Alege un mar si afla ce caracteristica ti se potriveste cel mai bine!

Publicitate

Un test interesant care te descrie perfect in marea majoritate a cazurilor! Alege un mar de mai jos si afla ce caracteristica ti se potriveste cel mai bine!

1. Fire optimistă și pasională

Ești o fire extrem de pasională. Ai nevoie de dragoste adevărată și ți-e frică mereu că nu o vei găsi. Ești o fire agreată de toată lumea, însă pe inima ta au rămas suficiente cicatrici. De fiecare dată, aștepți înțelegerea celorlalți și îți place să ții unii și aceiași oameni lângă tine și ai o abordare foarte simplă față de ei. Recunoști că viața e și așa complicată!

2. Fire stabilă și secretoasă

Ești o fire foarte deschisă la exterior, însă sufletul tău ascunde o grămadă de taine. Îți place să primești și să oferi în egală măsură și ai foarte mare nevoie de societate. Ești persoana care va întinde mâna mereu, atunci când cineva va avea nevoie de ajutor.

3. Fire nestăpânită și imprevizibilă

Te deosebești mult de celelalte firi, pentru că ieși mereu din anonimat cu nebunia ta pozitivă. Ești ca un motor generator de idei și de energie și îți place mereu să fii altfel. Asta, deoarece nu accepți starea lucrurilor și nu te mulțumești cu ceea ce îți este dat. Tinzi mereu spre mai mult!

4. Fire înțeleaptă și deschisă

Ești persoana care savurează din plin cărțile bune și posedă o lume spirituală foarte bogată. Dacă ar exista o metaforă care să te caracterizeze, aceasta este gândirea. Îți plac ideile noi și schimbare. Pentru tine, contează cel mai mult să nu-ți pierzi onoarea și respectul față de sine. Ești independentă, foarte open-minded, iar ceilalți apreciază mult inteligența ta. Te mândrești foarte mult cu realizările tale, dar nu dai asta pe față întotdeauna.

Publicitate

5. Fire empatică și norocoasă

Firea ta empatică te face să fii grijulie și să faci bine de fiecare dată. Personalitatea ta este încrezută că în fiecare zi trebuie să dai ce ai mai bun din tine. Chiar dacă nu schimbi lumea cu asta, reușești să schimbi viețile multor oameni și să primești de la soartă mult noroc.

6. Fire pozitivă 100%

E greu să nu fii interesat de o fire atât de pozitivă și de optimistă ca tine. Îți dai mereu interesul pentru ceilalți și ești mereu aproape de prietenii tăi. Calitatea ta majoră este că umpli fiecare moment cu bucurie și că nu cazi cu duhul. Ai simțul umorului, atragi oamenii ca un magnet și te înconjori mereu cu fericire.

7. Fire energică și de succes

Ceilalți cred că ai o fire stranie, însă energia ta indică de fiecare dată că viața trebuie trăită cu nebunie din aia pozitivă. Te descurci foarte bine, urmând mai multe activități în același timp. Știi foarte bine care e scopul tău și te îndrepți spre el cu multă motivație. Ești o fire însetată de succes și îți urmezi mereu visele. Calitatea ta inedită este că iei decizii corecte și faci alegeri potrivite. Gândești foarte limpede!

8. Fire obiectivă și mărinimoasă

Ești o fire cinstită și corectă, de aceea oamenii au mare încredere în tine. Calitatea ta specială este că iubești viața și o accepți așa cum este, cu bune și rele. Atunci când zâmbești, ești cu adevărat sinceră. Prietenii apreciază bunătatea ta, iar asta e cea mai mare recompensă pe care o poți primi.

9. Fire cuminte și înțelegătoare

Cea mai importantă calitate a ta este că poți ierta, pentru că poți înțelege oamenii. Îți place viața liniștită și moderată, iar gălăgia îți creează mereu dezechilibru. Cel mai mare alint al tău este să ai timp liber, ca să meditezi asupra vieții. Apreciezi mult fiecare început de zi!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate

Incepe Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor – iata care sunt traditiile si obiceiurile

Publicitate

Tradiţii şi superstiţii din Săptămâna Mare şi de Paşti. Obiceiuri străvechi

Perioada de dinaintea Sfântului Paşti, numită şi Săptămâna Patimilor, săptămâna sfânta şi binecuvântată, când credincioşii se pregătesc să primească lumina Învierii, este presărată cu frumoase rânduieli şi obiceiuri străvechi, Pasticare trebuie ţinute din Duminica Floriilor – momentul intrării lui Iisus în Ierusalim – şi până la răstignirea Sa, în Vinerea Mare.

În Lunea Mare, în Marţea Mare şi în Miercurea Mare, trebuie să se cureţe casa, curtea, grădina, livada, să se aerisească, să se termine lucrul la câmp, să se spele geamurile ca să intre lumina. Se spune că dacă în aceste zile, bărbaţii le sunt de ajutor casei şi nevestelor, tot restul anului le va merge din plin.

Joia Mare este ultima zi în care se pomenesc morţii. Femeile trebuie să meargă la biserică să împartă colaci din aluat de post, fructe, miere şi vin, iar bărbaţii să aprindă focuri rituale în curţi, în grădini, pe dealuri, pentru sufletele morţilor care se spune că se reîntorc la casele lor. Tot în această zi, trebuie să se vopsească ouăle, să se coacă pasca şi cozonacii. Tradiţia spune că este bine să păstrezi un ou roşu până la Paştele viitor, şi nu este bine să dormi în această zi. Se crede că cine doarme în Joia Mare, va lenevi tot anul.

În Joia Mare, când au avut loc cele mai importante ritualuri: spălarea picioarelor ucenicilor de către Iisus, Cina cea de Taină, rugăciunea din grădina Ghetsimani şi vinderea lui Iisus de către Iuda, are loc Denia celor 12 Evanghelii. E bine să se aprindă lumânări la ferestre, căci potrivit credinţei populare, în această seară lumea celor vii se întrepătrunde cu lumea morţilor. Tradiţia spune că fetele trebuie să-şi pună 12 dorinţe pe aţă, făcând câte un nod după fiecare evanghelie, dezlegate după Înviere, ca să se împlinească. Aţa se pune sub pernă, ca să-şi viseze ursitul. Mai mult, în credinţa populara, cei care ţin post din Joia Mare şi pana în Paşti vor fi înştiinţaţi de moartea lor cu trei zile înainte de a trece în lumea cealaltă.

În Vinerea Mare, Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, e bine să se ţină post negru, să nu se facă treabă în gospodărie, să nu se pregătească mâncăruri şi să ducem flori la biserică. Se spune din bătrâni că acela care vor ţine postul negru vor fi feriţi de boli tot anul şi vor avea belşug şi spor în toate Cine poate şi are curaj, e bine să se scalde în râuri pentru a fi sănătos tot timpul anului, iar seara să se meargă la biserică pentru trecerea pe sub Sfântul Aer, procesiune simbolizând suferinţa prin care a trecut Iisus pe drumul Crucii. Tot în Vinerea Mare, nu se consumă de oţet şi urzici. Pe cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele i-au fost udate cu oţet.

În Sâmbăta Mare, conform tradiţiei străvechi, femeile se spală pe cap, se piaptănă, se îmbracă în haine curate, se închină şi se roagă la icoane, apoi pot termina toate treburile casei. Vasele în cuptor, trebuie puse doar cu mâna dreaptă, iar numărul tăvilor în care se face cozonacul sau pasca trebuie să fie cu soţ, altfel pot apărea necazuri în anul care urmează. Tot în această zi e bine să se pregătească mielul sacrificat, să se facă ultimele pregătiri pentru masă şi să se pregătească hainele noi pentru Înviere şi un coş cu oua roşii, pască, cozonac, sare, usturoi, friptură de miel.

Publicitate

E bine să mergem la Deniile din fiecare zi ale Săptămânii Mari, unde pe lângă slujbele speciale, se ţin predici pentru sufletele noastre şi pentru iertare de păcate. Săptămâna Patimilor se încheie cu noaptea Învierii, când lumea merge la biserică pentru a lua lumină sfântă de la preot. Altă tradiţie spune în Săptămâna Mare e bine ca toţi credincioşii să ierte şi să se împace cu cei cu care au fost în duşmănie.

La Înviere este bine să te îmbraci cu o haină nouă, îmbrăcămintea nouă , la fel ca şi apa , are un rol purificator.

În ziua de Paşti nu este bine să dormi, pentru că în restul anului vei fi somnoros, vei avea ghinion, viermii vor mânca semănăturile, recolta va fi distrusă şi te va prinde ploaia ori de câte ori vei vrea să lucrezi câmpul.

Lumânarea de la Înviere trebuie păstrata în casă şi aprinsă în caz de boală, calamităţi naturale, supărări.

În dimineaţa Paştelui e bine să priveşti prima dată într-o cofa cu apă neîncepută. Se spune că vei avea vederea buna în restul anului. – Un alt obicei spune că e bine să te speli pe faţă cu apa neîncepută dintr-o cană nouă, în care ai pus un ou roşu, unul alb, un bănuţ de argint şi un fir de iarbă verde, semne ale sănătăţii, prosperităţii şi sporului în toate.

În ziua de Paşti nu se mănâncă oul cu sare, se spune că transpiri tot anul.

Pasca, crucea de pe ea sau anafura sunt considerate de leac, de aceea se păstrează bucăţi din ele peste an.

Cocoşul sfinţit de Paşti se credea a fi o sursă de belşug, sănătate şi dragoste. În vechime oamenii aduceau cocoşi la slujba de Înviere, pe motiv că aceluia căruia îi va cânta primul cocoşul în acea noapte va avea noroc tot anul. Apoi cocoşii erau daţi de pomană săracilor.

La masa de Paşti e bine să mănânci mai întâi un ou, se crede că acesta aduce sănătate trupului pe parcursul anului, apoi
peşte şi pasăre, pentru a fi sprinten precum peştele şi uşor ca pasărea.

Cu cine ciocneşti ouăle vopsite în ziua de Paşti, te vei întâlni în lumea cealaltă.

Dacă păstrezi un ou roşu 40 de zile după Paşti şi nu se strică, vei avea noroc tot anul.

De Paşti se aşeză o bucăţică de fier sub prag , că o protecţie pentru casă.

Dacă prima persoană care îţi intră în casă este bărbat, vei avea noroc tot anul.

De Paşti, există credinţa că cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rude dragi.

Se spune că cei ce mor în duminică de Paşti sânt scutiţi de Judecata divină, sufletele lor ajungând direct în rai.

Copii născuţi de Paşti sânt binecuvântaţi, având o viaţa luminată şi presărată cu noroc toată viaţa.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole