Toata lumea oferă sfaturi despre relații și căsătorie, dar nu în toate cazurile acestea sunt și valabile, fiecare relație e specială! Nu asculta de oricine!

Toata lumea oferă sfaturi despre relații și căsătorie, dar nu în toate cazurile acestea sunt și valabile, fiecare relație e specială! Nu asculta de oricine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2023 in De SufletLecții de viațăRelatii

Mulți oameni intră în relații cu scopul de a obține ceva, însă asta poate fi una dintre cele mai mari greșeli într-o relație. De fapt, pentru ca o relație să dureze, trebuie să o vezi ca pe un loc în care mergi pentru a oferi ceva, și nu ca pe un loc în care mergi pentru a lua ceva.

Mulți oameni se căsătoresc cu speranța că viața lor se va îmbunătăți în multe feluri, dar în realitate o căsătorie sau o relație este o cutie goală în care trebuie ca ambii parteneri să adauge lucruri importante în această cutie, cum ar fi dragoste, bunătate și apreciere.

Iubirea nu există într-o căsătorie, ci în oameni. Fiecare partener trebuie să pună dragostea în relație, nu să o păstreze pentru sine. De asemenea, romantismul și pasiunea trebuie adăugate în relație pentru a deveni o prietenie solidă.

O relație de succes necesită abilitatea de a face compromisuri, de a oferi, de a aprecia, de a iubi, de a te sacrifica, de a comunica, de a ierta și de a accepta. În esență, partenerii trebuie să știe cum să păstreze cutia plină, altfel ea se va goi. Cutia se golește atunci când unul sau ambii parteneri scot mai mult decât pun în ea.

Pentru a menține cutia căsătoriei sau a relației plină, este necesar ca ambii parteneri să lucreze la relația lor, să iubească fără limite, să ofere la fel de mult sau chiar mai mult decât primesc, să ierte și să încerce să fie mai buni în parteneriatul lor. Este important ca ei să nu fie în relație doar pentru a profita de cealaltă persoană, ci să fie dedicați creșterii și îmbunătățirii relației lor în fiecare zi.

Iată 10 sugestii pentru a trăi o viață de căsnicie mai bună:

1. Nu aștepta condiții ideale pentru a începe să acționezi. Folosește-te de ceea ce ai la îndemână și fă tot ce poți.

2. Schimbarea este inevitabilă, deci nu încerca să te opui ei. Profită de oportunitățile pe care le aduce și adaptează-te la noile situații.

3. Ziua de azi este tot ce avem garantat, așa că trăiește-o la maximum și bucură-te de fiecare moment.

4. Fericirea ta nu trebuie să depindă de alții. Învață să găsești bucurie în lucrurile simple și să apreciezi ceea ce ai deja.

5. Nu renunța prea ușor. Uneori, succesul este la doar un pas distanță, iar cei care renunță nu vor avea niciodată ocazia să îl vadă.

6. Durerea și plictiseala pot fi inamicii fericirii. Învață să faci față acestor sentimente și să găsești modalități de a-ți păstra starea de bine.

7. Nu asculta criticile celor care îți spun că nu poți. Învață să-ți urmezi visurile și să nu te lași descurajat de cei care nu cred în tine.

8. Încrederea în sine și urmarea intuiției sunt cheia pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Învață să-ți asculți inima și să-ți îndrepți acțiunile către ceea ce îți face cu adevărat plăcere.

9. Nu te compara cu alții, ci concentrează-te pe propria ta călătorie și progres. Fiecare persoană are drumul său, iar comparația cu ceilalți te poate împiedica să-ți atingi propriile obiective.

10. Dacă există ceva în viața ta pe care nu-l poți schimba, schimbă-ți atitudinea față de acel lucru. Înțelege că nu poți controla totul, dar poți controla modul în care reacționezi la evenimente și situații.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!