Tot ce trebuie să știți despre Chakre, mic ghid pentru începători

Tot ce trebuie să știți despre Chakre, mic ghid pentru începători

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Spiritualitate

Chakrele sunt adevărații centri energetici situați de-a lungul axei centrale a corpului uman în partea care trece de la baza coloanei vertebrale până la coroana capului. Funcționarea perfectă a sistemului energetic și a chakrelor deschise permite energiei să curgă liber.

Este sinonim cu o bună sănătate fizică, mentală și spirituală, iar echilibrul lor vă permite să trăiți la maximum, folosind tot potențialul energetic. Mai jos puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă familiariza cu aceste centre energetice importante și pentru a înțelege exact ce sunt acestea și cum funcționează.

Cel mai important lucru despre chakre

Dezechilibrele chakrelor pot provoca tulburări psihologice, precum și boli fizice, motiv pentru care este important să înțelegem funcția fiecărei chakre și ce se poate face pentru a permite energiei să curgă liber prin ele și astfel să vă îmbunătățească calitatea generală a vieții.

Vă puteți imagina fiecare dintre cele 7 chakre ca o roată de energie care se învârte foarte repede, un fel de vortex energetic. Chakra este de fapt un cuvânt sanscrit care aparține Indiei antice, cu diferite traduceri care se referă întotdeauna la semnificația „formei rotunde”: cerc, roată, vortex.Când chakrele sunt deschise, energia curge liber în sus, emanând bunăstare fizică și psihologică.

Dacă una sau mai multe chakre sunt închise sau blocate, energia obstrucționată nu poate curge și acest lucru provoacă tulburări în corp, minte și spirit, precum anxietate, depresie, stres excesiv sau durere cronică.

Pentru a „deschide” și a restabili echilibrul chakrelor și pentru a armoniza și echilibra mintea, corpul și spiritul, există multe tehnici diferite. Majoritatea tehnicilor se bazează pe meditația cu pietre și cristale, exerciții fizice și mișcare, masaj, flori și chiar aromoterapie.

Cu toate acestea, meditația este cea mai eficientă tehnică, deoarece instrumentul cel mai util și valoros pentru reechilibrarea chakrelor este, fără îndoială, imaginația!

Mai jos puteți afla mai multe despre influența celor 7 chakre.

1. Chakra Muladhara sau Chakra Rădăcinii

Începând cu partea de jos, prima, chakra muladhara, este situată la baza coloanei vertebrale și este sediul energiei primordiale pe care hindușii o identifică în Kundalini. Blocarea primei chakre se manifestă la nivel fizic ca o senzație constantă de oboseală și epuizare generală, oboseală suprarenală cauzată de stres excesiv, alimntație necorespunzătoare și dureri osoase.

2. Chakra Svadhishthana sau Chakra Sacrală

Situat la baza organelor genitale, culoarea sa principală este roșu bindu. Chakra controlează centrele de aromă și este asociată cu apa. Este centrul de fertilizare. Când chakra sacrală este blocată sau slabă, apar probleme legate de libidou.

3. Chakra Manipura

Este situată chiar sub buric. Culoarea sa dominantă este albastrul, reprezentat într-un triunghi roșu și încadrat de zece petale de lotus roșii. Aparține focului și controlează forța fizică.Dezechilibrul la nivelul celei de-a treia chakre se manifestă ca o indigestie frecventă din punct de vedere fizic.

4. Chakra Anahata sau Chakra Inimii

Situat chiar în spatele inimii. Culoarea ei dominantă este roșu, iar lotusul are douăsprezece petale aurii. Aparține aerului și afectează atingerea. La nivel fizic, blocarea celei de-a patra chakre duce la probleme cardiace, alergii și astm.

5. Chakra Vishuddha sau Chakra Gâtului

Situat lângă glanda tiroidă, puțin mai sus, culoarea sa dominantă este albastru într-un lotus roșu intens cu șaisprezece petale. Cea de-a cincea chakră este asociată cu capacitatea de a comunica și de a se exprima liber. Simptomele fizice, dacă este închisă, sunt durerile de gât frecvente, probleme ale sinusurilor sau probleme dentare frecvente.

6. Chakra Ajna sau Al treilea ochi

Este situată fix deasupra ochilor și formează un triunghi cu vârful în sus, spre deosebire de triunghiul Yoni descris în prima chakră. Această chakră este o busolă care vă arată direcția corectă de urmat pentru a vă găsi scopul în viață.

7. Chakra Sahasrara sau Chakra Coroanei

A șaptea chakră este sahasrarachakra. Situat direct în zona aura. A șaptea chakră afectează spiritualitatea și sentimentul de legătură cu divinul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!