Top 10 alimente care ne ajută în cazul pietrelor la rinichi

Top 10 alimente care ne ajută în cazul pietrelor la rinichi

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O altă modalitate de a consuma oțet de mere este să-l adaugi în salate ca dressing. Consumul moderat al oțetului de mere este extrem de important, deoarece excesul său în organism poate provoca osteoporoză și eliminarea potasiului din țesutul osos.

Persoanele cu diabet ar trebui să se ferească de oțetul de mere.

Oțetul de mere este incompatibil cu medicamente precum:

  • Insulină.
  • Digoxină.
  • Spironolactonă (aldactonă).

5. Suc de țelină

Consumul de suc de țelină ajută organismul să elimine toxinele care cauzează pietre la rinichi. Prin urmare, produsul este utilizat în mod activ ca bază pentru medicamentele care vizează îmbunătățirea sistemului urinar.

Pentru a obține un efect terapeutic, se recomandă să stoarceți sucul din tulpinile de țelină și să îl beți pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, este contraindicat persoanelor cu tulburări de sângerare și hipotensiune arterială. Este interzis consumul de suc de țelină pentru persoanele care se pregătesc pentru operație.

Medicamente cu care sucul de țelină este incompatibil:

  • Litan (litiu).
  • Levotiroxina.
  • Sotret (izotretinoina) și alte medicamente care cresc sensibilitatea la soare.
  • Alprazolam (Xanax) și alte câteva sedative.

6. Suc de rodie

Proprietățile sucului de rodie sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, chiar și Hipocrate îl folosea. Timp de secole, strămoșii noștri l-au folosit pentru a îmbunătăți funcția rinichilor. Utilizarea acestuia vă permite să îndepărtați pietrele și toxinele din organism. În plus, este bogat în antioxidanți care susțin sănătatea sistemului urinar și previn formarea pietrelor.

Pe fondul consumului sucului de rodie, se observă o scădere a nivelului de aciditate al urinei, ceea ce reprezintă o prevenire excelentă a formării pietrelor. Nu există prea multe cercetări pe această temă. Deși există unele dovezi științifice că extractul de suc de rodie reduce riscul apariției pietrelor la rinichi.

Dacă o persoană este sănătoasă, atunci poate consuma cantitatea de suc pe care și-o dorește pe zi. Cu toate acestea, ar trebui întreruptă în timpul tratamentului cu următoarele medicamente:

  • Medicamente pentru tratamentul ficatului.
  • Medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

7. Zeamă de fasole

Un decoct de fasole este utilizat în mod activ în India pentru a curăța rinichii de pietre și pentru a îmbunătăți funcționarea sistemului urinar în ansamblu. Există dovezi că vă ajută să dizolvați calculii și să îi eliminați din rinichi. Pentru a obține un efect terapeutic, se recomandă să fierbeți fasolea, să strecurați printr-o sită și să beți câteva pahare de zeamă pe parcursul zilei.

8. Suc de rădăcină de păpădie

Rădăcina de păpădie îmbunătățește producția de bilă, stimulând funcția rinichilor. Recepția sa vă permite să eliminați calculii din organism, să normalizați diureza zilnică și să îmbunătățiți procesele digestive. Sucul conține vitamina D, vitamina A, B și C, precum și zinc, fier și potasiu.

Oamenii de știință au descoperit că consumul de suc de păpădie poate preveni formarea pietrelor la rinichi .. Pentru a obține efectul, sucul poate fi consumat proaspăt, sau se poate prepara ceai pe bază de frunze de păpădie. Pentru a da băuturii un gust plăcut, i se adaugă ghimbir, mere sau coajă de portocală. Puteți consuma până la 3-4 căni de băutură tonică pe zi.

Trebuie amintit că atunci când mănânci păpădie, pot apărea arsuri la stomac. Deși nu apare la fiecare persoană. Planta și sucul ei sunt incompatibile cu medicamente precum:

  • Diluanți de sânge.
  • Antibiotice.
  • Antiacide.
  • Litiu.
  • Medicamente diuretice, în special, spironolactonă.

Pentru a evita efectele secundare înainte de a începe terapia, ar trebui să consultați un specialist.

9. Ceai de muguri de grâu

Germenii de grâu sunt o sursă de vitamine și microelemente. Utilizarea lor în alimente vă permite să creșteți diureza și, de asemenea, ajută la îndepărtarea pietrelor de la rinichi. De la 50 g la 250 g de muguri de grâu pot fi consumați pe zi. Dacă o persoană le ia pentru prima dată, atunci trebuie să începeți cu o doză minimă. Efectele secundare se manifestă sub forma scăderii poftei de mâncare și a retenției de scaun.

10. Ceai de coada-calului

Coada-calului are un efect diuretic pronunțat. Consumul său ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, ajută la reducerea umflăturilor țesuturilor și la ameliorarea inflamației. Se știe că ceaiul are proprietăți antibacteriene și acționează și ca un antioxidant. În general, consumul acestuia îmbunătățește funcționarea sistemului urinar.

Este necesar să beți ceai de cel mult 6 ori pe săptămână. În caz de supradozaj, o persoană poate prezenta convulsii. În plus, coada-calului contribuie la excreția accelerată a vitaminelor B și a potasiului din organism.

Coada-calului și produsele pe bază de acesta sunt incompatibile cu medicamente precum:

  • Diuretice.
  • Litiu.
  • Medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, în special digoxină.

Coada-calului este interzis copiilor, femeilor însărcinate și care alăptează. Conține nicotină, așa că nu trebuie utilizat în timp ce purtați un plasture cu nicotină sau în stadiul de renunțare la fumat.

Contraindicații:

  • Alcoolismul .
  • Diabet zaharat .
  • Niveluri scăzute de potasiu și tiamină.

Când este necesar să mergi la medic?

Urolitiaza necesită supraveghere medicală. Ar trebui să contactați un specialist în următorul caz:

  • Durere puternică.
  • Apariția sângelui în urină.
  • Creșterea temperaturii corpului și frisoane.
  • Greață și vărsături .

Dacă piatra este mică, poate ieși de la sine, iar instrumentele enumerate în articol vor grăbi acest proces. Dacă este însoțită de durere, puteți lua un comprimat de Naproxen, Ibuprofen sau Acetiminofen pentru a le opri. Tratamentul trebuie continuat până când piatra părăsește complet corpul. O condiție prealabilă este evitarea băuturilor alcoolice.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache