Sunt momente in viata cand avem nevoie de mama, chiar daca suntem mari, si avem copii

Publicitate

„Mama mea crede ca eu sunt cel mai bun. Si am fost crescut crezand ce imi spune mama.” – Diego Maradona

Cat de frumos. Avem aici zece momente în care ai nevoie de mama, chiar dacă ești deja mare

1. CAND TE SIMTI TRISTA SI DEZORIENTATA

Mama va fi mereu acolo. Ai anumite necazuri pe suflet pe care nu vrei sa le impartasesti cu nimeni. Singurul lucru pe care ti-l doresti este o imbratisare sau o asigurare din partea celei care ti-a dat viata, ca totul va fi bine.

2. CAND AI NEVOIE DE UN SFAT IN DRAGOSTE

O mama stie ce simti atunci cand esti inselata sau cand dragostea nu este impartasita. Ascult-o pe mama ta cand vine vorba despre barbati deoarece e mai trecuta prin viata decat tine.

3. CAND VREI SA O BUCURI SI PE EA CU SUCCESELE TALE

Simti neaparat nevoia sa ii impartasesti mamei tale faptul ca ai luat examenul de conducere sau ca ai castigat un premiu la un concurs? Este ceva normal! Vrei sa o faci mandra de ceea ce ai reusit, sa ii demonstrezi ca nu s-a chinuit cu cresterea ta in zadar.

4. CAND NU-TI IES CLATITELE SAU CIORBA

Atunci cand te apuci de treaba prin bucatarie, mai ales daca este prima ta incercare, automat o vei suna pe mama ta sa te sfatuiasca cum sa faci sa nu ti se taie maioneza sau sa nu ti se lipeasca clatitele de cratita.

5. CAND VREI SA II ARATI CA O IUBESTI

Dupa ce crestem mari, ne indepartam de casa parinteasca si, implicit, de mamele noastre. Asta nu inseamna ca nu le mai iubim ci, pur si simplu, suntem prea ocupati sa ne organizam vietile.

Publicitate

6. CAND ESTI BOLNAVA SI NU STII CE SA FACI

Daca ai probleme de sanatate specifice femeilor si singura persoana care iti poate oferi cateva sfaturi este mama ta, acelasi lucru se intampla si atunci cand copilasul tau trece prin prima raceala. Tot la mama suni!

7. CAND NU INTELEGI DE CE E LUMEA REA

Mama te-a invatat ca trebuie mereu sa fii buna, sa le intorci si obrazul celalalt atunci cand ti se face rau. Numai ca aceasta situatie nu poate persista prea mult si ai nevoie de o pauza de respiro, ai nevoie ca cineva sa iti explici de ce oricat de mult bine ai oferi, primesti doar dispret in schimb.

8. CAND AI NEVOIE DE ACELE SFATURI DE FRUMUSETE UNICE

Doar mama ta iti poate spune cat de frumoasa esti si iti poate oferi cele mai sincere sfaturi. In plus, cu trecerea timpului, aceasta a acumulat o serie de retete de infrumusetare pe care le poti aplica si tu.

9. CAND AI NEVOIE CA CINEVA SA ITI COASE CAMASA…

Mama este cea la care apelezi. Sau atunci cand vrei sa iti brodeze o fata de masa pe care ti-o doresti foarte mult.

10. CAND AI NEVOIE PUR SI SIMPLU DE O IMBRATISARE

Nu exista una mai calduroasa si mai plina de energie decat a mamei tale.

„Mama” este un verb. Este ceva ce faci. Nu doar cine esti.” – Cheryl Lacey Donovan

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Experimentul Rosenhan arata ca in spitalele de boli mintale pacientii sanatosi nu pot fi deosebiti de cei bolnavi.

Publicitate

“Mintea este mai clara si mai agila in izolare si in singuratate neintrerupta. Nu ai nevoie de un laborator urias in care sa gandesti. Originalitatea prospera in izolare, fara influentele exterioare care paralizeaza mintea creativa. Stai singur, acesta este secretul inventiilor; stai singur, atunci se nasc ideile.” – Tesla N.

In 1973 in SUA a fost facut un experiment cu denumirea “Sa fii sanatos in locuri nesanatoase”. Aceasta cercetare a pus sub semnul intrebarii credibilitatea diagnosticului psihiatric si a generat o explozie de controverse.

Experimentul a fost facut de psihologul David Rosenhan. El a demonstrat ca identificarea unei boli mintale cu precizie este imposibila.

Cum a efectuat studiul?

8 persoane – 3 psihologi, un pediatru, un psihiatru, un pictor, o casnica si Rosenhan – au apelat la un spital de psihiatrie cu plangeri, precum ca ar avea halucinatii auditive. Toti acesti oameni au fost de acord sa pretinda ca sunt bolnavi, iar apoi sa le spuna medicilor, ca totul e in regula cu ei. Medicii nu au crezut “pacientii” despre faptul ca se simt bine, desi acestia se comportau destul de adecvat. Personalul spitalului ii impuneau sa ia pastile in continuare si au eliberat “pacientii” numai dupa un tratament fortat.

Aici Rosenhan nu s-a oprit…

Apoi, un alt grup de participanti la studiu au vizitat alte 12 spitale de psihiatrie cu aceleasi plangeri – halucinatii auditive.

Si ce credeti? Toti participantii acestui experiment, din nou, au fost diagnosticati ca fiind bolnavi!

Pseudo-pacientii spuneau ca aud voci, ce le spun urmatoarele cuvinte: “gol” “cadere” “prapastie”. Toate aceste cuvinte au fost alese de Rosenthan, deoarece ele indicau prezenta unei crize existentiale la persoana.

Dupa ce 7 participanti la studiu au fost diagnosticati cu schizofrenie, iar unul dintre ei cu psihoza depresiva, toti au fost spitalizati.

De indata ce ajungeau in clinica, „bolnavii“, incepeau sa se comporte normal si convingeau personalul medical ca nu mai aud voci. Cu toate acestea, a fost nevoie in medie de 19 de zile pentru a convinge medicii ca nu mai sunt bolnavi. Unul dintre participanti, a fost spitalizat chiar timp de 52 de zile.

Publicitate

Toti participantii la experiment au fost trimisi acasa, cu diagnosticul “schizofrenie in remisie“. Astfel, acesti oameni au fost etichetati ca fiind bolnavi mintal.

Rezultatele acestui experiment au generat o explozie de controverse in lumea psihiatriei.

Multi psihiatri afirmau ca nu vor cadea in plasa acestui truc si vor putea distinge cu precizie pacientii reali, de cei pseudo-bolnavi. Medicii unei clinici psihiatrice chiar l-au rugat pe Rosenthan sa le trimita pseudo-pacienti, fara avertisment, sustinand ca vor putea identifica simulatorii fara prea mari dificultati. Rosenthan a acceptat provocarea…

In urmatoarele trei luni aceasta clinica a putut identifica 19 pseudo-pacienti din 193 care au venit la ei. Insa Rosenthan in realitate nu a trimis niciun pacient.

In urma acestui experiment s-a ajuns la o singura concluzie: Este clar, ca in spitalele de boli mintale pacientii sanatosi nu pot fi deosebiti de cei bolnavi.

“O noua lume trebuie sa se nasca, o lume care ar putea sa justifice sacrificiile oferite de umanitate. Aceasta lume noua ar trebui sa fie o lume in care nu ar trebui sa existe exploatarea celor slabi de catre cei puternic, a binelui de catre rau; o lume in care nu va exista umilirea saracilor de violenta bogatilor; o lume in care produsele intelectului, stiintei si artei vor servi societatea pentru binele si infrumusetarea vietii si nu indivizii pentru acumularea de avere. Aceasta lume noua nu va fi o lume a natiunilor asuprite si umilite, ci a natiunilor libere si a oamenilor liberi egali in demnitate si respectuosi fata de om.” – Tesla N.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități