Test psihologic – Trauma din copilărie: ceea ce v-a împiedicat să trăiți încă din copilărie

Test psihologic – Trauma din copilărie: ceea ce v-a împiedicat să trăiți încă din copilărie

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateTeste de Personalitate

Psihologii spun că problemele și comportamentele la vârsta adultă încep în leziunile sau complexele copilăriei. Alegeți o imagine fără să vă gândiți și aflați ce v-a influențat cel mai mult în copilărie.

Imaginea 1. Este posibil ca, în copilărie, să nu fi primit dragoste și recunoaștere de la familia ta. Din acest motiv, încă suferiți de o stimă de sine scăzută și vă este foarte frică să vă confruntați cu critici, respingeri și chiar să transmiteți vă exprimați nemulțumirea. Înainte de a cere ceva de la rude sau prieteni, te gândești mult timp, creând problema acolo unde cel mai adesea nu există.

Te gândești la orice cuvânt jignitor, căutând vina în tine. Dar gândiți-vă câte cuvinte spun oamenii așa, din furie sau pentru că nu aveau chef. Chiar dacă vi se refuză o cerere, lumea nu se va opri aici.

Imaginea 2. Credința ta în cei dragi în copilărie a fost puternic zdruncinată. Probabil că ți s-a promis jucăria dorită dar nu ți-au cumpărat-o. Cel mai probabil, problema a fost și mai gravă iar unele lucruri foarte importante pentru voi, cei apropiați, nu le-au apreciat și, poate, chiar au râs de dorințele voastre. Prin urmare, știați de mult că nu puteți avea încredere în nimeni și vă bazați întotdeauna numai pe voi înșivă.

În general, acest lucru nu este rău, oamenii din această categorie obțin adesea un mare succes în carieră, știință sau afaceri. Umorul tău este cinic, iar reacțiile tale pot părea chiar reci din punct de vedere emoțional.

Imaginea 3. În copilărie ai avut o perioadă în care te-ai simțit ca un străin. Este posibil să fi fost subestimat de părinți sau să fi fost tachinat la școală din cauza a ceea ce ați făcut. De aceea ai nevoie de laude pentru orice realizare. Aveți tendința de multe ori să priviți în jur și să întrebați dacă faceți ceea ce trebuie?

Acest lucru se manifestă nu numai în viața personală, ci și în muncă. Este atât de important pentru tine să faci totul perfect, încât în ​​căutarea idealului să uiți de interesul și dorințele tale.

Aruncați o privire în interiorul vostru și înțelegeți – ce anume faceți, nu pentru a mulțumi pe cineva, ci exclusiv pentru voi? Fii puțin egoist și te va ajuta nu numai să găsești calea cea bună în viață, ci și să realizezi mult mai mult decât acum.

Imaginea 4. Poate în copilărie ai fost foarte influențat de pierderea cuiva drag. Și acum îți este foarte frică să nu pierzi pe cineva din jurul tău, te chinuie teama unei posibile singurătăți, care astăzi în viața ta poate să nu existe. Dar, din cauza anxietății și a tendinței către gânduri negative, puteți pierde cu adevărat prietenii.

Este timpul să înțelegeți că, în mare parte, mediul nostru reflectă ceea ce suntem acum. Chiar dacă dintr-un motiv oarecare vă despărțiți de un prieten sau iubită, iubit sau chiar soț, trebuie să înțelegeți că nu acesta este sfârșitul. Există milioane de oameni în lume și, după un timp, vor apărea cu siguranță oameni noi în viața ta și nu ar trebui să-i respingi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!