Te-ai intrebat vreodata ce este sufletul?

Publicitate

Ce este sufletul?

Asezate la masa rotunda, Sufletele au purces la alegerea si indeplinirea urmatoarei misiuni.

Sufletul puternic si curajos s-a sculat si a rostit:

-De data asta am decis sa merg pe Pamant sa invat a ierta. Cine ma va ajuta?

Celelalte Suflete, cu un sentiment de compatimire si chiar putin inspaimantate, i-au raspuns:

-Ai optat pentru una dintre cele mai dificile lectii, ne pare rau. Daca nu vei face fata, vei suferi o viata intreaga, dar noi te vom ajuta.

-Sunt gata sa fiu alaturi de tine pe Pamant si sa te ajut, a spus primul Suflet. Voi deveni sotul tau, iar viata noastra va suporta numeroase probleme si necazuri, care se vor intampla doar din cauza mea, iar tu vei avea curajul si rabdarea titanica de a ma ierta.

-Eu voi deveni unul din parintii tai, a glasuit cel de-al doilea Suflet. Iti voi asigura o copilarie grea si dura, ma voi implica in viata ta, inclusiv in cea personala. Toata existenta ta se va duce de ripa, iar tu vei invata incetul cu incetul sa ma ierti.

-Iar eu voi intruchipa unul din patronii tai, in final s-a alaturat discutiei al treilea Suflet. Te voi trata cu aroganta si superficialitate, astfel incat sa depasesesti sentimentul de ura si razbunare ca sa poti invata sa ierti.

Celelalte Suflete s-au inteles sa se intilneasca la diferite momente ale vietii, petru a analiza rezultatele obtinut.

Astfel, fiecare Suflet si-a ales calea, toate au conceput un plan de viata conform caruia se vor indruma reciproc si au coborat pe Pamant…

Foarte putine suflete isi dau seama ca orice incercare, pe care majoritatea o considera intimplatoare, este de fapt trimisa intentionat, iar orice persoana care apare in cale, apare la cel mai potrivit moment. De ce? Pentru ca viata este o scoala, unde mereu trebuie sa inveti si… sa ierti.

Întrebare: Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?

Publicitate

Răspuns: Care este diferenţa dintre suflet şi spirit? Cuvântul “spirit” se referă numai la partea imaterială a omului. Oamenii au un spirit/duh, însă noi nu suntem duhuri. Cu toate acestea Scriptura, numai despre credincioşi, aceia care au Duhul Sfânt, spune că sunt “vii din punct de vedere spiritual” (1 Corinteni 2:11; Evrei 4:12; Iacov 2:26). Necredincioşii sunt “morţi spiritual ” (Efeseni 2:1-5; Coloseni 2:13). În scrierile apostolului Pavel, referirile la “spirit” pivotează în jurul vieţii spirituale a credinciosului (1 Corinteni 2:14; 3:1; 15:45; Efeseni 1:3; 5:19; Coloseni 1:9; 3:16). Spiritul/duhul este elementul din oameni care le oferă acestora abilitatea de a avea o relaţie personală cu Dumnezeu.

Oriunde este utilizat cuvântul “spirit,” el se referă la partea imaterială a omului, care include şi sufletul său.

Cuvântul “suflet” se referă nu numai la partea imaterială ci şi la cea materială a omului. Spre deosebire de oamenii care au un duh, omul este un suflet. În sensul său de bază, cuvântul “suflet” înseamnă “viaţă”. Totuşi, Biblia arată că sensul pentru suflet merge dincolo de “viaţă”. Unul dintre aceste lucruri este îngrijorarea (Luca 12:26). Oamenii sunt răi prin natura lor aşa încât sufletele lor sunt afectate de păcat. Principiul vieţii este îndepărtat de la om la momentul morţii sale fizice (Geneza 35:18; Ieremia 15:2). “Sufletul”, la fel ca şi “spiritul”, este centrul multor experienţe spirituale şi emoţionale (Iov 30:25; Psalmul 43:5; Ieremia 13:17). Oricând este utilizat, termenul “suflet” face referire la întreaga persoană, în viaţă sau după moarte.

Sensul cuvintelor “suflet” şi “spirit” sunt similare în felul în care sunt utilizate în viaţa spirituală a credinciosului. Ele sunt însă diferite în ceea ce priveşte sensul lor. “Sufletul” reprezintă modalitatea orizontală a omului de a vedea lumea. “Spirit” reprezintă modalitatea verticală a omului prin care intră în relaţie cu Dumnezeu. Este important să înţelegem că ambii termeni se referă la partea imaterială a oamenilor, însă numai “spiritul/duhul” se referă la umblarea oamenilor cu Dumnezeu. Cuvântul “suflet” se referă la umblarea omului în lume, atât sub aspect material cât şi imaterial.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Alege unul dintre cele 6 noduri celtice si afla cum va fi viitorul tau!

Publicitate

Nodurile celtice, numite şi Icovellavna, au fost folosite din vremuri străvechi în scopuri spirituale. Magia nodurilor este o formă veche de vrăjitorie asociată cu elementul aerului.

Nodul reprezintă continuitate, curgerea neîntreruptă a energiei. Din moment ce nu are un început şi sfârţit, nodul celtic reprezintă cunoaşterea magică supremă: trecutul, prezentul şi viitorul.

Acesta este motivul pentru care poti fi privite şi ca Mandale, “versiunea” hindusă şi budistă a acestor noduri. Află secretele firii tale relaxându-te şi alegând unul dintre nodurile din imagine. Citeşte apoi ce spune despre tine.

1. Copacul vieţii

Ai un mare potenţial. Ai rădăcini puternice şi vrei o fundaţie solidă pentru un viitor pe măsură. Încearcă să rămâi cât mai cu picioarele pe pământ şi menţine legătura cu mediul. Cu cât mai multă energie îţi iei din natură, cu atât mai bine te vei simţi. Acordă o atenţie deosebită coloanei şi zonei abdominale, fiindcă acolo pot apărea probleme, din cauza lipsei de flexibilitate fizică şi spirituală.

2. Focul interior

Ai ales nodul celtic ce reprezintă focul şi pasărea Phoenix. Eşti ambiţioasă, plină de energie şi pasiune. Focul arde intens în tine, însă ca orice persoană impulsivă, trebuie să ştii să nu aţâţi focul prea tare, fiindcă te vei epuiza rapid. În schimb, pune paie pe foc periodic şi vei vedea cum viaţa ta se umple de energie pozitivă. Lasă-ţi pasiunea şi creativitatea să se manifeste nestingherit, însă canalizează-le în scopuri pozitive.

Publicitate

3. Marele Dragon

Spiritul Pământului îţi vorbeşte clar. Fii una cu natura, cu lumea din jurul tău şi din interiorul tău. Puterea ta este nemăsurată şi poate aduce mari bucurii ţie şi celor din jurul tău. Când realizezi câtă forţă zace în tine, vei fi capabilă să schimbi acele lucruri care nu îţi plac. Petrece mai mult timp în natură pentru a-ţi cultiva forţa interioară.

4. Pentagrama

Ai ales simbolul protecţiei şi puterii personale. Este momentul să îţi echilibrezi viaţa. Eul spiritual şi eul fizic trebuie să se unească, pentru ca tu să poţi împărtăşi lumii căldura şi lumina din sufletul tău. O detoxifiere la nivelul ficatului va face minuni pentru tine.

5. Nodul felinei

Eşti rapidă şi flexibilă, însă te deranjează factorii externi care încearcă să se impună asupra ta. Ai abilitatea de a-ţi cunoaşte foarte bine interesul, chiar dacă nu îţi dai seama de asta. Te bucuri de senzaţia de a fi protejată şi îţi place să ştii că cineva are grijă de tine. În viaţă trebuie să păşeşti uşor şi să te cunoşti mai bine pe tine, pentru a cunoaşte astfel lumea care te înconjoară.

6. Floarea-soarelui divină

Inima ta este o carte deschisă. Radiezi căldură şi eşti prietenoasă. Eşti un punct de sprijin pentru cei care au nevoie. Relaxează-te cât mai mult posibil şi nu ai cum să ratezi calea către succes. Ai grijă de genunchii tăi, pentru a-ţi putea menţine echilibrul şi învaţă să respiri corect pentru a atinge o stare de relaxare completă.

Sursa: feminis.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate