Teama de singuratate te face sa accepti umilinta si chiar bataile intr-o relatie

Publicitate

Despre teama de singurătate

Ce e până la urmă teama de singurătate? Ca să-ți răspunzi la întrebarea asta, te-aș sfătui să-ți pui alte câteva întrebări la care să răspunzi sincer: De ce nu ai plecat chiar dacă simțeai că ești prins/ă într-o relație fără viitor? De ce ai continuat să lupți cu morile de vânt când, în nopțile fără somn, îți șopteai până spre zori „Nu mai are niciun rost! Cred că o să renunț de mâine”?

Multe relații se termină înainte de o ruptură definitivă

Multe relații se termină cu mult înainte să ne dăm cu adevărat de asta. De ce? Poate pentru că nu mai avem timp să ne mărturisim sentimentele celui de lângă noi. Suntem atât de încurcați în treburile cotidiene încât uităm să iubim. Sau, dimpotrivă, iubim atât de mult încât nu ni se pare firesc să spunem ce ne deranjează. Indiferent de motiv un lucru e cert: nu suntem fericiți. Și atunci de ce nu plecăm? Să fie oare obișnuința de a împărți patul și traiul zilnic cu cineva? Sau se poate oare vorbi despre iubire? Sau e ceea ce am putea numi teama de singurătate?

Poate că, de fapt, nu ne este teamă că nu vom mai iubi, cât ne temem de a ne trezi în fiecare dimineață singuri, fără acel mesaj de „Bună dimineața” și că vom adormi fără acel apel de „Noapte bună.” Ne temem că am investit prea mult într-o relație de lungă durată, prea multe sentimente, gânduri, secrete, amintiri de neuitat, planuri de viitor și ne sperie ideea că toate vor fi date uitării.

Ne promisesem o lună de miere în Paris, poate, iar dacă ne despărțim ce se va alege de planul nostru? Și câte și mai câte: copii la care le alesesem deja numele împreună după zeci de discuții și planificări ale vacanțelor împreună și cum va arată nunta și pe cine vom invita… Dar dacă nu se mai poate realiza visul, de ce să rămâi?

Publicitate

Cea mai inteligentă decizie este să accepți sfârșitul unei relații, nu să trăiești o suferință fără sfârșit.

Nu spun că nu doare să pleci când nu ești sigur dacă iubești sau nu, dacă vei putea trăi fără el/ea sau nu, dacă nu cumva de vei întreba la 60 de ani de ce ai lăsat-o/l-ai lăsat să plece. Dar, te asigur, doare mai tare să rămâi într-o relație fără viitor, când discuțiile prelungite de plictisesc de moarte și atingerea degetelor lui/ei pe pielea ta nu-ți mai dă nicidecum fiori.

Teama de singurătate este și cea care te împinge să revii la vechi iubiri, consumate deja și sufocate de incertitudine.
Așa te amesteci în jocuri stranii, jucate, dacă ai noroc, în doi, și ți se pare că ceea ce ai avut este acum mult mai prețios fiindcă vezi că face o altă persoană fericită. Te temi ca nu cumva să fii dat cu piciorul fericirii și încerci să recapeți iubirea pierdută.

Nu știu să existe leac pentru această teamă de-a lua de la zero de unul singur. Dar pot să-ți spun cu siguranță că tu știi mai bine ca mine dacă ai rămas într-o relație doar din cauză că ți-era teamă de singurătate. Așează-te în fața oglinzii și privește-te cu atenție! Ești mai degrabă nefericit/ă în ultimul timp? Crezi sincer că ai putea trăi fără el/ea? Dacă răspunsul este, în ambele cazuri, da, cred că ar trebui să închizi ușa ce dă spre trecut și să privești cu încredere spre viitor. Trecutul nu-ți va oferi niciodată nimic nou, viitorul este imprevizibil!

Sursa: https://blogpentrusuflet.ro/2014/01/04/teama-de-singuratate/

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Iata ce-si doresc femeile sa stie si sa faca!

Publicitate

Bărbaţii pretind, în general, că femeile sunt mult mai complicate decât ei. Dar cum rămâne cu ce credem noi, femeile? De fapt, este extrem de simplu să faci o femeie fericită. Ca bărbat, trebuie doar să fii atent la câteva semne…

Iată 10 lucruri pe care noi, ca femei, ne-am dori ca bărbaţii să le ştie!

1.Lucrurile mărunte contează

Unii bărbaţi cred că tot ce trebuie să facă este să ne surprindă cu o cină impresionantă din când în când sau să ne cumpere o bijuterie scumpă o dată pe an. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. De fapt, aş putea spune că sunt chiar mai simple decât atât. În loc să pregăteşti cu groază acea cină “specială” sau să îţi cheltui jumătate din salariu achiziţionând o bijuterie pe care probabil nu o vom purta, mai bine aminteşte-ţi mai des de câteva lucruri mai simple.

În drum spre casă, cumpără-i iubitei tale ciocolata favorită. Intră în librărie şi ia-i cartea de care îţi povesteşte de câteva săptămâni. Închiriază filmul ei favorit într-o seară. Comandă tu mâncarea când ajunge ea de la birou, în loc să o aştepţi să îţi gătească cina. Fă orice lucru mic, care pentru tine poate părea banal. Pentru ea va fi mai mult decât cele mai scumpe coliere sau cea mai fancy cină.

2.Cuvântul cu E

Efort. Un cuvânt cu care majoritatea bărbaţilor nu sunt familiarizaţi. Du gunoiul. Sună-ţi iubita în miezul zilei doar ca să vezi cum îi merge la muncă. Oferă-te să o iei tu de la birou. Arată-i că faci un efort, cât de mic, ca să o faci să se simtă mai bine în fiecare zi.

3.Încrederea in sine.

Orice femeie va iubi un bărbat care are încredere în propriile forţe şi care se simte bine în pielea lui. Ne face să ne simţim în siguranţă şi nimic nu e mai sexi decât asta. Dar aroganţa? Narcisismul? Nu. Le. Suportăm!

4.Cavalerismul nu e mort.

Fii “de modă veche” din când în când – femeile adoră asta! Achită tu nota de plată la prima întâlnire. Deschide-i uşa şi condu-o până în faţa apartamentului. Dacă nu poţi să faci asta, sun-o să te asiguri că a ajuns cu bine acasă. Sunt lucruri banale, dar crede-mă, au un efect mai mare decât îţi poţi imagina.

5.Ascultă şi dă-ţi interesul.

Publicitate

După o zi haotică, orice femeie îşi va dori să se “descarce” pe cineva. Şi nu, nu mă refer la a-şi refula frustrările pe iubitul ei. Ci la senzaţia că acel “cineva” o va asculta şi o va face să se simtă mai bine. Deci, te rog, opreşte volumul televizorului, pune-ţi jos berea şi ascult-o măcar pentru 10 minute.

6.Observă lucrurile mărunte.

Orice femeie îşi doreşte să fie observată de către partenerul său. O nouă coafură? Un nou outfit? O nouă mărime la rochie? Spune-i ceva ca să vadă că ai apreciat şi observat schimbarea. Mai ales că a făcut-o (parţial) pentru tine!

7.Învaţă să spui “îmi pare rău”!

Încetează să mai fii încăpăţânat! Dacă e vina ta şi ştii cu siguranţă că ai greşit, doar spune “cuvintele magice” şi treci peste! Recunoaşterea greşelilor (de ambele părţi) poate să ducă o relaţie foarte departe…

8.Nu-i uita ziua de naştere şi data aniversării voastre!

Sunt 365 de zile într-un an şi tot ce trebuie să faci e să reţii două dintre ele! Pune-ţi reminder pe telefon, notează-ţi în agenda, sau roag-o pe mama ta să îţi amintească dacă crezi că nu eşti în stare (nu ne spune că ai facut asta), dar orice ai face, NU MAI UITA!

9.Fii sincer!

“Sinceritatea este cheia succesului într-o relaţie.” De câte ori nu ai auzit fraza asta? Pare un clişeu. Dar nu e. E atât de simplu să fii sincer. Mai ales atunci când aştepţi acelaşi lucru de la partenera ta. Fii bărbat! Nu încerca să îi ascunzi lucruri. O femeie isteaţă îţi va afla mai devreme sau mai târziu “secretele”. Decât să rişti să o pierzi, mai bine mărturiseşte-ţi greşelile şi încearcă să o faci să-ţi înţeleagă motivele. Minciuna are picioare scurte şi, crede-mă, nu vrei să fii acolo atunci când o femeie o descoperă!

10.Nu poţi trăi fără noi!

Oricât de tare ai încerca să ascunzi asta, nu poţi trăi cu adevărat fără o femeie lângă tine. Cine ar mai avea grijă de tine? Cine te-ar ajuta să devii un bărbat mai bun? E simplu şi cât se poate de clar. Doar recunoaşte, o dată pentru totdeauna!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii