Tipuri de oameni de care nu ai nevoie in viata ta, mai ales, evita sa fii prieteni cu ei!

Tipuri de oameni de care nu ai nevoie in viata ta, mai ales, evita sa fii prieteni cu ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2018 in LifeStyle

“Cel mai bun prieten este doar acela care, cand ne doreste binele, ni-l doreste de dragul nostru, chiar daca nimeni nu o afla.” – Aristotel

Ai întâlnit în viața ta oameni care pretindeau că sunt prietenii tăi? Ai ajuns să ai încredere în ei, să îți petreci timpul în compania lor, însă și-au arătat adevărata față. Poate că s-au purtat urât cu tine, te-au ignorat când aveai nevoie de ajutorul lor sau te-au folosit pentru a obține ceva.

Iată câteva tipuri de prieteni de care nu ai nevoie în viața ta!

Ce tipuri de prieteni ar trebui să eviți?

1. Cel care face complimente

Este o parte a naturii umane faptul că ne place să primim complimente și tindem să ne placă și oamenii care ne complimentează. Însă oamenii care îți fac complimente și te copleșeșc cu laude încearcă să se apropie repede de tine. Te-ai întrebat vreodată de ce au vrut să se apropie atât de repede de tine? Care sunt scopurile lor, au probleme de încredere și sunt persoane bune sau vor ceva de la tine, altceva decât prietenia ta?

“Prietenia inseamna a fi frate si sora, doua suflete ce se ating fara sa se confunde, doua degete ale aceleiasi maini.” – Victor Hugo

2. Manipulatorul

Manipulatorul poate fi unul din cele mai periculoase tipuri de prieteni falși, deoarece acesta este cel mai dificil de observat. Manipulatorul este eficient numai când ți-a câștigat încrederea și aprecierea, atunci fiind momentul în care comportamentul său intră în jos. Un prieten adevărat ține întotdeauna cont de gândurile și sentimentele tale, pe când manipulatorul nu. Nu te aștepta ca acest tip de prieten să rămână alături de tine și după ce și-a atins țelul.

“Numesc prietenia o arta pentru ca isi pune intrebari, se corecteaza neincetat si semneaza o pace care evita razboaiele iubirii.” – Jean Cocteau

3. Cel care te imită

Imitatorul nu este atât de mult un prieten, pe cât este fanul tău.

Cel care te imită este dispus să renunțe sau să modifice orice aspect al personalității sau caracterului său pentru a te imita. Scopul său final este unul incert, dar pentru acesta există un aspect al personalității tale pe care și-l dorește. Prietenii adevărați te provoacă să crești și să înveți lucruri. Când vine vorba de imitator, ai de-a face doar cu o imagine într-o oglindă.

“In vremurile bune, prietenii ne cunosc. In vremurile grele, noi ii cunoastem pe ei.” – John Collins

4. Rivalul

Rivalul este cel mai puțin subtil dintre toți prietenii falși. Din păcate, acest tip de prieten este des întâlnit. Ai avut vreodată un prieten care, orice ai fi menționat că ai făcut, spune imediat ceva pentru a fi în centrul atenției? Acesta este un rival. Fiecare realizare pe care tu o ai este o provocare pentru el, nu ceva care ar trebui sărbătorit. Dacă îți cumperi un televizor, rivalul își va lua unul mai mare. Dacă îți găsești un hobby nou, se va da peste cap pentru a deveni mai bun decât tine. Iar atunci când nu te poate învinge, încearcă să-ți strice bucuria, încetând să devină prietenul tău, ulterior devenind inamic.

“Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.” – Gabriel Garcia Marquez

“Adevarata dragoste e foarte rara. Adevarata prietenie e si mai rara.” – La Rochefoucauld

“Un prieten adevarat e mai pretios ca un inger.” – Nichita Stanescu

“Un prieten adevarat e o persoana care e alaturi de tine cand si-ar dori sa fi fost in alta parte.” – Len Wein

“Prietenul adevarat este acel care te sfatuieste de bine, nu acel care iti lauda nebuniile.” – Andre Malraux

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!