Top 15 plante pentru purificarea aerului din casă conform NASA

Top 15 plante pentru purificarea aerului din casă conform NASA

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În 1989, NASA a lansat un studiu pentru a determina cele mai bune plante de apartament pentru curățarea aerului. Oamenii de știință au descoperit că în aerul interior sunt în mod constant particule de compuși organici volatili nocivi – tricloretilenă, benzen, amoniac și altele. Pentru a curăța aerul ecologic, experții recomandă amplasarea acestor plante în camere. Sunt capabile să neutralizeze până la 85% din poluarea aerului din interior.

Aerul interior conține cinci substanțe nocive:

Formaldehida. Conținută în mobilier din PAL, covoare și tapițerie, fum de tutun, ustensile din plastic, gaz de uz casnic. Provoacă reacții alergice, iritarea membranelor mucoase, astm, boli de piele.

Tricloretilenă. Conținută în produsele de curățat covoare și țesături, apa clorurată, cartușele imprimantei, vopselele și lacurile. Tricloretilena – un cancerigen puternic, irită ochii și pielea, afectează ficatul și rinichii, provoacă agitație psihomotorie.

Benzen. Se găsește în fumul de tutun, detergenți, inclusiv săpunuri, vopsele, produse din cauciuc. Un cancerigen care poate provoca leucemie, acesta se acumulează în țesutul adipos, provoacă agitație, dificultăți de respirație și crampe, scade tensiunea arterială.

Amoniac. Conținut în echipamente informatice, fum de tutun, produse chimice de uz casnic. Provoacă uscăciune și mâncărime în gât, tuse, provoacă dureri în piept, provoacă umflarea laringelui și a plămânilor.

Xilen. Se folosește pentru a produce multe tipuri de materiale plastice, vopsele și lacuri și se găsește și în gazele de eșapament auto, marochinarie și fum de tutun. Provoacă iritarea pielii, căilor respiratorii și a mucoaselor ochiului.

Aceste 15 plante care nu numai că vor decora casa, ci și 24 de ore pe zi vor fi dedicate și vor lupta neîntrerupte la purificarea aerului.

Anthurium Andraeanum

Hidratează perfect aerul și îl saturează cu vapori de apă purificați. Absoarbe activ xilenul și toluenul și le transformă în compuși inofensivi.

Gerber Jameson

Această plantă cu flori strălucitoare elimină în mod eficient tricloretilena, formaldehida și benzenul din aer. Iubește căldura și soarele.

Scindapsus – Iedera Diavolului

Principalul său avantaj este rezistența uriașă la umbra. Curăță eficient aerul de formaldehidă și benzen. Această planta este otrăvitoare și trebuie ținută departe de copii și animale.

Aglaonema

Arborele veșnic verde chinezesc – o plantă de apartament care crește în lumină slabă și iubește aerul umed. Curăță eficient aerul de toluen și benzen. Sucul și fructele de pădure ale plantei sunt otrăvitoare.

Chlorophytum

Planta păianjen cu frunze groase și mici flori albe combate activ benzenul, formaldehida, monoxidul de carbon și xilenul. Un alt motiv pentru a cumpăra această plantă este siguranța pentru copii și animale.

Iedera

Această plantă este o alegere excelentă pentru camerele cu lumină slabă. Îndepărtează eficient tricloretilena, formaldehida, benzenul, monoxidul de carbon. Recomandat pentru îndepărtarea alergenilor precum mucegaiul.

Azalee (Rhododendron)

Această frumoasă floare înflorită combate în mod eficient formaldehida, care este eliberată din placaj, mobilier, covoare. Înflorește suficient de mult, dar necesită o îngrijire atentă.

Sansevieria („limba soacrei”)

Planta este foarte rezistentă. Combate poluanții precum formaldehida, benzenul, tricloretilena. Noaptea absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen.

Dracaena

Această plantă este cea mai bună pentru îndepărtarea xilenului, tricloretilenei și formaldehidei. Dracaena crește încet, dar crește într-o plantă înaltă. Este mai bine să plasați într-o cameră cu tavan înalt și lumina soarelui moderată.

Filodendron

„Cal de lucru” pentru purificarea aerului de formaldehidă și alți compuși toxici. Planta nepretențioasă, se simte grozav la lumină slabă. Nu este recomandat celor care au copii și animale.

Ferigă sabie

Feriga hidratează și purifică aerul de vapori de formaldehidă, monoxid de carbon și xilen. Iubește apa și umbra regulată.

Spathiphyllum (“crinul păcii”)

„Crinul păcii” – „regina” purificării aerului din formaldehidă, benzen și tricloretilenă. De asemenea, combate în mod eficient toluenul și xilenul. Pentru o eficiență maximă, se recomandă îndepărtarea regulată a prafului din frunzele sale.

Palmă de bambus

Această plantă este cea mai potrivită pentru filtrarea benzenului, tricloretilenei și formaldehidei. Este mai bine să îl așezați lângă mobilierul care este acoperit cu vopsea și evaporă compușii dăunători.

Schefflera (Șefleră)

Purifică aerul din compuși de formaldehidă, toluen și benzen. În unele țări, Scheffler este numit umbrelă, deoarece frunzele, la fel ca spițele unei umbrele, provin dintr-un singur punct.

Crizantema de gradina

Această plantă nu numai că va mulțumi mult timp cu florile sale și va decora casa, dar va combate în mod eficient formaldehida, xilenul, benzenul și amoniacul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!