Toate deciziile pe care le luam ne afecteaza pe termen scurt sau lung! Comanda este la noi, iar noi dirijam viata!

Publicitate

“Valorezi atât cât te apreciezi.” – F. Rabelais

Daca ati citit si inteles legile universului veti intelege si ca actiunile noastre produc diferite rezultate.Aceasta deoarece orice actiune reprezinta o cauza pe care noi o punem in miscare.

Efectele actiunii noastre se construiesc pe baza evenimentelor trecute, care ne vor determina sa ne orientam si sa mergem intr-o anumita directie. Fiecare directie conduce catre o destinatie ultima, care este destinul nostru, viata noastra. De aceea, pentru a ne transforma viata este esential modul in care realizam actiunile. Cu cat actiunile realizate de noi sunt voluntare, constiente si au o orientare bine determinata cu atat vom avea un control mai mare asupra actiunilor noastre si implicit asupra destinului vietii noastre.

Toate transformarile vietii noastre incep cu o decizie.

In momentul in care noi luam o decizie noi trasam deja drumul destinului nostru. Deseori deciziile pe care le luam chiar acum ne vor determina modul in care ne vom simti maine, precum si ceea ce va deveni viata noastra in viitor. Benjamin Disraelis afirma: „Omul nu este o creatura a circumstantelor, ci circumstantele sunt creatiile omului.”

Este destul de usor sa adoptam comportamente si atitudini care sa determine niste rezultate sub dorintele noastre. Aceasta mai ales daca nu ne vom stabili un standard ridicat in legatura cu ceea ce noi acceptam in viata noastra.

Luarea unei decizii corecte este necesar sa fie intotdeauna in concordanta cu dorintele noastre si cu asteptarile pe care noi le avem de la viata. Adoptarea unei astfel de decizii ne poate transforma intreaga viata, caci ea ne va conferi orientarea actiunilor noastre, a drumului pe care dorim sa il alegem.

Cu siguranta, ne putem transforma viata chiar in momentul in care luam o decizie constienta. Exista trei decizii fundamentale care ne determina in ultima instanta intreaga viata:

Publicitate
  • – deciziile referitoare la lucrurile care ne preocupa;
  • – deciziile asupra lucrurilor care au intr-adevar importanta pentru noi;
  • – deciziile cu privire la ceea ce vom face pentru a putea genera rezultatele pe care le dorim.

Intotdeauna deciziile noastre determina atat conjuncturile majore in care ne aflam, cat si diverse actiuni necesare in indeplinirea scopurilor propuse. Intotdeauna deciziile fundamentale cu privire la scopurile pe care le avem sunt urmate de decizii cu privire la modul in care noi actionam pentru indeplinirea scopurilor. Intotdeauna noi decidem, chiar si in ceea ce priveste atitudinea noastra fata de insucces.

De exemplu putem decide sa nu ne lasam niciodata descurajati de insuccesele vietii. In aceasta directie, Thomas Edison spunea: „Eu nu sunt descurajat niciodata, deoarece fiecare incercare gresita prin care am trecut este un alt pas inainte.”

Pasii care ne vor ajuta sa trecem prin procesele pe care viata le presupune sunt:

1) Reamintirea cat mai des a faptului ca deciziile noastre pot avea o forta foarte mare in a ne transforma intreaga viata.

2) Constientizarea faptului ca cel mai greu pas realizat in demersul de a obtine ceva este acela de a lua o decizie inteleapta.

3) Asumarea deciziilor. Este bine sa evitam pe cat posibil ezitarea sau amanarea in ceea ce priveste luarea deciziilor.

4) Sa invatam mereu din deciziile noastre sau, mai bine spus, din rezultatele obtinute in urma deciziilor luate.

5) Sa ne pastram fermi in deciziile luate, dar in acelasi timp sa fim flexibili daca este necesar.

Helen Keller spunea : „Viata este fie o aventura indrazneata, fie nimic.” Alegeti cum sa fie viata voastra…

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Cele mai importante lectii pentru viata oferite de femeile puternice! Lectii de care ar trebui sa tina cont toata lumea!

Publicitate

“Nu permite ca opiniile celorlalți să devină realitatea ta.” – Les Brown

In mediul online gasesti sute si mii de recomandari, sfaturi, indemnuri despre cum trebuie sa traiesti. Problema e ca aceste sfaturi sunt adresate unui supraom, care nu sta pe loc o clipa.

Iata un text simplu, dar adevarat, despre lucrurile pe care trebuie sa le tii minte in acele momente dificile din viata ta.

Adevarul este ca mereu ai fost singura, dar realizezi acest lucru mai tarziu. Parintii pleaca pe lumea cealalta, partenerii ne devin straini; iubitii ne tradeaza; copiii cresc si tu te schimbi. Ce parea corect ieri, astazi nu mai functioneaza. Singuratatea vine intotdeauna pe la spate, ca si iarna. Dar maturitatea inseamna a sti cum sa fii singur, fara drame si autocompatimire. Cel mai bine e sa te pregatesti dinainte pentru aceasta perioada.

Toti oamenii, cu exceptia celor apropiati, pot fi inlocuiti. Nimeni nu este unic. Lasa oamenii noi sa intre in viata ta, chiar daca nu intelegi daca aveti sau nu o conexiune. Intr-o zi, vei intelege ca esti singura si acest lucru iti va salva viata.

Incearca ceva nou, fie ca este vorba de mancare, haine, filme, carti, un traseu diferit spre serviciu, achizitionarea unui nou telefon, un nou hobby sau o alta filozofie/religie. Suntem lenesi si usor de multumit, prin natura. Cu cat inaintam in varsta, cu atat mai mult ne dorim sa mergem in aceleasi locuri, sa facem aceleasi lucruri. Obiceiul de a ne abate de pe calea obisnuita dispare. Nu te lasa prins in aceleasi lucruri.

Iarta pe toti pentru ce s-a intamplat si uita-i pe cei pe care nu-i poti ierta. Ignorarea oamenilor si incercarea de a-i uita definitiv poate fi uneori cea mai aspra pedeapsa, dar si cel mai bun medicament. Nu te obosi certandu-te cu ei, nu merita.

Nu grabi nimic. Tot ce se intampla rapid, nu dureaza foarte mult timp. Daca doresti ceva, in cele din urma il vei primi. Daca intr-un final realizezi ca nu mai ravnesti un anumit lucru, inseamna ca nu ai avut cu adevarat nevoie de el. Lasa deciziile riscante pentru o alta zi. Daca nu esti sigur de ceva, risca doar in cazul in care ai dorit ceva de foarte mult timp.

Publicitate

Daca exista ceva ce-ti doresti, nu renunta. Succesul vine din experienta. Cu cat mai mult incerci, cu atat esti mai aproape de a-l obtine. Ceea ce adesea par a fi maniere proaste sau lipsa de respect, este de fapt un semn de experienta. Fermitatea, rabdarea, perseverenta, independenta in relatiile cu ceilalti se construiesc pe masura ce te apropii de atingerea scopului dorit.

Viata nu se termina niciodata, chiar daca uneori pare astfel. Tot ce se intampla reprezinta doar o piatra cazuta in rau – ar putea tulbura apa, dar nu poate opri fluxul. Aminteste-ti acest lucru cand esti disperat, cand esti in doliu; cand citesti scrisoarea de adio a iubitului tau. Va veni ziua cand vei spune „am reusit sa trec peste!”

Maine ar putea fi ultima ta zi pe Pamant. Suna tragic, dar daca te gandesti la asta, poti fi motivat sa faci toate lucrurile din aceasta lista.

Fa ceea ce-ti place, dar ai grija de tine, astfel consecintele s-ar putea intoarce impotriva ta. Obisnuieste-te sa intelegi de ce are nevoie corpul tau si ce iti spune. Daca nu ai facut asta pana acum, incepe cu lucruri simple: o plimbare, inot sau yoga. Ca rezultat, grija fata de tine va deveni a doua ta natura.

Nu te gandi ce cred altii despre tine. In cea mai mare parte a timpului, oamenii se gandesc la propria lor persoana. Daca se gandesc la tine, este doar in comparatie cu ei. Ca rezultat, nu se gandesc deloc la tine.

Fereste-te de certitudine. Ea este inceputul declinului. Trebuie sa te indoiesti mereu ca ceea ce faci este cel mai bun lucru in viata. Asigura-te ca ai optiunea de a schimba lucrurile sau de a incerca altceva.

Trebuie sa pastrezi intotdeauna o legatura cu prietenii tai. Nu sunt niciodata destui. Intr-o zi vei intelege ca esti singur si prietenii vor veni sa te vada in mod neasteptat spunandu-ti: „Esti nebun? Ne ai pe noi!” Si este adevarat.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala