduri si amintiri negative si sa se incarce cu energia pozitive!

Totul pleaca din mintea noastra! Sapte pasi de urmat pentru cei care vor sa iti curete mintea de ganduri si amintiri negative si sa se incarce cu energia pozitive!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in Dezvoltare Personala

”Dacă te simți pierdut, dezamăgit, confuz, slăbit, întoarce-te la tine, la cine ești tu, acum și aici, și când vei ajunge aici, te vei descoperi pe tine, ca pe o floare de lotus în plină înflorire, frumoasă și puternică, chiar dacă este într-o iaz noroios”- Masaru Emoto

Sunt sigura ca ati auzit de Mindfulness si inainte de acest articol. Acest stil de viata este practicat inca din cele mai vechi timpuri si ajunge treptat si la noi. Ideea principala din jurul mindfulness este aceea de a iti concentra atentia asupra momentului prezent, cu o atitudine deschisa si plina de compasiune.

Aceste tehnici te vor ajuta sa faci fata multor situatii dificile din viata. Aici sunt 7 obiceiuri pentru a practica mindfulness. Ar putea parea dificil la inceput, insa daca ai rabdare si mergi mai departe, continuand sa le practici, iti vor aduce multe beneficii frumoase in viata.

1. Practica recunostinta

A fi recunoscatoare pentru toate binecuvantarile din viata ta este unul dintre cele mai importante obiceiuri pe care le poti dezvolta. Acesta iti aminteste sa te bucuri de ceea ce ai si sa nu iti mai doresti ce au altii.

Pentru a practica recunostinta, scrie pe un carnetel 3 lucruri pentru care esti recunoscatoare in viata ta imediat ce te trezesti. Iti va lua doar cateva minte. Scopul exercitiului este sa iti amintesti de un moment bun, de o persoana sau de o experienta din viata ta si sa te bucuri de emotiile frumoase din sufletul tau.

2. Simte-ti mainile si picioarele

Acest exercitiu te va ancora in prezent. Atrage atentia mintii tale la picioarele si la palmele tale. Observa presiunea pe care o au picioarele pe podea, senzatia acestora, racoarea/ caldura. Strange mainile (inclesteaza pumnii) apoi elibereaza. Inclesteaza. Elibereaza. Inclesteaza. Elibereaza. Acest lucru va ajuta ca mintea sa fie concentrata asupra corpului tau, care te va aduce in momentul prezent.

3. Observa mediul inconjurator

Atunci cand practici mindfulness, nu trebuie sa manipulezi emotiile tale pentru a ramane prezenta. Doar priveste lumea din jurul tau. Lasa mintea sa se relaxeze. Simte senzatia corpului cand atinge un obiect. Observa culorile din jurul tau. Incearca sa devii constienta de fiecare sunet care se petrece in jurul tau.

4. Respira adanc

Majoritatea tehnicilor de meditatie se concentreaza pe respiratie pentru un motiv bun – este o modalitate excelenta de a te relaxa si a iti concentra energia. Pentru inceput, inspira timp de 3 secunde si expira timp de 3 secunde. Pe masura ce exersezi mai mult, poti mari secundele, ceea ce va spori si procesul de relaxare.

5. Asculta cu adevarat

Data viitoare cand vorbesti cu cineva, incearca sa observi momentul in care persoana povesteste. Evita sa judeci si concentreaza-te asupra continutului conversatiei.

6. Priveste ceea ce mananci

Mancarea mindfulness inseamna sa acorzi o atentie maxima experientei de a manca. Atat in interiorul, cat si in exteriorul corpului. Acorda atentie aromelor, texturilor, culorilor, mirosurilor, temperaturilor si sunetelor pe care le fac alimentele tale cand sunt taiate/ mancate. Acorda o atentie deosebita experientei corpului tau.

7. Dusul mindfulness

Dusul este momentul perfect pentru a practica mindfulness. Pur si simplu urmareste cum apa loveste pielea si imbratiseaza minunea vietii. Devino constienta de cat de bine se simte apa calda pe corpul tau. Bucura-te de mirosul gelului de dus si de senzatiile mainilor care iti mangaie pielea.

”Există două tipuri de semințe ale minții: unele care creează mânie, frică, frustrare, gelozie, ură, și cele care creează dragoste, compasiune, bucurie și înțelegere. Spiritualitatea reprezintă înflorirea celui de-al doilea grup și transformarea primului”- Amit Ray

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!