Te confrunți cu un infarct? Iată care sunt semnele timpurii care anunță un posibil infarct

Te confrunți cu un infarct? Iată care sunt semnele timpurii care anunță un posibil infarct

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in SanatateSfaturi

Riscul de a face infarct miocardic poate fi determinat la o persoană cu ani înainte de apariția simptomelor caracteristice sau vizibile ale bolilor de inimă.

De obicei, probabilitatea de atac de cord la o persoană este indicată de boala ischemică a inimii (IHD), care în multe cazuri este un vestitor al infarctului miocardic. Simptomele acestei boli sunt de obicei durerile toracice (angina pectorală), dificultățile de respirație, oboseala nejustificată și pierderea de energie la orice efort fizic.

În același timp, medicii știu că de cele mai multe ori tulburările cardiace, care pot duce la un atac de cord, precum și la un accident vascular cerebral, nu vin cu simptome vizibile până în momentul producerii unei tragedii.

Un studiu realizat de experți sugerează că o anumită modificare a stării corpului poate fi un semn foarte timpuriu al unui atac de cord care poate apărea ani mai târziu. Mai concret, spun oamenii de știință, viitoarele atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale pot fi prezise prin acumularea de calciu în arterele principale din afara inimii .

Constatările cercetătorilor au fost publicate într-o mulțime de reviste și cărți de specialitate din America. După analiza a 52 de studii anterioare, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care prezintă calcificare aortică abdominală au un risc de două până la patru ori mai mare de boli cardiovasculare în viitor decât cei care nu prezintă această calcificare.

Experții subliniază: cu cât este mai mult calciu în peretele vaselor de sânge, cu atât este mai mare riscul patologiilor cardiovasculare care apar de-a lungul anilor.

Autorii lucrării au spus: Calciul se poate acumula în pereții vaselor de sânge, provocând întărirea arterelor, blocând aportul normal de sânge sau provocând ruperea cheagurilor de sânge, care este o cauză principală a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale. Malnutriția, un stil de viață sedentar, fumatul și genetica contribuie la această calcificare a arterelor.

Cercetătorii ne amintesc că bolile de inimă ne pot pune capăt zilelor fără să știm, deoarece mulți oameni nu știu că sunt expuși riscului sau că au semne de avertizare timpurie, cum ar fi calcificarea arterelor abdominale.

Dar între timp, oamenii de știință au descoperit care sunt analizele ce pot dezvălui calcificarea existentă a arterelor. Până în prezent, această tulburare a fost găsită întâmplător în multe examinări de rutină ale coloanei vertebrale folosind aparate cu densitate osoasă sau raze X. Potrivit experților, medicii înșiși ar trebui să fie mai bine informați cu privire la consecințele unei astfel de calcificări observate la pacienți.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!