O schimbare de statut, noi capcane psihologice și stresul prin care trece toată lumea la începutul vieții de familie îi sperie pe cei proaspăt căsătoriți. Dar nu vă grăbiți să depuneți cererea de divorț, puteți face fată dificultăților. Dragostea necesită întotdeauna munca ambilor parteneri într-o relație, mai ales dacă au decis să legalizeze relația și au primit taina căsătoriei.
În toate relațiile, chiar și în cele ideale, există momente de cotitură. Nu te grăbi să divorțezi! Gândește-te, pentru că orice progres necesită un efort. Prin urmare, problemele din acest prim an de căsătorie pot atât distruge, cât și întări o familie tânără.
Dispariția iluziilor
Viața de familie nu este un basm, ci o muncă grea. Fără eforturi adecvate, nu va fi posibil să construiești ceva puternic.
El a promis că îi va aduce micul dejun la pat în fiecare weekend și că îi va oferi flori des, iar ea a promis că se va menține în formă și va veni în mod constant cu opțiuni delicioase pentru prânz și cină. Dar acum cuplul s-a căsătorit, au trecut câteva luni de la nuntă, iluziile despre viața de familie au început să se spargă încetul cu încetul. Nimeni nu mai aduce micul dejun la pat și nici nu petrec în mod deosebit cinele, ci pur și simplu pregătește ceva practic și rapid.
Este acesta un semn rău? Deloc. De multe ori nu putem prezice realitatea în care vom trăi. Este important să fii realist. Viața alături de soțul tău/soția ta nu va deveni mai interesantă dacă nu te-ai jucat cu culorile înainte de nuntă. Și a avea un soț/soție lângă tine nu va rezolva problemele personale de care nu te-ai ocupat înainte de căsătorie.
Acceptați faptul că viața de familie nu este un basm, ci o muncă grea. Dar poate deveni minunat dacă tinerii căsătoriți depun eforturi egale.
Ecouri ale vieții de burlac
Da, în această perioadă de căsătorie vor începe să iasă scheletele din dulapul cuplurilor proaspăt căsătorite. Ar fi trebuit să fi povestit deja totul despre trecut cu partenerul dvs., pentru că, dacă apar lucruri neștiute, pot zgudui relația proaspăt legalizată.
Acest punct se aplică în special bărbaților care erau populari în rândul doamnelor înainte de nuntă. Fostele prietene pot încerca în mod direct să facă rău, răzbunându-se pentru despărțire. Deși femeile nu încetează întotdeauna să flirteze cu domnii după ce poartă un inel pe deget. In general, este normal ca primul an de căsnicie să se suprapună cumva treptat cu ecouri din trecut. Dar totuși, dacă vrei să salvezi relația, este important să o închei cât mai curând posibil.
Acceptarea defectelor partenerului
Tratează neajunsurile mai simplu, fără a sublinia o atenție deosebită.
După cum știm, în momentul îndrăgostirii, nimeni nu observă neajunsurile alesului. Și nici măcar nu bănuim unele slăbiciuni până nu vine momentul conviețuirii. Prin urmare, una dintre problemele persoanelor „proaspăt” căsătorite este acceptarea faptului că persoana iubită nu este atât de perfectă. Însă niciunul dintre noi nu este perfect, așa că nu trebuie să fii dezamăgit și să renunți.
Conștientizarea că acum nu mai există „eu”, ci există „noi”
Nu toată lumea și nu întotdeauna se confruntă cu o astfel de criză în primul an de căsătorie, unora le este greu să se adapteze. Pentru că, înainte de căsătorie, lucrurile principale erau propriile lor dorințe și nevoi. Întrucât acum formezi o familie, nu poți pur și simplu să iei decizii despre aventuri fără a te consulta sau a discuta cu partenerul tău. Iar ideea aici nu este deloc despre subordonarea cuiva. Voi doi sunteți acum un cuplu oficial și ambele responsabilități s-au schimbat. O căsnicie de succes este construită pe compromisuri și deschidere unul față de celălalt.
Cunoștința cu rudele
Citește continuarea pe pagina 2 >