Suntem cei mai mari dușmanii ai noștri! Ai grijă de tine: 10 „nu” la care fiecare femeie ar trebui să aibă dreptul

Suntem cei mai mari dușmanii ai noștri! Ai grijă de tine: 10 „nu” la care fiecare femeie ar trebui să aibă dreptul

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

„Nu suntem noi înșine cei mai mari dușmani ai noștri? De multe ori ne epuizăm puterile și fericirea într-o dorință nebună de a atinge perfecțiunea la locul de muncă și în relațiile personale.”

Iată 10 obiceiuri feminine la care ar trebui să renunți:

1) Nu mai spune da tuturor.

Învață să spui nu: familiei, șefului, prietenilor. Și nu-ți fie teamă să rănești pe cineva cu refuzul tău. Ai tot dreptul să nu faci ceea ce nu vrei să faci.

2) Nu-ți mai cere scuze, mai ales când nu e vina ta.

Femeile se scuză chiar și atunci când nu este vina lor pentru a nu supăra pe nimeni sau pentru a nu le răni sentimentele, ignorându-și propriile emoții.

3) Nu te compara cu alte femei.

Parcurgând feedul de pe Facebook, vezi fete fermecătoare și încrezătoare în sine și imediat începi să te compari cu ele. Atenția se îndreaptă către fiecare detaliu: cum arată, ce poartă, cât de reușite au coafurile.

Procedând astfel, îți pierzi sentimentele de fericire și pace. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai. Fii tu însuți, trăiește în armonie cu natura, fără să fii atentă la ceilalți.

4) Încetează să-ți pară rău pentru tine.

Autocompătimirea îți va rezolva cumva problema? Îți va aduce liniște sufletească? Te va ajuta să câștigi mai mult sau să devii mai fericită? Nu! Nu regreta timpul pierdut – vor mai exista alte șanse.

Nu regreta greșelile tale – ești doar un om, nu un zeu. Ceea ce s-a întâmplat s-a întâmplat, iar trecutul nu poate fi schimbat. Atunci de ce să-ți strici nervii și să te macine pe interior?

5) Nu mai minimizați realizările voastre la locul de muncă.

În timp ce ești complimentată pentru munca bine făcută, refuzi adesea să-ți recunoști contribuția la cauze comune? Este o mare greșeală. Ai senzația că ocupi locul altcuiva?

Nu-ți subestima importanța, dacă cei din jur ți-au confirmat competențele, crede-i pe cuvânt. Nu-ți fie frică de laudă. Ești demnă de ea.

6) Nu-ți mai face griji că nu ai suficient timp să cureți casa.

Gândește-te pentru cine faci toate astea. Adesea, femeile vor să arate ca o mamă, soție și angajată ideală în ochii celorlalți. Perfecționismul tău te face să te străduiești pentru a face imposibilul.

7) Nu mai lupta pentru un ideal de neatins.

Majoritatea femeilor suferă de această boală. Totul trebuie să fie perfect pentru în viața lor. Le este greu să renunțe la anxietate, chiar și atunci când toți cei din jurul lor sunt fericiți și mulțumiți. Desigur, dorința ta este destul de lăudabilă, dar în unele cazuri ar trebui să te relaxezi și să-ți amintești că nu există oameni perfecți.

8) Nu mai încerca să faci totul deodată.

De exemplu, a găti cina, a vorbi la telefon, a plăti facturi și a viziona un serial în același timp. Da, femeile pot face multitasking, asta este natura lor. Dar uneori încercările de a face totul deodată duc la o epuizare extremă.

9) Nu mai trăiți cu așteptări.

Așteptând momentul perfect când poți renunța la o slujbă pe care o urăști, să începi o relație, să pleci într-o călătorie, să înveți să cânți la chitară. Să nu crezi că vei fi fericit mai târziu, în viitor. S-ar putea să nu vină fericirea mult așteptată.

Concentrează-te pe prezent, te va face mai fericită. Începe să îți îndeplinești visele chiar acum: fă ceea ce ți-ai dorit din toteauna să faci, învață să faci prăjituri sau să mergi pe bicicletă.

10) Nu mai fi obsedată de propriul tău corp.

Natura te-a făcut așa cum ești. Ești o persoană unică din cap până-n picioare: forma șoldurilor, sânilor, nasului, lungimea picioarelor. Ți-ar plăcea să fii copia cuiva? Nu este mai bine să-ți păstrezi individualitatea?

Aceste sfaturi vă vor ajuta să găsiți armonie în viață!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!