Formarea unei familii impune cuplului anumite responsabilități, pot fi treburi plăcute, sau se pot dovedi a fi un test de forță. Nici în filme nu există familii perfecte. O altă întrebare este ce face o familie prietenoasă?
Folosește-ți intuiția și nu sta pe gânduri prea mult. Încercați să determinați care familie este cea mai prietenoasă.
Pentru a afla dacă o familie este prietenoasă sau nu, este suficient să acordați atenție detaliilor: cum se comportă familia la o plimbare în parc, ce gesturi fac soții, cum se comportă părinții cu copilul. Uneori, doar privind o familie de la o distanță de câțiva metri, poți ghici cu ușurință cât de încrezătoare este relația dintre membrii acestei familii.
Hai să vedem dacă ai identificat familia care este cea mai prietenoasă
Familia nr. 1
Imaginea arată cât de atent își conduce mama fiul de mână. Este evident că au o relație de încredere, ceea ce nu se poate spune despre bărbatul de lângă ea. Se simte că mama separă fiul de tată și nu-i acordă nicio atenție. Poate părea că acest bărbat nu este un membru al familiei.
Familia nr. 2
Părinții care merg în spate seamănă cu o familie obișnuită. Nimic deosebit, dar privind modul în care copilul aleargă fericit în față, nu poți observa că părinții păstrează o distanță între ei. Se poate presupune că familia este complet normală sau încearcă să pară așa din exterior.
Familia nr. 3
Când oamenii sunt fericiți, este greu să nu observi. Familia nr. 3 pur și simplu radiază de fericire: părinții, care se iubesc, nu și-au irosit toată tandrețea unul pentru celălalt în perioada vieții de familie, iar copilul merge cu îndrăzneală lângă ei și se ține ferm de mână tatălui său. Aceasta este o familie prietenoasă, fericită.
Nu există familii perfecte, mulți se confruntă cu dificultăți cel puțin o dată în viață. Dar diferența unei familii puternice constă în sprijinul celor dragi și, pentru a deveni mai uniți, trebuie să urmați câteva reguli ale unei familii fericite.
Cum să schimbi relațiile de familie:
1. Cina cu familia
Părinții vin obosiți de la serviciu, copiii de la școală. Mulți dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a vieții în afara casei: serviciu, studiu, antrenament, cluburi și așa mai departe. Timpul în familie este din ce în ce mai puțin, dar trebuie să încercați să alocați cel puțin o oră pentru o cină în familie. Fiecare membru al familiei va putea să-și împărtășească gândurile, să povestească cum a decurs ziua lui și astfel să păstreze o legătură.
2. Repartizarea responsabilităților de acasă
O decizie voluntară de a duce gunoiul sau de a spăla vasele inspiră încredere în partenerul tău, la fel și atunci când vrei să gătești cina sau să faci curat în casă. Dar este mult mai bine să cădeți mai întâi de acord asupra sarcinilor casnice pe care le poate îndeplini soțul și pe care le poate face soția. Atunci nu vor exista întrebări și certuri neplăcute bazate pe lenevie.
Iar dacă aveți un copil, trebuie învățat să ajute. Divizarea sarcinilor, disciplinele, promovează simțul responsabilității.
3. Odihnă comună
Puteți merge în natură cu familia sau pur și simplu puteți juca jocuri acasă. Este important ca toți membrii familiei să participe. Acesta este un bun prilej de a vorbi sincer, de a vă împărtăși gândurile, experiențele. Așa învățăm să ne susținem unii pe alții, să simpatizăm, să ascultăm.
4. Tradiții de familie și sărbători
Tradițiile sunt o caracteristică a fiecărei familii. Respectarea tradițiilor ridică respectul unul față de celălalt între membrii familiei, îi apropie.
5. Conversații confidențiale
Este foarte important să vă împărtășiți sentimentele cu familia, să vorbiți despre ele. Dacă te simți foarte rău sau fericit, împărtășește acest sentiment cu rudele tale. În momentele de tristețe, nu vei fi singur, iar în momentele de bucurie, vei putea petrece cu cei mai apropiați.
Fiecare familie este specială, iar calea către coeziune și armonie în cercul familiei începe cu tine.
Spune-le prietenilor tăi de pe rețelele sociale cum să întărească relațiile de familie. Scrie în comentarii care familie ți s-a părut prietenoasă și de ce.