Te-ai gandit vreodata cum ar fi daca nu ti-ai gasi sufletul pereche niciodata?

Te-ai gandit vreodata cum ar fi daca nu ti-ai gasi sufletul pereche niciodata?

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2019 in De Suflet

“Dumnezeu ne-a dat doua brate, doua picioare, doua urechi, dar de ce ne-a dat doar o inima? Pentru ca cealalta inima a fost data sufletului tau pereche si este misiunea ta sa o gasesti.” (Brandon Hofe)

Vreau să vă invit la o lectură care vă va inspira la meditații neașteptate.

Ce ar fi dacă exact acum ai privi într- o sferă magică, care prezice viitorul și ai vedea clar că tu niciodată nu îți vei găsi dragostea vieții tale?

E trist, știu, îmi imaginez. De-a lungul multor ani ți- ai imaginat acea a doua jumătate, acea persoană unică cu care vei fi tot restul vieții, ÎMPREUNĂ. Știu. Știu. Nu ești atât de naiv ca să crezi în suflete- gemene, bla-bla. Și mai știu că oricum, ai așteptat și aștepți să vină acel cineva pe care să iubești. Pe cineva alături de care să te strângi colac după o zi de lucru. Pe cineva care îți va căuta de grijă când vei fi bolnav. Cineva care te va asculta seara, la o cină. Toți dorim asta. Toți suntem oameni.

În căutarea dragostei- influențăm asupra noi înșine. Această căutare ne influențează. Dragostea iese în avangarda acțiunilor noastre. Chiar și faptul că ai procurat o rochie nouă, ai făcut- o din dragoste, pentru dragoste. Dragostea este și motivul nesiguranței și a unei oarecare temeri față de viitor. Totodată, ea, dragostea, ne inspiră la lucruri mărețe.

Deci, ce ai face tu dacă ai ști get- beget: dragostea sinceră nu va bate niciodată la ușa ta? Cum ți- ai privi viața în continuare? Ai schimba ceva în cotidianul tău?

Mă aștept la un răspuns de genul “Nu- i nimic. Ne descurcăm noi.” În fine, ești inteligent, ai planuri care depind doar de tine. Toți așa cred. De fapt, noi toți nu vrem să recunoaștem așa o veridicitate: privim dragostea ca pe o cârjă de sprijin pe care să o folosim mereu. Credința că odată cineva ne va iubi enorm cu toate neajunsurile noastre, este o motivație de a nu ne schimba, a lucra asupra noastră. Dacă vrei să fii o jumătate perfectă pentru cealaltă jumătate, trebuie să te analizezi, să devii și mai perfectă.

Sufletele pereche sunt acele persoane care te fac sa fii mai bun. Nu sunt oameni perfecti , insa sunt mereu perfecti pentru tine.

Te- aș mai întreba: dacă tot ai aflat de la sfera magică că dragostea te va ocoli, ce ai urma să alegi, o concentrare maximă pe carieră și succes sau o investire în sine (călătorii, SPA, prieteni)? Înclin să cred că perspectiva de a nu- ți fi găsit dragostea vieții tale ar fi o ocazie radicală pentru tine. Fără frica de a muri în singurătate, în fața noastră se deschid oportunități incredibile. Putem să facem carieră. Putem să călătorim pe toate continentele. Putem face o cercetare științifică. În situația când nu trebuie să căutăm pe acel cineva sortit de destin, putem să ne acordăm dreptul de a ne iubi pe noi înșine.

E timpul să înțelegem și să nu o mai facem: să nu așteptăm ca cineva să apară în viața noastră și să ne schimbe spre bine. Asta trebuie să o faci tu însuți, deoarece prin fiecare triumf, eșec, pierdere, câștig tu vei trece, nu altcineva în locul tău. SCURT: TREBUIE SĂ ÎNCEPI SĂ TE IUBEȘTI. Culmea, ești mult mai atrăgător/ atrăgătoare când emani încredere în tine și când nici nu atenționezi să atragi careva priviri. Când mergem pe drumul vieții cu siguranță, liber și fără careva temeri pe față, noi emanăm o energie debordantă, care nu poate fi imitată.

Fii tu însuți acea persoană UNICĂ! Și încetează a căuta disperat pe cineva cu care să- ți petreci așa- zisul “rest al zilelor” și să- ți legi viitorul de cineva altul, decât tu, tu, tu!

“Oamenii cred ca un suflet pereche te completeaza perfect si asta e ceea ce isi doreste toata lumea. Insa un adevarat suflet pereche este ca o oglinda, este acea persoana care iti arata tot ce te trage inapoi si este acea persoana care iti va atrage atentia asupra lucrurilor le poti schimba in bine.” (Elizabeth Gilbert)

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!