Te îngrijorezi de ce vor crede oamenii despre tine? Eliberează-te realizând că și ei gândesc același lucru despre tine

Te îngrijorezi de ce vor crede oamenii despre tine? Eliberează-te realizând că și ei gândesc același lucru despre tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

„Dacă nu te-ai mai îngrijora atât de mult despre ceea ce cred alții despre tine dacă ți-ai da seama cât de rar o fac.” – Eleanor Roosevelt

Este firesc să ne gândim că suntem mereu în lumina reflectoarelor. Credem că oamenilor le pasă de felul în care ne îmbrăcăm, dar nu este adevărat. Credem că oamenii observă obiceiurile noastre nervoase, când de fapt sunt îngrijorați dacă alții le observă pe ale lor.

Avem tendința de a merge prin viață ca și cum fiecare mișcare a noastră ar fi urmărită. Credem că oamenii din jurul nostru ne evaluează toate acțiunile. Cu toate acestea, realitatea este că nu ești atât de important. Nu înseamnă că nu contezi.

Nu te gândi imediat că ești inferior. Dimpotrivă, a recunoaște că ești nesemnificativ ar trebui să te elibereze. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, atunci îți voi împărtăși ceea ce cred că va contribui la acest lucru.

Adevărul despre înmormântări

Cortegiul funerar este împărțit în două părți: slujba de înmormântare și înmormântarea.

În timpul înmormântării, clericii citesc diferite rugăciuni legate de moarte, iar rudele sau prietenii au voie să stea în picioare și să spună câteva cuvinte despre defunct.

Înmormântarea are loc imediat după slujbă, deși procedura poate diferi în unele religii. În timpul înmormântării, sicriul cu trupul defunctului este dus la locul de înmormântare și coborât în ​​mormânt.

Probabil că nu înțelegeți de ce am început să vorbesc despre înmormântare. Aș fi, de asemenea, perplex să citesc despre asta. Bine, să trecem la treabă.

Ghiciți ce factor determină câți oameni vor fi prezenți în timpul înmormântării?

Vremea.

Dacă afară plouă, 50% dintre cei prezenți la înmormântare nu vor merge la cimitir.

Asta nu înseamnă că nu le pasă, ci doar că ei au grijă mai întâi de ei înșiși și de nevoile lor, la fel ca majoritatea dintre noi. Asta înseamnă că ei sunt concentrați pe ceea ce fac ei, nu pe ceea ce faci tu. Deci, de ce ar trebui să-ți pese de ceea ce cred alții despre alegerile tale de viață? De ce ar trebui să-ți pese de ce spun ceilalți despre tine dacă nu le-ai făcut nimic rău?

De ce ai trăi îngrijorat de părerile altora dacă jumătate din oamenii care vor fi prezenți la înmormântare vor lipsi de la înmormântare din cauza vremii nefavorabile?

Conștientizarea că oamenilor le păsa prea puțin de ceea ce fac a fost unul dintre mulți factori care mi-au redus la tăcere criticul interior, vocea din capul meu care încearcă să mă convingă că sunt în mod constant judecat.

Mărturisirea unui sfânt către oameni

De cele mai multe ori, las părerile altora să-mi stea în cale să trăiesc o viață bogată, împlinită. În anumite situații, mă simțeam mai confortabil să fiu de acord cu ceea ce se spuneau alții  decât să-mi exprim propriile convingeri.

Mă simțeam mai confortabil să stau pe spate și să privesc în loc să-i spun unui prieten că nu ar trebui să facă asta sau asta. Mă simțeam mai confortabil să evit situațiile de care îmi era frică, în loc să mă arunc în ele și să-mi împing limitele. Frica de a eșua în fața altora a fost ceva terifiant pentru mine.

Un incident care mi s-a întâmplat în timpul anilor de școală ilustrează perfect acest lucru.

Am avut un dans la școala noastră pentru elevii de liceu. Am venit îmbrăcat în alb, așa cum cerea tema serii.

Când a început muzica, elevii au alergat în mijlocul sălii de sport și au început să danseze din toată inima.

În acel moment, frica m-a cuprins. Totul în mine s-a înfiorat. Inima îmi bătea într-un ritm furios. Am avut palpitații. A fost o stare groaznică.

Mintea mea a intrat în modul inactiv, inventând o grămadă de scenarii care m-ar face să arăt ca un complet idiot pe ringul de dans.

Toată seara am stat lângă perete. La doar câțiva metri de mine, adolescenți fără griji se distrau, bucurându-se de cel mai bun moment al vieții lor.

M-am dus la toaleta de opt ori, doar ca timpul să nu dureze atât de mult. Am vorbit cu alți copii care nu dansau ca mine și ne-am prefăcut că suntem prea cool pentru a ne exprima în public.

Adevărul, însă, era că pur și simplu ne era frică să fim noi înșine în fața altor oameni.

Acel moment a determinat traiectoria experienței mele școlare ulterioare. Mi-aș dori să mă întorc în timp și să-i spun acelui copil de cincisprezece ani să se trezească. Mi-aș dori să-i pot spune acelui tânăr timid și nesigur că respingerea, eșecul public și opiniile altora nu contează.

Dar nu o pot face și nici nu am nevoie, pentru că până la urmă mi-am dat seama cât de neimportante erau acțiunile mele. Nu e nicio rușine să recunoști că ești neînsemnat. Aduce eliberare. Ai libertatea de a-ți asuma riscuri și de a te provoca.

Viața devine mult mai bună atunci când realizezi că oamenii din jurul tău sunt atât de absorbiți de ei înșiși încât nu le pasă de tine.

Data viitoare când vezi pe cineva cu care vrei să vorbești, lasă-ți deoparte teama de respingere și salută-l. Chiar dacă te faci de rușine sau conversația nu duce nicăieri, te asigur că mâine persoana respectivă nici măcar nu-ți va aminti numele.

Data viitoare când vei simți nevoia de a suna un prieten cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme, dar rezisti de teamă să nu fii „ciudat”, te asigur că acea persoană va fi încântată de apelul tău.

Iar dacă o persoană nu este recunoscătoare și te tratează cu respinge? Atunci problema cu siguranță nu este la tine dacă încerci să fii prietenos și cald și ești complet respins.

Îți recomand cu tărie să notezi pe o foaie de hârtie tot ceea ce nu faci în viața ta din cauza fricii de ceea ce vor crede alții și să tai câte un lucru de pe listă în fiecare zi.

Amintește-ți constant că toată lumea este preocupată doar de ei înșiși și nu lăsa fricile stupide să te împiedice să trăiești viața pe care ți-o dorești.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!