Top 10 alimente eficiente în durerile de cap

Top 10 alimente eficiente în durerile de cap

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Analgezicele naturale nu numai că pot atenua durerea, ci o poate chiar prevenii.

Specialiștii recomandă aceste 10 alimente pentru durerile de cap:

1. Apă

S-ar putea să pară ciudat la prima vedere, dar iată ce scrie doctorul indian Batmanghelidge: „… Durerea cronică care nu poate fi explicată prin infecție sau rănire ar trebui interpretată în primul rând ca un semn de deshidratare cronică în zona durerii. Acesta este un fel de indicator al setei. Cronicile includ durere în dispepsie, poliartrită reumatoidă, colită și ciupire concomitentă, claudicație intermitentă (durere de picioare la mers), migrenă și mahmureală, dureri de cap, dureri de spate și dureri de inimă, când mergeți și chiar în repaus “.

Am scris în mod repetat despre cât de utilă este apa. Iată, poate trata chiar și o durere de cap, așadar, încercați să beți cel puțin doi litri pe zi.

2. Pepene verde

Acest fruct gustos, ca și apa, vă va ajuta să vă hidratați corpul. Alimentele cu un conținut ridicat de apă (castraveți, dovlecei, ardei etc.) sunt aproape la fel de bune ca și pepenele verde. Dar pepenele are și un număr mare de minerale pe care le pierdem în timpul deshidratării: magneziu și potasiu.

3. Cartofi

Potasiul chiar ajută la ameliorarea durerilor de cap, iar cartofii conțin mult potasiu. Acesta se pierde cel mai puțin atunci când cartofii sunt fierți sau copți cu coajă.

Într-un cartof mic, cantitatea de potasiu este aproape de trei ori mai mare decât într-o banană. În plus, coaja de banană conține tiramină, care la rândul său provoacă spasme, deci curățați cu grijă banana de urmele rămase de pe coajă.

4. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac conțin magneziu care, recent, se folosește mult în analgezice. Și semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse de zinc și fosfor. Împreună, aceste minerale normalizează activitatea creierului și a sistemului vizual.

5. Migdale

Cantitatea de magneziu din acestea este puțin mai mică decât în ​​semințele de dovleac, dar totuși destul de mare. În plus, această nucă conține vitamina B2, care ajută la tratarea migrenei.

6. Pește gras

Acizii grași omega-3 au proprietăți antiinflamatorii, ajută la reducerea severității durerilor de cap cronice. În plus, peștele gras este o sursă excelentă de vitamina D. Există o teorie conform căreia durerile de cap cronice sunt cauzate de un deficit de calciferol sau calciu. Această teorie pune un accent deosebit pe durerile care apar dacă pauza dintre mese este prea lungă. Iar calciul, care ameliorează și durerile de cap, este mai bine absorbit cu vitamina D.

7. Susan

Una dintre cele mai bune surse de calciu este susanul. Dacă simți că ai dureri de cap înainte de prânz, mănâncă puțin din această sămânță.

8. Ghimbir

Ghimbirul poate ameliora durerile de cap datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antihistaminice. Va ajuta la ameliorarea unui atac de migrenă: când simțiți că se apropie o durere de cap, încercați să beți o ceașcă de ceai de ghimbir.

9. Ardei iute sau piper Cayenne

Alcaloidul capsaicină, conținut în ardei iute, ajută emițătorul de semnal al creierului de la terminațiile nervoase. Și ajută la reducerea intensității durerii. În plus, capsaicina crește producția de substanțe speciale care blochează durerea. Iar piperul este capabil să reducă tensiunea arterială crescută.

10. Cofeina

Dacă beți cafea sau ceai negru cu măsură (nu mai mult de 2 căni pe zi, deoarece o cantitate mare poate avea efecte dăunătoare), cofeina poate ajuta cu adevărat la durerile de cap, mai ales dacă durerea este asociată cu fluctuații de presiune. Nu este de mirare că multe analgezice conțin o doză mică de cofeină. Ajută organismul să absoarbă aceste medicamente mai repede.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!