Teoria vieților anterioare. Suntem simpli trecători în viața asta. Cum trecem de la o încarnare la alta

Teoria vieților anterioare. Suntem simpli trecători în viața asta. Cum trecem de la o încarnare la alta

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 July 2023 in Spiritualitate

Teoria vieților anterioare presupune că fiecare persoană are un șir de încarnări trecute. Fiecare încarnare ulterioară a fost făcută într-o epocă și într-un loc diferit. Oamenii aveau diferite statute sociale și destine. În fiecare etapă a încarnării lor, oamenii dobândeau noi cunoștințe, experiențe și abilități, care erau păstrate în suflet.

Despre lanțul de tranziții de la o viață la alta

Viața noastră nu se limitează la o singură manifestare în lumea materială, ci continuă în alte domenii ale existenței. După moartea unei persoane, are loc o trecere de la o viață la alta sau manifestarea sa în alte forme de existență.

Reîncarnarea este una dintre modalitățile de trecere între vieți. Acest proces presupune că sufletul unei persoane poate migra dintr-un corp în altul pentru a-și continua dezvoltarea creativă și pentru a-și atinge scopul spiritual. În fiecare viață, trebuie să treacă prin anumite încercări și lecții.

Există teoria legii karmei, în care consecințele acțiunilor unei persoane din viața actuală îi determină destinul la următoarea. În acest caz, fiecare nouă viață aduce oportunități suplimentare de a corecta greșelile și de a atinge un nivel superior de dezvoltare.

Numărul vieților unei persoane depinde de acțiunile karmice anterioare, de alegerea drumului vieții și a destinului, precum și de energia investită în autoeducație și dezvoltare spirituală. Aceasta poate fi limitată de timpul petrecut de suflet într-o lume specifică, după care are loc trecerea sa în altă lume.

Noua viață a sufletului depinde de următorii factori:

  •  datoriile și realizările karmice acumulate de suflet în viețile anterioare;
  •  nivelul de dezvoltare al sufletului și capacitatea sa de a învăța noi experiențe;
  •  alegerea făcută de suflet înainte de încarnare, în special linia familială, mediul de trai, grupul social;
  •  influența lumii fizice asupra sufletului, cum ar fi traumele, bolile, influențele exterioare;
  •  manifestarea liberă a voinței sufletului în viața curentă.

Cum să scapi sufletul de datoriile karmice

Noile forme de viață ale sufletului pot apărea ca rezultat al unei crize, când vechile modele de viață depășite nu mai funcționează și sufletul este nevoit să caute alte oportunități de creștere și dezvoltare.

Cum să-l ajutăm să treacă la o formă superioară de existență la momentul potrivit? Pentru asta, trebuie să scăpăm de datoriile karmice moștenite din trecut în viața actuală.

Datoriile karmice ale sufletului apar din acțiuni care au avut consecințe negative asupra altor oameni sau asupra sufletului însuși. Pentru a scăpa de astfel de datorii, ar trebui să:

1. Să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să recunoaștem că acestea ar fi putut răni alte persoane;

2. Să compensăm acțiunile noastre, de exemplu, să-i ajutăm pe cei care au fost răniți sau trădați de noi, care au devenit victime ale comportamentului nostru;

3. Să practicăm iertarea și compasiunea, atât față de noi înșine, cât și față de ceilalți;

4. Să folosim meditații și practici de conștientizare pentru a înțelege rădăcinile acțiunilor noastre și a evita repetarea greșelilor în viitor;

5. Să ne implicăm în practici spirituale care ne vor ajuta să realizăm legătura noastră cu toate ființele vii și să îmbunătățim relațiile noastre cu ele;

6. Să trăim în armonie cu natura și cu întreaga lume înconjurătoare.

Scăparea de datoriile karmice este un proces care necesită timp și efort constant, precum și autoanaliză. Problemele prezentului sunt rezultatul greșelilor și lipsurilor pe care le-am făcut în trecut. Sufletul continuă să se dezvolte prin fiecare încarnare. Experiența generală a tuturor vieților anterioare ale unei persoane influențează starea și acțiunile sale actuale.

Trecerea de la o viață la alta este un proces normal și natural, legat de dezvoltarea spirituală și de căutarea adevărurilor superioare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!