Tine cont de visele tale pentru ca aceste sunt proiectele tale de viitor!

Publicitate

”Să nu uităm niciodată că visele nu sunt dorințe, ci sunt proiecte de viață. Dorințele sunt intenții superficiale. Cel care se antrenează spre a fi un etern ucenic, aventurier și visător, nu îmbătrânește niciodată psihic și nu-și pierde inventivitatea, chiar dacă trupul poartă amprenta timpului”, spune Augusto Cury în cartea sa, ”Minți sclipitoare, minți antrenate”(Ed. For you).

Deci, visele nu sunt dorințe, ci proiecte de viață. Ceea ce visăm, ceea ce ne imaginăm este un…proiect de viață. Dar, oare, de câte ori visăm noi inconștient? De câte ori visăm din cale afară de urât, de haotic, de habotnic și de rău, de câtre ori nu anticipăm în imaginație tot ce-i mai rău, tot ce n-am vrea vreodată să se întâmple, tot ce ne displace profund și ne deprimă?

De câte ori nu ne amintim evenimente de viață tulburătoare și visăm că ele s-ar putea repeta, ne cuprinde frica, îndoiala, neliniștea și angoasa, dar continuăm să proiectăm același vis urât, același coșmar diabolic fără măcar a fi conștienți de asta? Multe dintre visele noastre sunt inconștiente. Mulțime de vise barbare prind viață, devin realități și, atunci când le privim și le pipăim în existență, gândim doar că ”am avut dreptate, ne-am gândit noi că așa se va întâmpla”.

Ba, putem chiar să fim fericiți pentru calitățile noastre de clarvăzători, fără a înțelege că am visat inconștient și, prin asta, poate că ne-am creat proiectul în minte, cum arhitectul își desenează clădirea pe hârtie.

A visa, a-i da frâu liber imaginației, a-i da frâu liber minții și a controla, în același timp, visul, a fi conștient de vis, conștient că ești în el și, în același timp, că el poate deveni însăși viața ta înseamnă mai mult decât a trăi inconștient. Înseamnă să înțelegi dimensiunea gândirii tale și puterea ei.

Înseamnă să accepți că lumea nu-i doar o îngrămădire haotică de materie, iar emoțiile, sentimentele și gândurile tale nu-s doar consecințe ale substanțelor chimice eliberate de creier. Bătrânețea psihică este o consecință a gândirii inflexibile, intolerante și încorsetate în visuri urâte. Bătrânețea psihică nu-i cauzată de visul însuși, cât de visul inconștient, de visătorul care desenează în minte aceleași peisaje îmbrăcate în culori negre, aspre și dureroase.

Publicitate

Dimpotrivă, tânăr psihic este acela care poate visa tot ce-i mai frumos, sperând că într-o zi se poate realiza.

Și dacă nu se realizează? Ce dacă nu se realizează? Însăși starea de vis fericit te întinerește lăuntric și o face instantaneu. Ce dacă visul nu se întrupează? De câtre ori nu ne înfricoșăm de visele existente doar în gânduri, în imagini, în emoții? De câte ori nu ne este teamă de lucrurile pe care le vedem doar în vis? De ce n-am inversa situația, de ce n-am accepta ca-n locul visului înfricoșător să așezăm un vis deliberat, un vis plăcut, ceva ce ne face bucurie doar..în minte?

Sigur că realitatea negativă, fie ea și pur mentală, ne atrage atenția, ne ține strâns legați de obiceiuri, de angoase și temeri. Negativul are putere și-n vis. Coșmarul prinde forța unei întâmplări reale, dar noi nu observăm asta și, mai ales, nu știm că putem schimba un vis urât cu un vis frumos. Că-i mult mai benefic pentru ființa noastră să ne îngrijim visele așa cum îngrijim florile. Că endorfinele se revarsă în trupurile noastre chiar și atunci când visăm iubirea, nu doar când o trăim…într-o poveste.

Lumea noastră lăuntrică ne poate întineri chiar dacă avem 100 de ani. Lumea noastră interioară este o lume în întregime liberă, frumoasă și maleabilă. Ea urmează intenția noastră, ea urmează gândul, iar visul conștient, deliberat ne poate aduce uneori tot atât de multă bucurie, stabilitate și speranță ca și poveștile cele mai frumoase ale vieții noastre. A visa deliberat înseamnă a gândi conștient, a gândi ce vrem și ne face fericiți, nu invers. A lăsa visele urâte să curgă prin mintea noastră e ca și cum am lăsa mintea să ne creeze răul.

Să fim atenți la visele noastre cu ochii deschiși, căci aici se poate să fie sursa unora dintre cele mai negre situații de viață pe care le trăim. A visa ce vrei înseamnă a avea un control asupra minții tale și, desigur, un control asupra vieții tale!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Nu intra in viata unui om daca nu vrei sa-l ajuti, decat sa-ti dai cu parerea si sa il judeci! Numai el stie cate a indurat pana acolo, sa ne dam cu parerea e usor…

Publicitate

“Oamenii sunt judecati ca fiind mareti datorita trasaturilor lor pozitive , si nu din cauza absentei greselilor.” – Anonim

Multi oameni au prostul obicei de a intra cu bocancii in viata apropiatilor fara ca cineva sa le fi solicitat parerea, ori exista altii care, desi li se cere ajutorul stau cu mainile incrucisate asteptand reglari ale unor conturi mai vechi cu respectiva persoana. Deci… cum e mai bine, sa te bagi sau sa nu te bagi?

In acest articol vei vedea ca pe calea spirituala e mai bine sa nu te bagi daca nu vrei cu adevarat sa ajuti. Citeste si trage invataturile necesare care te pot ajuta pe tine si pe altii sa va imbunatatiti relatiile cu cei din jur.

In general, cand dorim sa ne implicam in viata cuiva, adica sa il ajutam, este bine sa luam in calcul faptul ca nu suntem siguri de rezultat. Oricat de bine intentionati am fi, consecintele nu vor fi de fiecare data cele pe care le asteptam.

Acest fapt se datoreaza vibratiei la care se gaseste persoana in cauza in raport cu noi si in raport cu situatia. Daca intentia noastra este positiva, avem sanse sa gasim cea mai buna solutie, deci ne putem astepta la un rezultat favorabil.

Daca intentia noastra este de razbunare sau de a castiga un profit, nu trebuie sa ne punem prea mari sperante. Toate sunt calculate,toate se intorc asa cum au plecat,din locul din care au plecat. Rolul nostru in viata cuiva trebuie sa fie pozitiv in orice situatie.

Toate intentiile noastre trebuie sa fie,de asemenea, de a face bine, de a sluji un interes benefic pentru toata lumea, in caz contrar ne vom « incarca » si noi viata cu probleme gratuit.

Nu-ti impune punctul de vedere !

Publicitate

Plecand de la ideea ca vrem sa ajutam pe cineva, acolo investim timp, bani, energie. Ne asteptam ca lucrurile sa iasa asa cum vrem noi, cum am gandit noi inainte de a ne implica. Cum nu totdeauna se intampla astfel, multi dintre noi avem tendinta de a ne impune punctul de vedere pe premisa ca « iti doresc binele, tu nu mai vezi corect ce se intampla ».

In aceste momente facem cele mai multe greseli. Noi vrem sa fie ca noi, dar nu pentru noi este venita aceasta situatie, nu este lectia noastra,deci socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Ce ar trebui sa facem intr-un astfel de moment ? Sa ramanem detasati, sa ne mentinem opinia, fara a incerca sa o impunem cuiva. Daca, intamplator, punctul nostru de vedere va fi respectat si lucrurile ies buna la final, noi trebuie sa fim multumiti ca am contribuit la binele cuiva.

Daca lucrurile ars ta exact invers, trebuie sa ne detasam si sa incercam sa vedem daca am fi avut si alte variante de actiune, daca am evaluat corect situatia, daca am fost obiectivi.

Sa incercam, asadar, sa fim din ce in ce mai saritori, mai amabili,cu cei de langa noi. Sa incercam sa fim mai buni in orice conjunctura si sa evitam sa ne atribuim merite care nu sunt ale noastre.

Sa ne lasam ghidati de divinitatea din noi,careia ii suntem datori cu fiecare respiratie, iar motivatia noastra in orice imprejurare trebuie sa fie inalta, mareata, dincolo de limitele umane, cu fata indreptata spre divinitate. In acel moment ne vom juca rolul de facator de bine, fara a astepta recompense si fara a deturna adevarul.

Acesta este,de fapt, mesajul Mantuitorului nostru Iisus Hristos, acela de « a iubi aproapele ca pe tine insuti »,mesaj universal valabil chiar si dupa 2000 de ani.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet