Ți-ai detoxifiat ficatul? Iată 9 semne că este plin de toxine!

Ți-ai detoxifiat ficatul? Iată 9 semne că este plin de toxine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul este cea mai mare glandă din organism, care sintetizează hormoni și enzime, neutralizează toxinele și participă la procesele metabolice. Dar sub influența diferiților factori, în timp, este „poluat” cu substanțe toxice. În acest caz, o povară și mai mare cade asupra lui, așa că nu se confruntă întotdeauna doar cu îndatoririle sale. La cele mai mici simptome ale unui ficat afectat, trebuie să consultați imediat un medic.

V-am pregătit 9 semne, la care merită să fiți atenți în primul rând.

Semne ale unui ficat plin de toxine

1. Durere sau greutate la nivelul abdomenului superior

Consumul de grăsimi poate duce la creșterea ficatului. Ca urmare, presiunea asupra pieptului și a abdomenului superior crește. Un stomac balonat este, de asemenea, un posibil semn că ficatul este copleșit de toxine.

2. Greață

Greața este un posibil semn că ceva nu este în regulă cu ficatul. După ce ați consumat alimente grase, este posibil să vă simțiți rău, să fiți atenți la simptome precum greutatea intestinelor, greață, amețeli, uneori vărsături și diaree.

3. Piele sensibilă și îngălbenirea albului ochilor

Dacă ficatul este plin de toxine, acesta va semnala prin piele și va provoca iritații și erupții cutanate. Chiar și sclera (albul ochiului) poate deveni galbenă. Acest lucru se întâmplă atunci când există prea multă bilirubină în sânge, pe care ficatul nu o poate transforma în compuși siguri.

4. Oboseală și slăbiciune

Persoanele cu probleme hepatice se simt adesea obosite și nu au apetit. Când aceste semne sunt persistente și nu sunt asociate cu oboseala normală, solicitați asistență medicală.

5. Temperatură

În unele cazuri, dacă sunt probleme cu această glandă, pacienții suferă de dureri abdominale, se simt foarte obosiți. Dacă aveți aceleași simptome, asigurați-vă că vă monitorizați temperatura corpului. Dacă aveți o creștere, acesta este un posibil semnal al prezenței unui proces inflamator sau infecțios.

6. Dureri musculare

Dacă mușchii și articulațiile sunt în mod constant dureroase sau aveți vânătăi pe piele și picioarele umflate, aceasta poate fi o încălcare a activității funcționale a ficatului.

7. Schimbarea culorii urinei și a scaunelor

Urina dvs. poate deveni mai întunecată și scaunele mai deschise dacă ficatul nu funcționează bine.

8. Mâncărimi ale corpului

Pielea dumneavoastră poate avea mâncărimi din cauza congestiei biliare. Acesta este modul în care organismul reacționează la toate toxinele acumulate pe care ficatul nu le-a putut detoxifica.

9. Sângerări

Un simptom rar, dar totuși aparent în cazul unui ficat intoxicat. Sângerările nazale frecvente sau vânătăile fără un motiv aparent sunt asociate cu deficiențe ale factorilor de coagulare din cauza funcției hepatice slabe.

În fiecare caz, în funcție de motivele care au cauzat supraîncărcarea ficatului cu toxine și de natura acestor substanțe toxice, simptomele pot varia. Prin urmare, este necesar un consult medical!

De ce trebuie protejat ficatul?

Ficatul este un filtru care curăță în mod constant sângele uman de substanțe dăunătoare organismului. Are o mulțime de „dușmani” de care ar trebui să scăpați pentru ca acest organ să funcționeze corect.

Iată cele mai rele obiceiuri pentru ficat:

  • alcool;
  • alimente grase;
  • lipsa activității fizice;
  • luarea suplimentelor pentru scăderea în greutate;
  • utilizarea frecventă a analgezicelor;
  • unele medicamente.

Alimente pentru un ficat sănătos

Pentru ca ficatul să fie sănătos, este necesar nu numai să renunți la obiceiurile rele și să-i învingi pe toți „dușmanii” acestuia, ci și să mănânci corect. Am făcut pentru dvs. o listă cu cele mai benefice alimente pentru sănătatea lui.

  • un consum suficient de apă.
  • brânză de vaci.
  • turmeric
  • miere de albine.
  • cereale integrale.
  • fructe: mere coapte, banane, piersici, caise și pere.
  • legume: morcovi, sfeclă, conopidă, dovlecei.

Salvați acest articol și distribuiți-l prietenilor dvs. Astfel de informații pot fi utile cuiva!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!