Sunteți nefericiți pentru că vă temeți de responsabilitate. Nimic în viață nu este întâmplător. Iată ce trebuie să înțelegeți.

Sunteți nefericiți pentru că vă temeți de responsabilitate. Nimic în viață nu este întâmplător. Iată ce trebuie să înțelegeți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

În viață, nimic nu se întâmplă fără un motiv – și acesta este un adevărat crud. Practic toată lumea știe asta, dar majoritatea oamenilor ignoră acest fapt, invocând destinul. Toate evenimentele, fie ele pozitive sau negative, sunt rezultatul acțiunilor anterioare, a deciziilor, a ideilor, etc. Nimic din ce se întâmplă în viața unei persoane nu apare din senin, ci are o sămânță inițială.

Toate lucrurile care se întâmplă, au o cauză. La un moment dat, indiferent de decizia luată, de ideea pusă în aplicare și de ceea ce ați făcut, consecințele se vor întoarce către persoană. Care sunt acestea? Depinde de ceea ce ați făcut și hotărât.

Este adevărat că fiecare decide pentru sine – sau cel puțin ar trebui să facă acest lucru, pentru că omul este o creație unică a Domnului, înzestrată cu liberul arbitru – dar puțini își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și pentru viața lor în ansamblu.

Responsabilitatea este încă un subiect delicat pentru oameni, pentru că majoritatea se eschivează de la ea. Comportamentul acesta depinde de modul în care o persoană se raportează la viață și la ceea ce face.

Acum, gândiți-vă de câte ori ați auzit ceva de genul: “destinul râde de mine”, “așa trebuia să fie”, “așa a fost menit să se întâmple”, “nu sunt vinovat”, “am vrut să fiu fericit, dar viața a decis altfel”, “ăsta este destinul meu”, etc.

Probabil că auziți sau spuneți astfel de fraze destul de des. Ce înseamnă asta? Ele semnifică faptul că preferați să aruncați responsabilitatea pentru acțiunile, gândurile și comportamentul vostru, care au dus la anumite rezultate. Este mai ușor să dați vina pe destin, pe viață, pe alții sau pe circumstanțe.

Asta nu înseamnă altceva decât că încercați să căutați scuze pentru acțiunile și comportamentul vostru, punând responsabilitatea pe umerii altor persoane sau circumstanțe, în loc să v-o asumați voi înșivă.

Vă place să faceți asta, pentru că tocmai v-ați eliberat de sentimentul de datorie și responsabilitate. Apoi acest model se repetă din nou și din nou, și când ceva nu merge, ghiciți ce se întâmplă? Desigur, dați vina pe toți și pe toate din nou și din nou.

Ce să faceți în această situație? Pentru a schimba această situație, trebuie să înțelegeți că o persoană care nu își asumă responsabilitatea pentru nimic, de fapt, se teme să privească în interiorul ei.

Când înțelege asta, vine revelația. Când se uită în interiorul său și își amintește toate evenimentele și le analizează, vede o secvență de evenimente, nu părți separate, așa cum majoritatea oamenilor obișnuiți văd în viața lor.

Va vedea și va înțelege ce a dus la anumite consecințe și rezultate. Trebuie să vă asumați întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce faceți. Acesta este singurul mod de a schimba viața în bine și, în general, de a face orice schimbare.

Conștientizarea este cheia schimbării. Pur și simplu conștientizați ce gândiți, simțiți și faceți. Nu contează cât de mult sau de des ați eșuat în viață. Important este să înțelegeți că sunteți responsabili pentru asta. Voi și numai voi înșivă.

Când acceptați acest lucru, când îl recunoașteți și vă asumați responsabilitatea, atunci vin pacea și înțelegerea. Schimbările pot fi făcute în orice moment.

Cineva care în cele din urmă va controla propriile gânduri, se va preocupa de sentimentele și emoțiile ei va merge și mai departe. Acest lucru va aduce armonie în viața ei.

Ceea ce se întâmplă în exterior este întotdeauna o reflecție a ceea ce se află în interiorul unei persoane, așa că cauza provine de acolo, de la voi înșivă. Singura modalitate de a corecta totul este să identificați cauza.

Prin urmare, vă doresc să luați decizii conștiente și să faceți schimbări pozitive în viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!