Conform medicinei chineze, emoțiile sunt principala cauză a tuturor bolilor și se reflectă în organele noastre în moduri diferite. Astfel, plămânii răspund la tristețe, ficatul la furie, rinichii la frică și stomacul la anxietate.
Ficatul este asociat cu fluxul sanguin, filtrează sângele și necesită de obicei sprijin în timpul menstruației neregulate la femei. Problemele hepatice pot fi indicate prin mâncărime, dureri de cap și amețeli. Ficatul joacă un rol important în asigurarea unui flux constant de energie în corpul uman. Dacă funcționează normal, atunci pur și simplu nu poate exista stres. Oamenii cu ficat sănătos sunt calmi și iau ușor decizii importante.
Primele semne ale disfuncției hepatice sunt exprimate sub formă de furie, iritabilitate, încăpățânare, anxietate. Dacă sunt lăsate necontrolate, aceste emoții pot duce la depresie profundă. În plus, se pot distinge o serie de simptome fizice ale problemelor hepatice, printre care cele mai frecvente sunt menstruația neregulată, oboseala, tensiunea, durerea sub coaste, alergiile etc.
Cum se pot transforma emoțiile negative în boli:
Emoțiile negative pot duce la multe boli, chiar și când vine vorba despre cei mai sănătoși oameni. Pentru a se întâmpla acest lucru, este suficient doar să atingi cel mai sensibil punct al corpului și să provoci disfuncția acestuia. Și ceea ce se întâmplă în continuare se numește o tulburare psihosomatică.
Nimeni nu poate să evite în mod constant situațiile stresante, mai devreme sau mai târziu cu toții ne confruntăm cu ele. Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră este să încercăm să le evităm, deoarece în cele din urmă o să ne crească nivelul de stres, care o să accelereze apariția bolilor. Bolile psihosomatice sunt boli cauzate de expunerea la factori de stres.
Durerea de inimă
Cercetările efectuate de medici și psihologi au arătat că „dragostea și durerea trec prin inimă”. Asta înseamnă că o inimă rănită afectează adesea funcționarea normală a sistemului cardiovascular, respirator și digestiv.
Femeile sunt mai vulnerabile decât bărbații
De regulă, femeile suferă mai des decât bărbații de boli psihosomatice. Cu toate acestea, ei tind să creadă că motivul suferinței lor este de natură pur psihologică. Bărbații, în schimb, nu asociază astfel de boli cu tulburările psihice, deoarece emoțiile lor trec mai repede, nu pun la suflet așa cum fac femeile.
Cele mai sensibile zone ale corpului:
Sistemul respirator
Dificultățile de respirație, incapacitatea generală de a respira, sufocarea sau senzația de a avea un nod în gât sunt simptome externe care transmit un mesaj destul de clar. Cauzele lor sunt adesea de natură psihologică și emoțională.
Inima
Acesta este organul cel mai puternic asociat cu partea emoțională. Când te pregătești pentru o întâlnire, ritmul cardiac crește, iar când ești cu persoana iubită, ți se pare că inima ta este pe cale să-ți sară din piept. Iar când ești foarte speriat, inima ta se oprește.
Organele digestive
Introvertiții, care sunt obișnuiți să își țină sentimentele pentru ei, suferă adesea de probleme digestive grave. Deci, gastrita și ulcerele de stomac sunt diagnosticate cel mai adesea la cei care au dificultăți în comunicare.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.