7 cascade impresionante din Romania!

7 cascade impresionante din Romania!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 July 2017 in Articole

Avem intr-adevar o tara minunata de care ar trebui sa ne bucuram in loc sa ne batem joc. Mai js va prezentam 7 dintre cele mai frumoase cascade din Romania. Speram ca imaginile sa va faca sa mergeti sa le vizitati.

1. Cascada Bigar

In urma unui top cu cele mai frumoase cascade din lume (top realizat in presa internationala), Cascada Cascada Bigar din Judetul Caras-Severin a fost clasata pe primul loc.

Cascada Bigar este unica in lume pentru modul in care curge apa, dar si pentru faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.

 

2. Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania. Aceasta este situata in in partea de Nord-Est a Muntilor Borsa, in apropiere de statiunea turistica Borsa.

Cascada se gaseste la altitudinea de 1300 de metri, iar caderea de apa este de 90 de metri. Apa curge dintr-un circ glaciar si se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor.

3. Cascada Beusnita

Cascada Beusnita este considerata minunea din Caras Severin. Legenda spune ca apa porneste din valul de mireasa al unei frumoase ciobanite.

Tip: Langa Cascada Beusnita se afla si Lacul Ochiul Beiului, un lac cu apa albastra, cristalina, care nu ingheata niciodata.

4. Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai accesibile si mai vizitate cascade din Romania. Aceasta se afla in apropierea orasului statiune Busteni, la altitudinea de 1100 de metri (pe unele harti altitudinea este de 1120 de metri).

De la Urlatoarea poti ajunge usor in zona Platoului Bucegi, daca mergi pe traseul turistic Valea Jepilor.

5. Cascada Duruitoarea

Daca nu ai vazut Cascada Duruitoarea, iti recomand sa mergi si sa o vezi. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase minunatii ale Romaniei, fiind considerata monument al naturii, cu regim de arie protejata.

Duruitoarea este situata in zona Masivului Ceahlau, iar accesul se poate face prin trei trasee turistice bine amenajate, care pleaca din statiunea Durau. Traseele sunt de dificultate medie si mica si pot fi realizate in doua ore.

6. Cascada Vanturatoarea

Cascada Vanturatoarea este pentru curajosi; aceasta este situata pe malul drept al Cernei, la 1000 de metri altitudine si este la o ora de mers din sosea de la Podul Tasnei.

In cadere verticala, apa se loveste de un prag si este vanturata, formand astfel o adevarata panza de siroaie cu multe curcubee.

7. Cascada Balea

Cascada Balea mai este cunoscuta si sub numele de Urlatoarea Balei. Aceasta este situata in zona Muntilor Fagarasi, intre Varfurile Moldoveanu si Negoiu.

Balea este cea mai mare cascada in trepte din Romania, avand in cadere de 60 de metri. In drumul catre cascada, peisajul este superb. Accesul se face doar pe Transfagarasan pana in punctul cabana Balea Cascada; de acolo se continua pe un traseu pe jos, de aproximativ 50 de minute – o ora.

Daca ti-a placut articolul, te invitam sa distribui mai departe si sa intri pe pagina noastra pentru mai multe articole!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!