Top 5 romane psihologice, numai bune de luat cu voi în concediu

Top 5 romane psihologice, numai bune de luat cu voi în concediu

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLifeStyle

Întotdeauna este interesant să te scufunzi în lumea gândurilor adânci, a sentimentelor și reflecțiilor psihologice reflectate în literatură. Există multe cărți frumoase care deschid ușile către lumea interioară a eroilor, permițându-ne să înțelegem mai bine psihicul uman. În acest articol, am selectat zece romane psihologice uimitoare, care cu siguranță te vor face să meditezi și să trăiești emoții intense.

1. Aldous Huxley – „Punct contrapunct”

Un roman sofisticat, malefic și ireproșabil, care se ridică la nivelul creațiilor nu doar ale lui Wilde, ci și ale lui Thackeray. Romanul, al cărui autor disecă viața și obiceiurile aristocrației engleze din epoca „anilor 1920”, este plin de umor și sarcasm, dar uneori atinge nivelul unei tragedii înalte.

Acesta este „căutarea timpului pierdut” a lui Aldous Huxley, timpul fascinației generale pentru freudism și avangardism, timpul căutărilor spirituale neobosite, victoriilor strălucitoare și înfrângerilor amare…

2. John Fowles – „Magicianul”

„Magicianul” de John Fowles este o dramă psihologică, un roman mistic cu elemente erotice, o enigmă paradoxală…

Pe o insuliță grecească se desfășoară experimente psihologice legate de frică și emoții umane, transformându-le în tortură.

Astfel începe jocul.

3. Michael Cunningham – „Zile Exemplare”

Romanul „Zile Exemplare” – o narațiune de o putere uimitoare. Scriitor original și îndrăzneț, Cunningham îmbină în carte trei părți de genuri diferite: o istorie mistică din epoca revoluției industriale, un thriller despre terorismul modern și o povestire despre viitorul post-apocaliptic, care sunt legate prin locul acțiunii (New York), un grup de personaje (un bărbat, o femeie, un băiat) și o figură profețită a poetului american Walt Whitman.

4. William Golding – „Turnul”

Romanul „Turnul” de William Golding este considerat, de către mulți critici, apogeul operei sale atât din punct de vedere al conținutului ideatic, cât și al creativității artistice. În acest roman, a cărui acțiune are loc într-un oraș englezesc din secolul al XIV-lea, realitatea și mitul se întrepătrund chiar mai puternic decât în „Împăratul muștelor”. În „Turnul”, Golding, laureat al Premiului Nobel și recunoscut ca un clasic al literaturii engleze în timpul vieții sale, se întoarce din nou la esența naturii umane și la problema răului.

5. Dennis Lehane – „Shutter Island”

În vara anului 1954, ofițerii de justiție Teddy Daniels și Chuck Aule vin la spitalul de boli mintale „Ashecliffe” pentru a investiga dispariția misterioasă a unei paciente – Rachel Solando, o mamă care și-a omorât proprii copii. În investigație se amestecă un uragan care izolează insula de lumea exterioară. Treptat, Teddy începe să înțeleagă că în „Ashecliffe” nimic nu este ceea ce pare la prima vedere…”



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!