Tăcerea păstrează energia spirituală și întărește sănătatea

Tăcerea păstrează energia spirituală și întărește sănătatea

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturiSpiritualitate

Se spune că tăcerea este de aur. Atunci când stă în liniște, omul poate să-și limpezească mintea și să-și facă ordine în gânduri. Tăcerea este una dintre metodele de curățare a conștiinței de gunoiul energetic. A deprinde tăcerea nu este ușor, dar oricine poate evita vorbele inutile și întrerupe din când în când dialogurile inutile.

Vorbăria fără rost epuizează omul, atrage către el forțe malefice și-l distrage de la lucrul spiritual cu sinele său. Tăcerea este atunci când omul nu vorbește cu voce tare, pe când liniștea interioară (absența vorbelor) este atunci când nu vorbește nici măcar în gând, când nici măcar mintea sa nu creează imagini.

Absența vorbelor este o stare divină de claritate cristalină și liniște în conștiință. Tăcerea este liniștea absolută și calmul din care se manifestă cunoașterea sau înțelegerea a ceea ce ai nevoie. Sentimentele bune sunt tăcute, dar mândria nu poate să fie tăcută. Înțelepții recomandă omului să vorbească doar despre ceea ce este pe deplin convins și ceea ce într-adevăr consideră că trebuie să împărtășească.

În plus, cuvintele ar trebui să facă bine celor din jur. Esența tăcerii nu constă doar în renunțarea la vorbirea externă, ci și în oprirea dialogurilor interioare. Aceasta este o practică foarte puternică de purificare.

Tăcerea exterioară ne permite să ascultăm vocea interioară. Atât timp cât omul vorbește, nu își poate auzi mintea; cuvintele rostite par să acopere vocea interioară. Atunci când omul tace, el înțelege ce spune în mintea sa, dar întâlnirea cu propria persoană poate să nu fie întotdeauna plăcută.

Tăcerea elimină neliniștea și instabilitatea emoțională. Primul pas în această direcție este să auzi vocea minții tale. Apoi vine înțelegerea și posibilitatea de a o controla.

Practica tăcerii trezește în minte diverse evenimente din trecut și astfel, anumite dorințe secrete, amintiri adânc ascunse, gânduri înăbușite încep să iasă la suprafață. Acest lucru duce la purificare. Este important să nu încerci să eviți din nou toate aceste toxine ale minții, ci să le scoți din conștiință prin iertare, pocăință activă și practică spirituală.

În trecut, yoghinii păstrau tăcerea pentru a împiedica apariția gândurilor rele, pentru a le opri să se transforme în vorbe. Vorba unui om rău este ca deschiderea unui geam pentru a aerisi camera. În minte s-au adunat atât de multe lucruri neînsemnate, încât omul trebuie să le scoată afară. În acest timp, tot praful trecutului iese din el și se depune pe ceilalți.

În yoga se spune că dacă vrei să devii puternic, trebuie să taci, iar puterea va veni. Dacă nu ai suficientă putere pentru ceva, taci. Tăcerea interioară este poarta iubirii, unde devenim una cu totul, iar liniștea și tăcerea sunt cheile care deschid eternitatea.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!