Toata lumea ofera sfaturi despre realtii si casatorie, dar nu mereu sunt si valabile, fiecare relatie e speciala! Nu asculta de oricine!

Toata lumea ofera sfaturi despre realtii si casatorie, dar nu mereu sunt si valabile, fiecare relatie e speciala! Nu asculta de oricine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2020 in De Suflet

“O căsnicie bună este aceea în care fiecare îi încredințează celuilalt rolul de paznic al solitudinii sale. Odată ce este acceptată realitatea ca până și între ființele omenești cele mai apropiate continuă să existe distanțe infinite, poate înflori o conviețuire doar dacă cei doi izbutesc să iubească depărtarea dintre ei, care îi îngăduie fiecăruia să-l vadă pe celălalt integral și profilat pe un orizont vast.” – Rainer Maria Rilke

“Unele dintre cele mai mari provocari in relatii provin din faptul ca cei mai multi oameni intra intr-o relatie cu scopul de a obtine ceva; ei incearca sa gaseasca pe cineva care ii va face sa se simta mai bine. In realitate, singura cale pentru ca o relatie sa dureze este daca vezi relatia ta ca un loc in care te duci pentru a oferi ceva… si nu un loc in care mergi pentru a lua ceva.” – Anthony Robbins.

Cei mai multi oameni se casatoresc, presupunand ca o casatorie este o cutie frumoasa incarcata cu toate lucrurile la care ei viseaza de foarte mult timp: companie, dragoste, intimitate, prietenie, rasete, securitate financiara, bucurii, necazuri si sarcini injumatatite. Cei mai multi oameni isi aleg partenerul pentru ca ei cred/ spera/ presupun ca tot ce au gasit alaturi de aceasta persoana va continua sa fie din ce in ce mai bine.

Dar adevarul este ca, la inceput, o casatorie sau o relatie intima doar ne ofera sa gustam putin din viata. Cutia este incarcata cu mici probe… in curand, aceasta cutiuta va fi goala. Cu exceptia cazului in care ambii parteneri incep sa puna lucruri in ea… lucruri precum dragoste, bunatate, apreciere.

Nu exista iubire in casatorie… iubirea este in oameni. Si oamenii fie pun dragostea in casatorie, fie o pastreaza doar pentru ei.

Nu exista romantism in casatorie. Oamenii trebuie sa adauge romantism si pasiune in relatia lor, astfel aceasta se va transforma in prietenie.

Un cuplu trebuie sa invete arta de a face compromisuri, de a oferi, de a aprecia, de a iubi, de a sacrifica, de a comunica, de a aprecia, de a ierta, de a accepta…. Cu alte cuvinte, un cuplu trebuie sa stie sa pastreze cutia completa… sau, altfel, cutia se va goli. Asta se intampla atunci cand una sau ambele persoane scoate mai mult decat a pus… cutia se goleste mai repede.

Pentru a mentine cutia casatoriei/ a relatiei completa este necesar ca ambii parteneri sa lucreze la relatia lor (sa iubeasca fara limite, sa ofere la fel sau chiar mai mult decat iau, sa ierte, sa incerce sa fie mai buni) si sa incerce tot timpul sa aduca o varianta imbunatatita a lor in acest parteneriat (si sa nu fie in relatie doar pentru a exploata ce are de oferit cealalta persoana).

10 sfaturi de viata

1. Incepe acolo unde esti. Foloseste-te de ceea ce ai. Fa tot ce poti.

2. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

3. Nimic nu valoreaza mai mult decat ziua de azi.

4. Daca fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problema.

5. Multe dintre esecurile vietii apartin unor oameni care nu au realizat cat de aproape sunt de succes atunci cand renunta.

6. Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea si plictiseala.

7. Exista doua tipuri de oameni care iti vor spune ca nu poti face o diferenta in aceasta lume. Cei care se tem sa incerce si cei care se tem ca vei reusi.

8. Gaseste curajul de a-ti urma inima si intuitia. Cumva ele stiu deja ceea ce iti doresti cu adevarat sa devii. Restul este pe plan secund.

9. Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Daca o faci, te jignesti pe tine.

10. Daca nu iti place ceva, schimba-l. Daca nu il poti schimba, schimba-ti atitudinea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide