Sunt persoane care te fac sa suferi? Moduri in care sa evitam sa mai punem totul la suflet!

Sunt persoane care te fac sa suferi? Moduri in care sa evitam sa mai punem totul la suflet!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 September 2018 in De Suflet

Atunci cand luam prea personal totul exista posibilitatea ca lucrurile sa ne scape de sub control si sa se transforme intr-o mare problema. Sunt oameni care cred ca ei nu pot comite o asemenea greseala, insa orice este posibil.

Iata 12 modalitati prin care sa nu mai iei lucrurile personal.

Nu poti controla ce gandesc alti

Nu poti schimba modul in care cineva gandeste despre tine. Oricine are o opinie, insa ar trebui sa stii ca numai tu decizi ceea ce conteaza sa nu pentru tine.

Singura persoana care poate controla modul in care te simti esti tu insuti

Nu poti controla gandurile celorlalti, insa poti controla cum reactionezi tu la actiunile celorlalti.

Nu e vorba de tinem ci de ei

Oamenii isi proiecteaza propriile insecuritati asupra celorlalti astfel incat sa evite sa se confrunte ei cu ele. Nu lasa ca asta sa te dobore.

Asculta ce au de spus si apoi mergi mai departe

Nu accepta opiniile altora. Doar tu esti indreptatit sa decizi ceea ce este important sau nu pentru tine.

Care este cel mai rau rezultat pe care il poti obtine?

Care ar putea fi cel mai rau rezultat generat de opiniile lor? Te deranjeaza? Scapa de aceasta senzatie. Esti inca intact si ai control asupra modului in care percepi acest moment?

Fii tu insuti

Indiferent de ce cred ceilalti tu fii mereu tu insuti.

Nu ai energia sa arzi

De multe ori abia mai ai energie pentru a duce la bun sfarsit sarcinile obisnuite. Nu-ti irosi energia pretioasa ingrijorandu-te in legatura cu ce gandesc sau spun ceilalti.

Nu poti schimba inima altcuiva

Poate ca esti tentat sa salvezi lumea, insa nu poti. Unii oameni vor vedea mereu partea goala a paharului asa ca mergi mai departe.

Adunăm de-a lungul zilelor, de-a lungul vieţii, bune și rele, necaz și supărare, gânduri negre, deznădejde, temeri de toate felurile și uităm că biata noastră inimă și bietul nostru suflet nu mai pot îndura atâtea.

Omule, inima ta nu e o cămară cu rafturi de depozitare pentru toate supărările și grijile vieții.

Nu e beciul de la țară unde pui murături, vin, dulcețuri…şi câte şi mai câte…

Dacă te-ai obișnuit cu depozitatul, depozitează! Dar fă din inima ta o cămara în care să pui tot ce e mai frumos! Alege cu grijă ce păstrezi, pune pe rafturi încredere, iubire, nădejde, multă, multă speranță, tărie, blândețe, răbdare, grijă pentru cel de lângă tine, grijă pentru tine, grijă pentru toate făpturile, mai pune atenție pentru toate faptele tale și ai grijă ca un raft să fie plin cu dorința de a fi un om mai bun, de a îndrepta greșeli săvârșite, poate, fără voia ta!

Umple borcane cu iubire! Iubire faţă de Dumnezeu, iubire faţă de oameni, faţă de toate vieţuitoarele, faţă de sufletul tău, faţă de natură şi de tot ce te-nconjoară. Pune cutii pline de nădejde. Nădejdea că daca ziua de azi nu a fost cum ţi-ai dorit, mai este şi mâine o altă zi ce îţi poate aduce mai mult decât ai sperat!

Dă-i inimii bucurie, dă-i motive să fie fericită că-ți bate în piept! Dă-i rugăciune, meditație, liniște! Culege un buchetel de flori pentru ea, dăruiește-i putere, dăruiește-i alinare. Tu singur, nu altcineva!

Drag prieten, mai lasă supărările şi mai lasă şi gândurile întunecate deoparte. Nu e uşor, dar încearcă să nu le mai laşi să se cuibărească în minte. Alungă-le cu blândeţe!

Găseşte-ţi mereu speranţa şi nu uita, până şi cei mai întunecaţi nori, nu zăbovesc prea mult pe cer, la fel şi necazurile. Vin şi trec!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!