Tot ce trebuie să știm despre vitamina D! O vitamină care ne lipsește cel mai mult în sezonul rece!

Tot ce trebuie să știm despre vitamina D! O vitamină care ne lipsește cel mai mult în sezonul rece!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Odată cu venirea vremii reci, majoritatea oamenilor încearcă să-și consolideze sănătatea în toate modurile posibile. Cele mai populare metode: administrarea de vitamine și imunomodulatoare. În majoritatea cazurilor, o persoană își prescrie singură vitamina D, fără a consulta un medic. Însă acest lucru nu este bun! Cunoștințele majorității oamenilor despre vitamina D sunt foarte vagi și uneori complet greșite.

Le voi discuta pe cele mai comune:

Mitul 1. Aceasta este o vitamină și, prin urmare, nu este nicio problemă să o iau de capul meu .

DAR : Se pare că substanța pe care o cunoaștem ca vitamina D nu este deloc o vitamină! Este de fapt un prohormon . Datorită lui, corpul produce hormoni importanți care controlează o mulțime de funcții importante. În special, administrarea acestei substanțe crește semnificativ fertilitatea la ambele genuri. În acest sens, nu trebuie să luați suplimentul fără a consulta un medic. Căci dacă doza este depășită, consecințele asupra sănătății pot fi mai grave decât în ​​cazul unei deficiențe.

Mitul 2 . Cel mai bine este să vă obțineți vitamina D în mod natural prin expunerea la soare (cum ar fi plajă) sau consumând anumite legume și fructe.

DAR: Pentru a stoca cel puțin o doza zilnică, o persoană va trebui să petreacă aproape o oră la soare. Acest lucru poate fi periculos pentru sănătatea pielii (mai ales vara). Iar folosind protecție solară (care, în principiu, este benefică), o persoană nu numai că se salvează de pericolul de a face arsuri solare și alte probleme, dar împiedică și absorbția vitaminei D prin piele.

Obținerea unei vitamine din alimente este, de asemenea, dificilă. Conținutul său în alimente este mic. De exemplu, pentru a obține o doză zilnică de vitamina D, o persoană trebuie să mănânce 4,5 kg de brânză sau 100 de gălbenușuri de ou.

Mitul 3 . Nu este nevoie să luați vitamina D în mod regulat vara.

DAR: Medicii știu deja că o lipsă a acestei substanțe se poate forma în orice moment al anului. Principala condiție pentru detectarea necesității de a lua suplimentele este un test de sânge, care va confirma deficiența unei substanțe importante.

Mitul 4 . Vitamina D este necesară numai copiilor (care suferă de rahitism) și persoanelor în vârstă (care știu deja ce este osteoporoza). Oamenii tineri și plini de forță nu au nevoie de suplimente.

DAR: Toată lumea are nevoie de vitamina D pentru a rămâne sănătoși. Vârsta sau prezența bolilor cronice joacă un rol important, dar departe de rolul principal. Principalul indicator al faptului că ar trebui luată vitamina D este rezultatul unui test de sânge. Nu uitați că, cu o deficiență a vitaminei D în organism, pot „începe” o varietate de boli neplăcute – de la oncologie la boli autoimune (scleroză, diabet zaharat tip 1 și multe alte boli).

Mitul 5 . Este simplu de înțeles când este timpul să luăm vitamina D prin semnele transmise de corp

DAR: Toate semnele bine cunoscute ale hipovitaminozei D pot fi caracteristice altor boli. Încă o dată: cel mai sigur mod de a vă asigura de lipsa unei substanțe utile este să vă faceți analizele.

Mitul 6 . Vitamina D trebuie administrată în fiecare zi, dimineața.

DAR: Modul și frecvența de administrare nu sunt la fel de importante ca dimensiunea dozei . În special, medicamentele solubile în apă trebuie administrate în mod regulat, de preferință o dată pe zi. Dar substanțele liposolubile (și vitamina D se referă în mod specific la liposolubile) pot fi consumate o dată pe săptămână sau chiar pe lună. Deoarece acest element se acumulează în țesutul adipos și chiar în ficat și poate fi depozitat acolo mult timp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!