Tot ce trebuie să știm despre vitamina D! O vitamină care ne lipsește cel mai mult în sezonul rece!

Tot ce trebuie să știm despre vitamina D! O vitamină care ne lipsește cel mai mult în sezonul rece!

Publicat de Patricia Esca pe 15 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Odată cu venirea vremii reci, majoritatea oamenilor încearcă să-și consolideze sănătatea în toate modurile posibile. Cele mai populare metode: administrarea de vitamine și imunomodulatoare. În majoritatea cazurilor, o persoană își prescrie singură vitamina D, fără a consulta un medic. Însă acest lucru nu este bun! Cunoștințele majorității oamenilor despre vitamina D sunt foarte vagi și uneori complet greșite.

Le voi discuta pe cele mai comune:

Mitul 1. Aceasta este o vitamină și, prin urmare, nu este nicio problemă să o iau de capul meu .

DAR : Se pare că substanța pe care o cunoaștem ca vitamina D nu este deloc o vitamină! Este de fapt un prohormon . Datorită lui, corpul produce hormoni importanți care controlează o mulțime de funcții importante. În special, administrarea acestei substanțe crește semnificativ fertilitatea la ambele genuri. În acest sens, nu trebuie să luați suplimentul fără a consulta un medic. Căci dacă doza este depășită, consecințele asupra sănătății pot fi mai grave decât în ​​cazul unei deficiențe.

Mitul 2 . Cel mai bine este să vă obțineți vitamina D în mod natural prin expunerea la soare (cum ar fi plajă) sau consumând anumite legume și fructe.

DAR: Pentru a stoca cel puțin o doza zilnică, o persoană va trebui să petreacă aproape o oră la soare. Acest lucru poate fi periculos pentru sănătatea pielii (mai ales vara). Iar folosind protecție solară (care, în principiu, este benefică), o persoană nu numai că se salvează de pericolul de a face arsuri solare și alte probleme, dar împiedică și absorbția vitaminei D prin piele.

Obținerea unei vitamine din alimente este, de asemenea, dificilă. Conținutul său în alimente este mic. De exemplu, pentru a obține o doză zilnică de vitamina D, o persoană trebuie să mănânce 4,5 kg de brânză sau 100 de gălbenușuri de ou.

Mitul 3 . Nu este nevoie să luați vitamina D în mod regulat vara.

DAR: Medicii știu deja că o lipsă a acestei substanțe se poate forma în orice moment al anului. Principala condiție pentru detectarea necesității de a lua suplimentele este un test de sânge, care va confirma deficiența unei substanțe importante.

Mitul 4 . Vitamina D este necesară numai copiilor (care suferă de rahitism) și persoanelor în vârstă (care știu deja ce este osteoporoza). Oamenii tineri și plini de forță nu au nevoie de suplimente.

DAR: Toată lumea are nevoie de vitamina D pentru a rămâne sănătoși. Vârsta sau prezența bolilor cronice joacă un rol important, dar departe de rolul principal. Principalul indicator al faptului că ar trebui luată vitamina D este rezultatul unui test de sânge. Nu uitați că, cu o deficiență a vitaminei D în organism, pot „începe” o varietate de boli neplăcute – de la oncologie la boli autoimune (scleroză, diabet zaharat tip 1 și multe alte boli).

Mitul 5 . Este simplu de înțeles când este timpul să luăm vitamina D prin semnele transmise de corp

DAR: Toate semnele bine cunoscute ale hipovitaminozei D pot fi caracteristice altor boli. Încă o dată: cel mai sigur mod de a vă asigura de lipsa unei substanțe utile este să vă faceți analizele.

Mitul 6 . Vitamina D trebuie administrată în fiecare zi, dimineața.

DAR: Modul și frecvența de administrare nu sunt la fel de importante ca dimensiunea dozei . În special, medicamentele solubile în apă trebuie administrate în mod regulat, de preferință o dată pe zi. Dar substanțele liposolubile (și vitamina D se referă în mod specific la liposolubile) pot fi consumate o dată pe săptămână sau chiar pe lună. Deoarece acest element se acumulează în țesutul adipos și chiar în ficat și poate fi depozitat acolo mult timp.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!