Tine minte ca ceea ce faci zi de zi contează mai mult decât ceea ce faci din când în când

Tine minte ca ceea ce faci zi de zi contează mai mult decât ceea ce faci din când în când

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Loviturile vieții nu sunt numai distructive, ci și constructive; ca loviturile ciocanului în dalta unui sculptor priceput.” – [Octavian Paler]

“Ceea ce faci zi de zi contează mai mult decât ceea ce faci din când în când” – Este un mesaj pe care l-am vazut pe pagina de Facebook a Institutului Gottman.

Daca stai bine si analizezi, dinamica de cuplu este cel putin haioasa – oamenii abia asteapta marile momente, ignorand aproape total micile clipe.

Ei bine, partea proasta este ca tocmai micile clipe alimenteaza marile momente (gesturi).

Da, cei de la Institutul Gottman au dreptate – “ceea ce faci zi de zi conteaza mai mult decat ceea ce faci din cand in cand”. Sigur ca si un buchet de flori conteaza, sigur ca si o vacanta iti umple sufletul de bucurie, sigur ca si un parfum sau un inel reprezinta gesturi frumoase.

Pe de alta parte, toate aceste “mari” momente palesc in fata unei priviri pline de iubire, in fata unei imbratisari din tot sufletul, in fata unui sarut plin de intelesuri. Daca iubirea nu exista in celalalt, toate obiectele enumerate mai sus sunt doar obligatii!

Am senzatia ca uitam sa ne privim unul pe celalalt zilnic, am senzatia ca am ajuns sa ne programam fericirea – doar de Sarbatori, in perioadele de vacante, in week-end-uri si cu ocazia zilelor de nastere.

In rest, avem tot timpul din lume sa ne distrugem reciproc prin ignorare, repros, cicaleala, control si sete de putere.

Interesant este ca oamenii care nu sunt atenti la clipa, sunt foarte pretentiosi cu marile momente. “Ahaaa, nu mi-ai adus si mie un buchet de flori de nu stiu cat timp. Nu iti pasa de mine! Stiam eu ca asa esti” – spune ea.

“Da, este adevarat, nu ti-am adus, dar ti-am sadit iubire in suflet in fiecare clipa” – ar putea raspunde el.

Nasol este momentul in care oricat te-ai chinui sa sadesti iubire, obtii doar taskuri. Acolo e nasol!

Din pacate, foarte multi oameni gresesc in relatii incercand sa impuna marile momente! Mi se pare o greseala fantastica. Iubirea nu este ceva ce fluturi, nu este un inel cu care te dai mare. In definitiv ce este un inel? Un obiect de fala in randul prietenilor (sau prietenelor) sau o incununare a iubirii dintre doi oameni?

Atunci cand iubesti cu adevarat, chiar nu te mai intereseaza ce fel de piatra porti pe deget sau cate carate are inelul. In locul aurului poate fi un tatuaj sau o simpla sfoara.

Iubirea nu poate fi redusa la obiecte. In schimb, ea este un ocean de clipe si trairi… sublime! Relatiile nu se strica din cauza absentei gesturilor mari, ci din cauza ne-grijii vis–a-vis de clipele mici. De acolo se rup.

Asa ca da, oamenii lui John Gottman au dreptate – “ceea ce faci zi de zi conteaza mai mult decat ceea ce faci din cand in cand”. Pacat ca multi ignora aceasta lectie…

“Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le putem face este să ne găsim scopul în viață. Cred că fiecare se naște cu un scop unic și foarte personal și că, dacă trăiește în funcție de acest scop, dacă îl exprimă și îl realizează, va fi fericit.” – [Jack Canfield]Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!