Top 10 cele mai sănătoase alimente din lume

Top 10 cele mai sănătoase alimente din lume

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Există mii de varietăți de mâncăruri, dar adevărul este că, de foarte multe ori, mâncărurile gustoase nu sunt și sănătoase.

Am întocmit pentru dvs. o listă cu 10 dintre cele mai utile și în același timp delicioase alimente din lume. Deci, dacă doriți să știți ce trebuie să mâncați pentru a face bine organismului, dar în același timp să vă bucurați și de gust, atunci continuați să citiți.

Top 10 cele mai sănătoase alimente din lume:

1. Roșiile

Da, aceste legume aparent obișnuite (pe care toată lumea le are în frigider), au ocupat primul loc în lume în ceea ce privește cantitatea de beneficii pentru organism. Motivul este că roșiile proaspete conțin un licopen antioxidant special, care are un efect distructiv asupra potențialelor tumori. Astfel, roșiile ajută la prevenirea cancerului. În plus, utilizarea lor este extrem de benefică pentru inimă și vasele de sânge!

2. Fulgii de ovăz

Acest aliment este cu adevărat plin de vitamine, proteine ​​și fibre. Fulgii de ovăz au un efect extrem de pozitiv asupra corpului tău, așa că îți recomandăm să îi consumi mai des.

3. Kiwi

Acest fruct verde delicios este plin cu vitaminele C, E și A, iar semințele de kiwi conțin acizi grași incredibil de buni pentru organism, cunoscuți sub numele de omega-3. Printre altele, kiwi au un efect benefic asupra oaselor.

4. Strugurii

Strugurii, în special cei de culoare închisă, au un efect excepțional asupra vaselor de sânge, prevenind astfel apariția bolilor de inimă. În plus, strugurii, precum roșiile, pot fi moduri excelente de prevenire a cancerului.

5. Peștele și toate celelalte fructe de mare

Nu are sens să vorbim despre calitățile benefice ale peștelui, pentru că toată lumea știe deja cât de benefic este pentru organism. Așadar, mănâncă pește și cu siguranță vei fii sănătos.

6. Broccoli

Broccoli este o legumă incredibil de sănătoasă, care se recomandă să fie consumată mai ales de bătrâni, copii, femei însărcinate, precum și de oricine dorește să fie sănătos și să-și monitorizeze alimentația.

7. Avocado

Acest fruct nu este atât de popular în țara noastră datorită costului ridicat și a inaccesibilității sale generale, totuși, în ceea ce privește toate beneficiile pe care le aduce organismului, avocado va depăși toate alimentele enumerate mai sus. Printre altele, consumul de avocado este benefic dacă doriți să vă consolidați sistemul cardiovascular.

8. Ouă

Mulți experți în nutriție recomandă să consumați cel puțin cinci până la șase ouă pe săptămână. Oricum ar fi, ouăle sunt o sursă de proteine, în plus, sunt un obstacol în calea îmbătrânirii premature. Deci, încercați să mâncați câteva ouă fierte sau prăjite la micul dejun de cel puțin două ori pe săptămână.

9. Usturoiul

La fel ca peștele, usturoiul nu are nevoie de descriere, deoarece beneficiile sale excepționale sunt cunoscute de toată lumea de foarte mult timp.

10. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline are un efect benefic asupra stomacului și a întregului sistem digestiv.

Mănâncă alimente delicioase și sănătoase! Aceasta este cheia unei vieți lungi și fericite!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!