Suntem o generatie foarte greu de multumit. Intr-o fuga continuua, nu avem rabdare, nu avem un scop bine definit

Suntem o generatie foarte greu de multumit. Intr-o fuga continuua, nu avem rabdare, nu avem un scop bine definit

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2020 in Dezvoltare Personala

“Dacă nu ştii ce să ceri de la viaţă, viaţa nu ştie ce să-ţi dea.” – Ileana Vulpescu

Mereu tristi, suparati, poate prea orgoliosi si invidiosi . Ne dorim sa ne ofere viata tot mai mult, nemultumiti de ceea ce avem.

Ne-am umplut sufletul de emotii negative, ganduri obositoare, si am ajuns sa ne simtim „vinovati” de orice esec, astfel distrugandu-ne relatiile. Daca vrei sa dai drumul la aceste ganduri negative, trebuie mai intai sa intelegi de unde provin acestea, cine le declanseaza, si in ce fel te afecteaza.

Una din cele mai mari probleme pentru generatia noastra o reprezinta banii, modul in care facem bani si in special faptul ca nu mai avem timp sa traim cu adevarat, alergand dupa bani. E din ce in ce mai greu sa iti gasesti un loc de munca care sa iti aduca si placere in ceea ce faci, sa iti cumperi o casa trebuie sa te ingropi in datorii pe 30 de ani, si multi locuiesc inca cu parintii incercand sa-si inceapa o viata pe cont propriu.

Majoritatea tinerilor au probleme financiare chiar daca parintii au luptat sa ii tina chiar si la 2 facultati, fiind greu sa iti gasesti in loc de munca unde sa-ti poti incepe o viata de familie. Nici nu se mai pune problema de a economisi bani, avand in vedere ca majoritatea abia trec de la o luna la alta.

Poate vei considera ca viata nu a fost mereu corecta. Vei observa in jurul tau persoane care se descurca mult mai bine decat tine si-ti vei dori sa fi avut si tu norocul lor.

Daca vrei sa primesti ceea ce este al tau, ai nevoie de intelepciune, sa realizezi adevaratul scop al vietii. Pentru a fi un om fericit nu trebuie sa ai anumite lucruri sau sa fii ca cineva, lasa lucrurile materiale si priveste viata in esenta ei. Poate ca lucrurile materiale si pozitiile sociale vor contribui la fericirea ta, dar asta nu inseamna ca bucuria ta depinde de aceste lucruri.

Doar privind in jur si crezand ca ceilalti sunt fericiti cu viata lor doar pentru ca au mai multi bani nu este adevarat. Ai nevoie de intelepciune pentru a intelege cu adevarat ce se intampla in jurul tau si in viata ta iar pentru a ajunge la intelepciune ai nevoie de incredere in tine si multa rabdare. Rabdare pana la sfarsit!

Este gresit sa dai vina pe noroc sau pe viata pentru ceea ce ati ales sa faceti la un moment dat, asumati-va greselile, nimeni nu este perfect, de asta va trebui sa va acceptati ca ati gresit, avem dreptul sa gresim. Sunt unele lucruri din viata noastra pe care le putem controla si altele pe care nu le putem controla si de multe ori vei crede ca ai facut ceva gresit.

Trebuie sa intelegem ca atunci cand luam o decizie, nu putem sti ce efecte va avea aceasta pe termen lung, cum ne va afecta viata peste un timp, pentru ca suntem tentati sa luam decizii de moment.

Oricat am incerca sa cautam in fiecare situatie o varianta corecta, aceasta va fi influentata si de ganduri, sentimente, experiente anterioare, si de multe ori vom lua decizii gresite chiar si in mod constient, dar va trebui sa acceptam asta, sa nu mai judecat trecutul si sa traim prezentul. Cu cat vei deveni mai intelept, vei realiza tot mai mult greselile trecutului. Accepta-le si mergi mai departe!

“Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic.” Mahatma GandhiDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!