Țineți cont de modul în care oamenii se raportează la voi: acesta arată cine sunt ei cu adevărat

Țineți cont de modul în care oamenii se raportează la voi: acesta arată cine sunt ei cu adevărat

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Trebuie să înțelegeți un lucru: un mincinos vă va acuza de minciună, iar un trădător vă va acuza de trădare. Una dintre cele mai dificile aspecte ale relațiilor umane este înțelegerea adevăratei naturi a celuilalt om.

Niciodată nu vom putea cunoaște o persoană în totalitate într-o singură zi, uneori nu o putem cunoaște în totalitate nici măcar într-o viață. Este un proces care necesită timp, deoarece oamenii de obicei încearcă să ascundă anumite aspecte ale personalității lor reale și pun o mască pentru a părea mai buni decât sunt de fapt.

Problema constă în faptul că, în relația cu cei din jurul nostru, se activează un mecanism de apărare prin care ne protejăm de judecățile și opiniile care ne-ar putea afecta psihicul. Cu toate acestea, nu toți oamenii care ascund adevărata lor natură o fac din motive nevinovate.

O persoană care se simte vinovată, vă va face responsabili pentru tot

Cel mai bun mod de a vedea pe cineva așa cum este în realitate este să acordați atenție modului în care se raportează la voi. Sentimentul de vinovăție este un factor extrem de puternic, care adesea îi determină pe oameni să își îndrepte agresiunea nejustificată asupra celor din jur, dezvăluind astfel o parte din ei pe care ar vrea să o ascundă.

Dacă cineva vă acuză pe nedrept de ceva ce nu ați făcut, în special având doar dovezi minime pentru a susține acuzațiile lor, cel mai probabil, ei se simt vinovați pentru un anumit lucru și vor să îi facă pe alții să se simtă vinovați.

Un mincinos vă va acuza de minciună

La început, poate părea că glumesc, pentru că nici măcar nu vă puteți imagina că sunteți acuzați de astfel de lucruri. Cu toate acestea, ei vor continua să spună că mințiți, iar acuzațiile lor vor fi atât de insistente încât vă veți îndoi chiar și de propria percepție a realității.

În realitate, poate că această persoană nu are intenția să vă manipuleze. Poate că totul se datorează faptului că s-a obișnuit atât de mult cu minciuna din jurul lor, încât au încetat să aibă încredere în ceea ce spun ceilalți oameni. Primul gând care le vine în minte când aud cuvintele voastre este: „Sigur minte”.

Este o situație destul de incomodă, dar dacă cineva vă acuză de minciună, ar trebui să purtați o discuție deschisă și să le explicați adevărul.

Un trădător vă va acuza de trădare

Aceasta este acuzarea clasică, în cea mai bună formă. O să vă stresați foarte mult întrebându-vă de ce partenerul vostru este atât de obsedat să demonstreze că l-ați trădat, când voi nici măcar nu v-ați uitați la altcineva.

Atunci când sunteți prinși în fapt este normal să fiți luați la rost, dar în restul timpului este nedrept să aveți parte de acuzații împotriva voastră constant, dacă știți că nu ați făcut nimic rău. Dacă partenerul vostru se comportă ca un invidios și vă cere explicații pentru fiecare conversație cu cineva străin – acest comportament este foarte imatur și extrem de obositor.

Motivul este simplu: îndoiala cu privire la fidelitatea voastră le aduce aminte de propria lor tendință de a trăda. Cel mai probabil, ei nu numai că au avut experiența trădării în relațiile lor anterioare, dar continuă să o facă și acum, acuzându-vă fals de necredință.

De aceea, credința lor în fidelitatea voastră pare prea bună pentru a fi adevărată, deoarece le este mai comod să creadă că sunteți la fel de vinovați ca și ei înșiși.

Oamenii nesiguri pe ei îi vor face pe alții să se simtă nesiguri

Aceasta este principala cauză care îi determină pe „haterii” de pe rețelele de socializare (bullying cibernetic) și pe cei care se amuză pe seama altora să se comporte în acest fel. Râsul de cineva din cauza stilului lor de viață, a imperfecțiunilor fizice sau a problemelor psihologice este un semn clar al unei lipse profunde de încredere în sine.

,,Haterii” de pe internet găsesc întotdeauna un punct slab în victimele lor și încep să lovească nemilos. Dacă vă veți întâlni vreodată cu acești oameni, veți descoperi că au probleme serioase de autoevaluare. Fiecare „hater” se confruntă cu un complex de inferioritate și râsul pe seama altora pare o modalitate minunată de a se simți puternic.

Nu permiteți nimănui să vă afecteze încrederea de sine. Dacă observați că cineva se poartă necorespunzător cu voi, spuneți-i că nu este bine ce face. Nu sunteți o jucărie pe care alții o pot bate pentru a-și depăși sentimentele de furie. Sunteți o persoană care merită să fie tratată cu respect.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!