Sunt oameni care vin in viata noastra sa ne calce sufletul in picioare iar asta ne confirma ca uneori este mai bine sa nu daruiesti sufletul pe tava.

Sunt oameni care vin in viata noastra sa ne calce sufletul in picioare iar asta ne confirma ca uneori este mai bine sa nu daruiesti sufletul pe tava.

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Adevarul e ca toata lumea te va rani. Trebuie doar sa-i gasesti pe aceia pentru care merita sa suferi.” – Bob Marley

Sunt oameni care apar si dispar brusc din viata noastra, fara o explicatie anume, lasandu-ne cu amintiri mai mult sau mai putin placute. Sunt oameni pe care apucam sa ii cunoastem si care ne inspira, ne motiveaza si ne fac sa devenim niste persoane mai intelepte, mai deosebite si mai bune. Sunt oameni care ne calca sufletul in picioare si ne confirma ca uneori este mai bine sa nu daruiesti sufletul pe tava. Ca sa nu mai vorbim de asteptari, acele sentimente ce formeaza cotoare in sufletul nostru si sunt deseori cauza schimbarilor sau deceptiilor.

Printre toate aceste sentimente se ascund oamenii pe care i-am cunoscut in momentul eronat si n-am putut sa-i traim in adevaratul sens al cuvantului. Viata, destinul, motivele personale, ambitia, gelozia, neputinta sau teama s-au bagat intre noi si n-a fost chip sa se salveze ceva dintr-o relatie ce putea fi o poveste de dragoste, de prietenie sau pur si simplu o poveste traita la maxim.

In sufletul fiecaruia dintre noi, fie ca esti femeie sau barbat, probabil exista o persoana pe care ai fi vrut sa o cunosti mai mult, cu care sa traiesti ceea ce ti-ai imaginat, cu care sa cladesti amintiri. Ai sperat pentru cateva clipe la un viitor, ai socotit ca lucrurile se vor aseza de la sine si ca nu trebuie sa te incapatanezi deoarece destinul le aranjeaza intr-un asa fel incat toate au un rost. Apoi n-ai mai inteles nimic si te-ai simtit nedreptatit pentru ca ai fost indepartat de o persoana. In timp ce trebuia sa te obisnuiesti cu situatia, in sufletul tau inca mai se plimba acel “daca…”.

De cate ori nu m-am intrebat “daca”, de cate ori nu am rascolit prin trecut intrebandu-ma unde am gresit, cum de s-a destramat o dorinta si am pierdut ocazia. Cand vine vorba de oameni si relatii, totul pare ca o calatorie: trebuie sa prinzi trenul, altfel ramai cu un bilet si o destinatie necunoscuta. De multe ori m-am intrebat cum ar fi daca as avea o posibilitate, un bilet pentru o calatorie in timp, sa caut oamenii pe care nu am apucat sa-i cunosc cu adevarat dintr-o mie de motive, sa ma scald in ochii barbatilor pe care i-am iubit in secret pentru ca nu reuseam sa-mi asum un sentiment atat de important pentru ca deseori frica te lasa mut, ca si cum sufletul se roaga sa nu-l ranesti din nou. Oare cum ar fi sa pleci intr-o cautare de sine?

Intotdeauna vei invata din incercari. Nimic nu este fara rost!

Chiar daca astazi lucrurile nu-ti merg bine, chiar daca astazi se simti pierduta, incearca sa te ridici, sa mergi inainte. Fie din inertie, fie pentru ca ai descoperit acele lucruri marunte care te fac fericita, mergi inainte!

Cine n-a trecut printr-o perioada in care tot ce facea iesea pe dos, cine nu s-a simtit prost cand restul sarbatoreau? Uneori simti ca parca ramai in urma, ca reusesti putin fata de ceilalti. Fals.

Fiecare dintre noi are un destin, un scop si o poveste. Lucrurile sunt deja scrise, negru pe alb. Noi adaugam culorile, noi adaugam personajele, noi decidem cand un capitol se inchide si cand continua, noi transformam personajul principal intr-un erou. Tu esti eroina povestii tale.

Doar de tine depinde cum continua povestea!

Nu este usor, este atat de greu sa esuezi, sa-i dezamagesti pe cei din jurul tau dar trebuie sa-ti spun ca uneori exageram, nu realizam care sunt probleme adevarate si ne plangem desi stim ca putem da mai mult, ca sigur putem ajunge unde ne dorim! Stii ca poti, este doar o zi, o perioada, un moment din viata ta peste care vei trece.

Intotdeauna vei invata din incercari. Nimic nu este fara rost.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!