Te-ai intrebat vreodata ce este sufletul?

Te-ai intrebat vreodata ce este sufletul?

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 October 2017 in Dezvoltare Personala

Ce este sufletul?

Asezate la masa rotunda, Sufletele au purces la alegerea si indeplinirea urmatoarei misiuni.

Sufletul puternic si curajos s-a sculat si a rostit:

-De data asta am decis sa merg pe Pamant sa invat a ierta. Cine ma va ajuta?

Celelalte Suflete, cu un sentiment de compatimire si chiar putin inspaimantate, i-au raspuns:

-Ai optat pentru una dintre cele mai dificile lectii, ne pare rau. Daca nu vei face fata, vei suferi o viata intreaga, dar noi te vom ajuta.

-Sunt gata sa fiu alaturi de tine pe Pamant si sa te ajut, a spus primul Suflet. Voi deveni sotul tau, iar viata noastra va suporta numeroase probleme si necazuri, care se vor intampla doar din cauza mea, iar tu vei avea curajul si rabdarea titanica de a ma ierta.

-Eu voi deveni unul din parintii tai, a glasuit cel de-al doilea Suflet. Iti voi asigura o copilarie grea si dura, ma voi implica in viata ta, inclusiv in cea personala. Toata existenta ta se va duce de ripa, iar tu vei invata incetul cu incetul sa ma ierti.

-Iar eu voi intruchipa unul din patronii tai, in final s-a alaturat discutiei al treilea Suflet. Te voi trata cu aroganta si superficialitate, astfel incat sa depasesesti sentimentul de ura si razbunare ca sa poti invata sa ierti.

Celelalte Suflete s-au inteles sa se intilneasca la diferite momente ale vietii, petru a analiza rezultatele obtinut.

Astfel, fiecare Suflet si-a ales calea, toate au conceput un plan de viata conform caruia se vor indruma reciproc si au coborat pe Pamant…

Foarte putine suflete isi dau seama ca orice incercare, pe care majoritatea o considera intimplatoare, este de fapt trimisa intentionat, iar orice persoana care apare in cale, apare la cel mai potrivit moment. De ce? Pentru ca viata este o scoala, unde mereu trebuie sa inveti si… sa ierti.

Întrebare: Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?

Răspuns: Care este diferenţa dintre suflet şi spirit? Cuvântul “spirit” se referă numai la partea imaterială a omului. Oamenii au un spirit/duh, însă noi nu suntem duhuri. Cu toate acestea Scriptura, numai despre credincioşi, aceia care au Duhul Sfânt, spune că sunt “vii din punct de vedere spiritual” (1 Corinteni 2:11; Evrei 4:12; Iacov 2:26). Necredincioşii sunt “morţi spiritual ” (Efeseni 2:1-5; Coloseni 2:13). În scrierile apostolului Pavel, referirile la “spirit” pivotează în jurul vieţii spirituale a credinciosului (1 Corinteni 2:14; 3:1; 15:45; Efeseni 1:3; 5:19; Coloseni 1:9; 3:16). Spiritul/duhul este elementul din oameni care le oferă acestora abilitatea de a avea o relaţie personală cu Dumnezeu.

Oriunde este utilizat cuvântul “spirit,” el se referă la partea imaterială a omului, care include şi sufletul său.

Cuvântul “suflet” se referă nu numai la partea imaterială ci şi la cea materială a omului. Spre deosebire de oamenii care au un duh, omul este un suflet. În sensul său de bază, cuvântul “suflet” înseamnă “viaţă”. Totuşi, Biblia arată că sensul pentru suflet merge dincolo de “viaţă”. Unul dintre aceste lucruri este îngrijorarea (Luca 12:26). Oamenii sunt răi prin natura lor aşa încât sufletele lor sunt afectate de păcat. Principiul vieţii este îndepărtat de la om la momentul morţii sale fizice (Geneza 35:18; Ieremia 15:2). “Sufletul”, la fel ca şi “spiritul”, este centrul multor experienţe spirituale şi emoţionale (Iov 30:25; Psalmul 43:5; Ieremia 13:17). Oricând este utilizat, termenul “suflet” face referire la întreaga persoană, în viaţă sau după moarte.

Sensul cuvintelor “suflet” şi “spirit” sunt similare în felul în care sunt utilizate în viaţa spirituală a credinciosului. Ele sunt însă diferite în ceea ce priveşte sensul lor. “Sufletul” reprezintă modalitatea orizontală a omului de a vedea lumea. “Spirit” reprezintă modalitatea verticală a omului prin care intră în relaţie cu Dumnezeu. Este important să înţelegem că ambii termeni se referă la partea imaterială a oamenilor, însă numai “spiritul/duhul” se referă la umblarea oamenilor cu Dumnezeu. Cuvântul “suflet” se referă la umblarea omului în lume, atât sub aspect material cât şi imaterial.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!