Ti s-a intamplat vreodata sa crezi ca ajuti un prieten si apoi sa-ti dai seama ca ai hranit un dusman?

Ti s-a intamplat vreodata sa crezi ca ajuti un prieten si apoi sa-ti dai seama ca ai hranit un dusman?

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2018 in De Suflet

„Prietenii falsi sunt ca umbrele noastre. Stau aproape de noi atunci cand suntem in lumina soarelui si ne parasesc de indata ce pasim in intuneric.” Christian Nevell Bovee

Se întâmplă de multe ori să ne destăinuim și să avem încredere deplină în oamenii care ne vor trăda pe viitor. Acești “prieteni” sunt mai periculoși decât oricare dușman, pentru că un inamic nu poate dezvălui tainele necunoscute ale sufletului.

Adevaratii prieteni sunt acei oameni la care poti apela pentru aproape orice, deoarece stii ca acestia vor fi intotdeauna de partea ta si la bine si la greu. Prietenii falsi isi arunca imediat masca pe care o poarta in momentele in care ai nevoie de un sprijin. Foloseste-te de acest mic ghid pentru a-ti da seama care sunt adevaratii tai prieteni!

1. Iti ofera un sprijin in toate eforturile tale

Un adevarat bun prieten te va incuraja in toate eforturile tale! Fie care este vorba de urmarea unor cursuri de dans sau de schimbarea carierei, un prieten adevarat va fi acolo, alaturi de tine, la fiecare pas pe care-l faci.

2. Iti iubeste latura prostuta a personalitatii tale

Fiecare dintre noi avem momentele noastre in care ne place sa ne prostim. Un prieten adevarat iubeste acele momente! De fapt, daca este un prieten adevarat s-ar putea sa se alature tie in crearea unor astfel de momente.

3. Te iarta pentru tot

Fiecare dintre noi gresim la un moment dat in relatiile noastre de prietenie. In cazul unui prieten fals o greseala te poate costa o prietenie. Prietenii adevarati sunt constienti de faptul ca la un moment dat vei face greseli. Acestia te vor ierta deoarece pun un pret mult mai mare pe relatia de prietenie dintre voi decat pe greseala pe care ai facut-o.

4. Iti apara intotdeauna spatele

Nu este o chestiune de cine de partea cui este, sau de tipul problemei, sau daca ai gresit sau nu – un prietn adevarat iti apara intotdeauna spatele, indiferent de ceea ce se intampla. Acesta va fi mereu de partea ta si va lupta alaturi de tine fara sa puna prea multe intrebari. Asta ar face orice prieten adevarat!

5. Te lasa sa-ti explorezi interesele

Pe masura ce crestem, descoperim noi interese si, uneori, acestea par a fi mult prea neobisnuite pentru noi insine. Prietenii falsi vor face haz de tine si iti vor cere sa respecti status quo-ul cu care i-ai obisnuit. Un prieten adevarat te va lasa sa-ti faci treaba si te va incuraja sa explorezi aceasta nou latura a personalitatii tale.

6. Iti cunoaste toate ciudateniile tale si le accepta

Fiecare dintre noi avem ciudateniile noastre. Probabil unii dintre noi suntem irascibili dimineata sau atunci cand nu suntem odihniti suficient. Doar adevaratii tai prieteni iti cunosc toate aceste mici secrete si tot ei sunt cei care le respecta. Nimeni altcineva nu te cunoaste la fel de bine cum o fac adevaratii tai prieteni. Faptul ca acestia observa toate acele caracteristici neobisnuite ale tale este un semn bun, dar este la fel de important sa le si respecte!

7. Se intereseaza de tine in mod constant

Prietenii falsi te contacteaza doar in momentele in care au nevoie de ceva sau daca vor sa afle o barfa sau doua. Prietenii reali te vor contacta oriunde si oricand, deoarece acestia sunt interesati tot timpul sa afle ce se intampla cu tine. Ei nu simt nevoia sa afle cele mai recente barfe in legatura cu relatia voastra. Ei isi doresc, probabil, sa afle ce ai mancat azi la pranz.

8. Iti pastreaza secretele

In cazul in care in viata ta exista o persoana in care ai incredere ca nu va impartasi secretele tale personale celorlalti, atunci acea persoana este un prieten adevarat. Prietenii falsi iti vor trada secretele ca si cand pentru tine acestea nu inseamna nimic. Un prieten adevarat valoreaza foarte mult increderea si iti va pazi secretele ca si cand acestea sunt sacre.

9. Nu trebuie sa te imbraci pentru a-i impresiona

In cazul in care este necesar sa te imbraci frumos, sa-ti aranjezi parul, sa te asiguri ca mirosi frumos doar sa fii alaturi de el – atunci este necesar sa stii ca te afli in preajma unui prieten fals. Un prieten adevarat te va lasa sa treci pe la el si in pantalonii tai de trening murdari sau cu parul nearanjat. In cel mai rau caz va face o gluma, dar nu le va pasa deloc daca esti sau nu aranjat. Acestia vor doar sa-si petreaca timpul in compania ta.

10. Isi fac timp pentru tine

Nu conteaza daca au la dispozitie doar o ora intre serviciu si cursul lor de dans, un prieten adevarat isi va face timp sa treaca sau sa te invite la un pahar de vorba in orice moment. Nu este o chestiune de timp, este o chestiune de a dori sa petreaca timpul in compania ta si nu in singuratatea propriei persoane.

„Adevaratii prieteni sunt aceia care se afla alaturi de noi atunci cand ni se intampla lucruri bune si se bucura de victoriile noastre. Falsii prieteni apar in momentele grele, cu mutra plouata, de „solidaritate” cu noi, dar de fapt suferinta noastra ii consoleaza pentru viata lor mizerabila.” Paulo Coelho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!